Mandate de arestare în scandalul Spitalului din Botoșani

Fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Mavromati” din Botoşani, Doina Caba, dar şi directorul de îngrijiri al aceluiaşi spital, Coca Stela Crîşmaru, au fost arestaţi preventiv în scandalul de corupţie care afectează cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Botoşani.

Magistraţii Tribunalului Suceava au emis, vineri seară, un mandat de arestare preventivă pentru Caba şi Crîşmaru, acuzate de luare de mită şi trafic de influenţă, dar şi de infracţiuni de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Judecătorii din Suceava au admis propunerea făcută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare preventivă a celor două, după ce în cursul zilei de joi au avut loc percheziţii atât la spital, cât şi la locuinţele acestora, dar şi la sediul Consiliului Judeţean sau la sediul organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat.

De asemenea, judecătorii de la Tribunalul Suceava au mai dispus arestarea preventivă a doi medici, Claudia Malancea – şef de Secţie ATI şi a Corneliei Anca Sărban – medic-şef Secţie Medicină Internă Săveni, aparţinând Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati”.

În acelaşi dosar au mai fost arestaţi şeful Serviciului Administrativ, Tehnic şi Aprovizionare din cadrul Spitalului Judeţean, Silvian Adrian Tatarcan, registratorul medical Cristina Niculina Andronache, economista Liliana Laura Calinciuc de la Biroul Salarizare, secretara managerului spitalului, Mirela Gabriela Focşa, şi asistentul medical şef al Secţiei ATI, Marinela Preda.

De asemenea, administratorul unei firme private a fost arestat pentru trafic de influenţă.

Totodată, alte patru persoane au fost puse sub control judiciar.

Dosarul instrumentat de DNA vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada 2018 – 2023, de către funcţionari publici din cadrul unei unităţi spitaliceşti, în contextul fraudării unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante.

Miercuri au fost efectuate percheziţii domiciliare în 92 de locaţii din judeţele Botoşani şi Iaşi. Au fost percheziţii la CJ Botoşani şi la spitalul din subordine – Spitalul Judeţean de Urgenţă. Totodată, au fost vizate de procurori sediul PSD Botoşani şi Primăria Săveni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

8 Comentarii

  1. Au furat un miliard de euro precum Catu/Voiculescu & all?…” P-ETarde, P-etarde, bon-bonne de chocolade!”. Manipulation grossier!

  2. Apar frecvent valuri mediatice in care sunt aratati cu degetul profesorii, fraierii de serviciu, carora li s-au promis mariri de salarii, dar au ‘beneficiat’ de taieri. Ca sunt corupti si au pus camere video la examene, ca fac meditatii, etc. Se tot spune ca este coruptie si cautam o categorie sociala pe care sa dam vina.
    Dar, de fapt coruptia vine de la aceste ‘concursuri’ de asistente, secretari, contabili etc, aceasta functionarime care isi organizeaza singuri concursurile, fara camere video, fara observatori, cu subiecte aranjate sau servite. Nu cred ca este vreun post de acest fel ‘nearanjat’. Aici este ‘pastrata’ coruptia, ca o comoara nationala, aici trebuie reformat.

  3. ca lumea sa uite sau pedeapsa pt ca au demis pe medicul care a lasat sa moara o gravida. Chiar asa de importanta este ginecoloaga demisa? asa mari probleme gincologice are elita din Botosani ca fara acea doctorita nu mai pot trai?

  4. O tovarasie PSD-PNL. Fam Malancea-pnl. Fara protectie politica nu ai nici o sansa in tara aceasta. Oricum, respect procurorilor si justitiei romane chiar daca, sa vezi coincidenta, intram in campanie electorala. Ar fi interesant daca investigatorul sub acoperire care a lucrat cativa ani in acel spital stie si de spaga pe care bolnavul asigurat este obligat sa o dea, stie si de cum sunt golite farmaciile spitalului ca trebuie sa pleci cu medicamente de acasa, stie si de faptul ca pana si cei de la firma de paza din spital jignesc, sfideaza, pretind spaga. Sunt si destui care isi fac treaba, nu trebuie generalizat. P

  5. se va mai intampla nimic. Va imbatati cu sprit diluat, ori prescriere, ori fapta nu exista, facem pariu?

  6. Niste dosare nascute moarte. Sunt insailate pe dovezi ale informatorilor. Orice avocat incepator ii vor da la intors pe procurorii incompetenti. Nu zic ca aia sunt nevinovati dar daca se ocupa DNA de ei sunt ca si noi.

  7. lasand la oparte partizanatul (in presa celputin) putini oameni in domeni isi mai fac un ideal de a sti pentru ce sunt platiti.De altfel cu sutele de documente care trebe intocmite ..dintre care unele apar dupao buna bucata de timp ..este si greu sa mai urmaresti soarta…banilor…deee pacenti ..fiecare sa si duca crucea.siii cum l o purt norocul

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.