(GALERIE FOTO-VIDEO) Mare alai. Lista Alianţei PSD-PNL, depusă la BEC

Galerie foto. Timi Slicaru

După ce pe 26 martie BEC a admis protocolul de constituire a Alianţei electorale PSD PNL, acum a fost depusa și lista.

Lista a fost depusa de liderii celor două partide. Cei doi nu au fost singuri, ci însoțiți mai mulți membri de partid de la ambele formațiuni politice.

LISTA candidaților AICI

Printre aceștia, social-democraţii Mihai Tudose, Gabriela Firea, Paul Stănescu, Marian Neacşu şi liberalii Rareş Bogdan, Lucian Bode şi Dan Motreanu.

Preşedinţii PSD şi PNL, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, s-au deplasat împreună către BEC, pornind de la noul sediu al alianţei din Şoseaua Kiseleff 57, care a fost, în trecut, sediul USL şi, apoi, al ALDE.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, după depunerea la Biroul Electoral Central a listei candidaţilor PSD PNL la alegerile europarlamentare, că acest moment arată oficial că cele două partide au constituit o alianţă electorală, reuşind să depăşească toate discuţiile interne şi să arate că au „maturitatea politică” de a lua o decizie pentru stabilitatea şi dezvoltarea României.
„Din acest moment este oficial. Până acum, am trecut de la ştiri pe surse, la breaking news-uri, în acest moment este oficial: cele două partide au constituit o alianţă electorală. Am făcut o alianţă electorală la fel cum am construit şi o coaliţie de guvernare. Nu am făcut-o nici pentru Partidul Social Democrat, n-am făcut-o nici pentru Partidul Naţional Liberal. Am reuşit împreună să depăşim toate discuţiile interne şi să arătăm şi în interiorul partidelor, dar mai ales să arătăm românilor că avem maturitatea politică de a lua o decizie, nu pentru noi, o decizie pentru stabilitate, o decizie pentru dezvoltare într-un moment în care România nu-şi permite să piardă vreo investiţie, vreun ban european şi vreo coerenţă, când vorbim de aderarea integrală la spaţiul Schengen şi terestru, când vorbim de eliminarea vizelor pentru Statele Unite şi, nu în ultimul rând, când vorbim de aderarea la OCDE”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, la ieşirea de la BEC.

El a spus că acestea sunt proiectele mari pentru care a fost creată alianţa electorală, menţionând că, după data de 10 iunie, după ce românii se vor exprima prin vot, se vor lua deciziile politice ulterioare.

„Din punctul meu de vedere, atât eu, cât şi domnul preşedinte Nicolae Ciucă am făcut ceea ce este corect pentru România şi pentru români şi am dat dovadă de maturitate politică şi cred că am depăşit momentul în care România trebuie să trăiască, mai ales în timpul campaniilor electorale, în circ, scandal şi întotdeauna să folosim şi să împingem românii de a vota contra”, a mai susţinut Ciolacu.

Liderul PSD a afirmat că cele două partide vin cu o „ofertă de stabilitate, de construcţie” şi nu îndeamnă românii să voteze contra unui partid sau altul.

„Este un moment în care noi venim cu o ofertă, venim cu oferta administrativă pentru capitala României, o capitală europeană, venim cu o ofertă europeană pentru alegerile europarlamentare, venim cu o ofertă de stabilitate, de construcţie şi nu mai îndemnăm românii să voteze contra unui partid sau altui partid. Intrăm în cu totul şi cu totul altă logică electorală”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Preşedintele liberalilor, Nicolae Ciucă, a declarat, vineri, după depunerea listei candidaţilor Alianţei electorale PSD PNL pentru alegerile europarlamentare la Biroul Electoral Central, că aceasta reprezintă un „angajament pentru România” al celor două partide de a duce până la capăt asigurarea stabilităţii guvernării şi dezvoltarea ţării.
„Am formalizat depunerea listei Alianţei electorale PNL PSD. Este o listă care cuprinde o parte dintre europarlamentarii care au experienţă şi care şi-au desfăşurat activitatea în Parlamentul Uniunii Europene. De asemenea, sunt şi oameni noi. Practic, este o echipă pe care am asumat-o împreună, astfel încât să ne ducem la capăt angajamentul pentru a continua cu aceeaşi responsabilitate să asigurăm stabilitatea guvernării şi dezvoltarea României”, a afirmat Ciucă, la o declaraţie comună cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, la ieşirea la de BEC.

El a menţionat că această echipă are misiunea de a face ceea ce îi stă în putinţă pentru continuarea procesului de dezvoltare a României cu fonduri europene.

„Această echipă are misiunea de a merge la Bruxelles nu pentru un partid, nu pentru Partidul Naţional Liberal, nu pentru Partidul Social Democrat, are misiunea la Bruxelles pentru România, pentru cetăţenii României, pentru a face ceea ce le stă în putinţă astfel încât să continuăm acest proces de dezvoltare cu fonduri europene, cum de altfel s-a şi realizat în ultimii 17 ani şi putem cu toţii să vedem acest lucru, bani cu care vom continua să dezvoltăm comunităţile locale, să putem să realizăm infrastructura rutieră, infrastructura feroviară, să putem să îmbunătăţim cele două obiective pe care fiecare dintre partide şi toate partidele politice au promis că le vor avea pe lista de priorităţi şi anume domeniul educaţiei şi domeniul sănătăţii. Am mare încredere în acest demers şi sunt convins că şi cetăţenii României văd în această listă comună un angajament al celor două partide pentru România”, a susţinut Nicolae Ciucă.

Potrivit deciziei BEC, listele cu candidaţii la alegerile europarlamentare trebuie depuse până cel târziu la data de 10 aprilie, ora 23,59.

Conform hotărârilor adoptate de BEC, odată cu dosarele candidaţilor, trebuie să fie depuse şi listele de susţinători, cuprinzând cel puţin 200.000 de persoane.

Galerie foto. Timi Slicaru

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

15 Comentarii

 1. Sa trăiască si sa înflorească Partidul Comasat Roman, glorie eternă, cu Comitetul Central in frunte , Ciolacu si Ciucă.

 2. Alianta hoției naționale PSD + PNL = PCR s-a depus la BEC, o sa-i voteze Tutankamon pastia

 3. Pragmatici stapanii acestora ! De ce sa se complice cu neintelegerile dintre ei….I-a obligat sa se pupe si sa execute dispozitiile lor. Cum dispun fara probleme de majoritati….este perfect pentru ei ! Vor rezolva si cu alesul de la Cotroceni si….cale batuta. Romanii….in bataia vantului ! Avem si noi o mica consolare. Presedintele SUA si nu numai, este ,,ales” pe aceleasi criterii.

 4. Gloata trebuia să strige cu bucurie „la colțul clădirii sa se pupe(f.t.) mirii”! Alai de răgălii, de infractori vizibili in orice care irita psihicul cetățenilor.

 5. DIN PUTZUL GANDIRII…” CONSIDER CA AM FOST CEL MAI BUN PARLAMENTAR EUROPEAN ”!! R. BOGDAN ROLEX…!

 6. Cand i-am vazut si, mai ales, cand i-am auzit, mi-a venit sa vars. Cat de batuti in cap suntem sa nu-i luam la goana cu pietre?! Romania e in prag de colaps, iar pe nemernicii astia nu-i intereseaza decat sa dea bine in poza si sa se plimbe la Bruxelles. Ce credeti ca or sa faca acolo? Zac in fotolii, se plimba si voteaza cum li se comanda de catre seful de grup parlamentar. Nici nu merita sa mergem la vot.

 7. O banda de hoti care au vindut si distrus tara ,iar acum vor sa ne arunce si intr-un razboi .

 8. Adunatura de slugoi,crve,analfabeti,agramati,betivi,nesimtiti,tupeisti,plagiatori,mincinosi,parveniti,tarani de oras.Se poarta ca niste crve ca sa-i placa crvele / Bai,nene,e o tara de lesbiene.Bordel politic dac.Ar trebui ca pe 9 Iun,sa va incendieze romanii toate sediile de partid si sectiile de vot.NU-I MAI VOTATI,dragi romani !!! Ba,am zis,NU-I MAI VOTATI draklui,ca ma suparati si va si pleznesc.

 9. Dacă tot avem partid unic, atunci să se înjumătățească funcțiile. Ăștia sunt dublați pe funcții de sus până jos în toate instituțiile.

  Asa avem și noi un beneficiu real.

 10. BEC = Bordelul Electoral Central. Doamne,ce greata infinita mai am !

 11. Bagabonzi politici… in afara de Maria Grapini care s-a luptat cu morile de vant, ceilalti habarnisti nu merita nici sefia unei scari de bloc. Alterrnanta candidatilor (unul pe fata, unul pe dos) e demonstratia clara ca lista nu tine cont de merite, ci e o bataie de joc mafiota. O adunatura de yesmeni ciolacari si ciucalari, toti covrigari si cocalari politici.

 12. Ce qvartet de coarde …. mama ,mama…. maCiuca se tine de mina cu Tudose , iar Ciocolacul cu rujotel Bogdan.Lipseste simbolul ” Crucea de piatra”…..

 13. Pe surse am aflat ce contine Teza de Doctorat a lui Ciuca, povestea incepe asa, Ciuca era considerat in armata un as, insa camarazii sai ii scriau intotdeauna AAS,ori de cate ori faceau referire la el, asa a ajuns generalul sa indrageasca cuvantul si ce reprezinta el. Cel care l-a incurajat si sustinut a fost Johannis care i-a oferit AAS ul sau spre studiu, asa s-a nascut Doctoratul generalului, care l-a studiat in amanunt in mod olfactiv, acesta este si motivul pentru care Teza nu poate fi publicata, intrucat obiectul cercetat – AAS -ul lui Johannis – este subiect de siguranta nationala

 14. Limbistul de Rareș langa Tudose , îți vine să vomit, mai ales că ei deja au câștigat cu 60 la sută, clar se pregătește un mare jaf la vot dar noi vom ieși la vot și vom apăra democrația in stradă daca ne forțează

 15. Vomit cand aud nume ca tractoristul de Paul Stanescu sau R. Bogdan. Stiu, pe ei ii doare-n cur de parerea noastra!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.