„Mare cumpănă”. Ce crede Geoană despre Marcel Ciolacu

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană, a făcut referire vineri seară, într-o intervenție la Digi24, la declarațiile de joi ale liderului PSD Marcel Ciolacu, care a părut deranjat că Geoană este peste el în sondaje ca independent la prezidențialele de anul viitor.

„Nu le consider atacuri. Eu îl înțeleg foarte bine pe Marcel. Am mâncat și eu pâinea asta, am făcut și eu jobul ăsta și am toată simpatia pentru el. Știu că este în momentul de față extrem de frământat, pentru că știe și el foarte bine, așa cum o știu și eu și cum și alții care am condus acest partid în anii precedenți, că dacă nu livrează la prezidențiale, cariera lui politică este în mare mare cumpănă. Deci are în acest moment o obligație de rezultat, are o obligație să conducă partidul, să facă ceea ce crede că este bine pentru țară. Dar mă uit cu un oarecare amuzament și cu o oarecare distanță față de aceste chestiuni. Iar apropo de valori de stânga, apropo de ce vor românii, cred că aici avem cu toții în spatele nostru, și eu cel puțin, profunde valori de stânga. Am și o profundă afecțiune pentru partid și pentru cei care m-au votat în 2009. Eu nu mă schimb, tot ăsta sunt. Faptul că vin după câțiva ani de la NATO cu atât de multă experiență cred că este mai degrabă un plus. Să lăsăm anul electoral să-și ducă la bun sfârșit ciclul său logic – europarlamentare, locale, parlamentare, de abia după aia prezidențiale. Cred că o să fie mult mai clar care este soluția. Cred cu tărie că un om cu valori de stânga poate și trebuie să ajungă președintele României după 20 de ani de altceva. Cine va fi acela, cu ce susținere, independent, ne-dependent, super dependent…e o discuție pe care o vom stabili și românii vor decide la anul. Eu în primul rând trebuie să mă hotărăsc dacă sunt sau nu interesat de acest lucru”, a afirmat Mircea Geoană.

Întrebat despre o candidatură a lui Mircea Geoană, la alegerile prezidenţiale, Ciolacu a răspuns: „După ce am văzut sondajele, părerea mea e că nu mai are rost nici să avem alegeri. Uitaţi de domnul Geoană. Mai are rost să le mai facem?”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

14 Comentarii

 1. Ciolacule atentue la Editat din PSD care tevor sapa in favoarea Editat Geoana sau Raresh Bogdan.

 2. Nice, nice! ZERO barat in dreptul ambilor. Pe ăștia dacă-i lași impreună, își leagă șireturile intre ei… Spre deosebire de al miew care nu-i in stare sa le lege singur…

 3. Dl Geoana i-a raspuns badaranului cu o replica eleganta de politician experimentat. Este evident ca dl Geoana s-a schimbat enorm in ultimii 15 ani. Toti aspirantii la presedentie incepand cu Marcel si Gigel sunt niste amatori pe langa el. Au ramas la nivelul unor activisti judeteni de partid ca si prietenul lor Johanis. Daca nu-l vor lucra din nou securistii lui Astalosh atunci Romania va avea in sfarsit un presedinte de talie internationala.

 4. Acum vom vedea ce va face premierul Ciolacu,daca are cu adevărat sânge în c..ițe,și este cu adevărat abil și hotărât să devină președinte,pentru că Germania l-a lansat in campania electorala, pe cel care va reprezenta interesele Germaniei după expirarea dulapului.Geoana triumfa că are spate,nu bănuie ce poate face premierul Ciolacu cu pâinea și cuțitul și toată propaganda serviciilor.Va tăia pâinea sau va tăia în carnea trădătorilor și vânzătorilor de țară? Cu toții știm că,în spatele neadmiterii țării noastre în Schengen sunt interesele germane,dar nu credeați că slugoiul Johannis,plictisit de atâtea vacante fără număr,se va gândi vreo secundă sa fie român ptr.Romania.Ciolacu simte presiunile germane de a tine Romania pres ptr Ucraina ,epuizând și ultimele resurse de armament pe care le mai are tara,sabotând agricultura in folosul Ucrainei care batjocorește și umilește pe românii și preoții din Cernăuți și Odessa,luindu-le și ultimul drept de a învăța în limba maternă în manuale în care spun că e limba moldovenească.Inchiderea de urgență a granițelor cu Ucraina și Moldova,blocarea oricărui tranzit de marfa,arme,și cereale,va convinge Germania sa ne primească în Schengen,asa cum a procedat Polonia și Ungaria când au blocat granițele și le-au deblocat selectiv în schimbul banilor europeni ptr.care nu îndeplinisera condițiile. Daca Ciolacu nu face asta,Geoană îl va mânca de viu,cum a făcut cu Năstase și Dragnea,datorita jocului dublu pe care l-a practicat in alegeri cu Base și Johannis.

 5. se face ca în România nu poate sa apară un personaj credibil și trebuie mereu sa reîncălzim aceiași ciorba sleita?
  Papusarii sunt lipsiți de inventivitate?

 6. Nea Geoana dupa cum semnalizeaza e un fel de Iohannis mai botit si fara par ..EU in sus,EU in jos,EU de stanga.Probabil noaptea viseaza si asta sa faca ,,vizite istorice ,,prin Africa ,America de Sud si Asia pe banii prostilor care platesc taxe si impozite.E disperat omul dupa un post caldut unde sa frece menta in continuoare,dupa ce il dau aia din NATO afara pe usa ca pe o mata cacacioasa.Daca era asa valoros dupa cum se lauda de ce nu-l pastreaza pe alta functie ? Cred ca si aia il vor plecat cat mai repede,porecla de prostanac lipita in spate de Iliescu a fost totusi pusa dupa intamplari reale.

 7. Fraiere, Germania si fritzul ei dovedit fi cel mai nevolnic premier din Europa nu se vor mai putea c__a de foame cat de curand. Germania si suratele ei europene Franta si Anglia au ajuns niste caricaturi. Pana si africanii le dau suturi incolonandu-se in spatele Rusiei si Chinei. Germania nu mai reprezinta mare lucru, este kaput.

 8. Bineinteles ca votam Mircea Geoana, care, a primit peste 49,7 % din voturi, in competitia cu Javra Ordinara Basescu, asta punand-u-si complicii sa masluiasca numaratoarea (cum ranjea, beata, Macovei Monica infractoare). Dl. Geoana va ridica stacheta calitatii la Presedentie, omul are un obraz de respectat, el tine cont de Romania si de romani, cu dl. Geoana am fi fost de sapte ori in Schengen pana acum ! Dl. Geoana poate oricand sa-i prezinte si sa afiseze Diplomele de Studii facute in Romania (Liceul Sf. Sava Bucuresti, Polithnica Bucuresti, vorbeste curent lb. engleza si lb. franceza.

 9. joana si presidential…vaca si chilotii..acuu fara de gluma..este o criza totala deoameni devaloare in randul politicienilor romani. Poate oameni de valoare mai gasim in alte medii(cultura,economie etc) dar toti sunt scarbiti de politica sipoliticianism..si alta ; in perioada dinatnte de 89 ..indivizii care erau identificti si apoi recrutati pentru diverse fu nctii administrative..erau scolarizati/scoliti..familiarizati cu activitatea in functie ..era un system al dracului de bine pus la punct…caaa nu intotdeauna era O REUSITA ..normal ca erau si ciurucuri care recrutau alte ciurucuri…dar erau eliminate..ca era acel filtru alpartidului….aaaalta epoca.aaalti oameni..long live Romania …socialista..nu va uitati in register..numele meunu figureaza….am fost un specatator…un om de onoare…cred.

 10. Ciolacu pare sa reuseasca ce nu a reusit nimeni. Sa dea inapoi banii pensionarilor, bani furati de peste 10 ani de zile, e vorba de 3 milioane de oameni. …Daca astia nu sint hahalere, daca nu sunt prosti, Ciolacu e presedinte. …Geoana e om destul de citit, dar e doar un Slugoi amerloc NATO…Nu poate avea anvergura unui om liber….Geoana poate fi bun ca Guvernator de Colonie…Nu poate fi un Victor Orban.
  .

 11. Nu ne interesează ce crede prostovanul lui Vântu

 12. Joiannis sau Geoanis, tot una sunt. Au acelasi stapan malefic care da ordinele din umbra. E nevoie de un patriot veritabil care sa-i traga in teapa pe tradatori, sa le piarda pofta de a mai trada tara dusmanilor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.