Martina Hingis egalează la US Open un record vechi de 20 de ani

Revenită în activitate în 2014 după aproape 11 ani de stat acasă şi de antrenorat, Martina Hingis a început să facă la 35 de ani din nou ravagii în probele de dublu

Victorie fără probleme în finală

Finala US Open la dublu feminin a revenit, aşa cum era de aşteptat, perechii elveţiano-indiene, Martina Hingis/Sania Mirza, care a învins duminică seara perechea cap de serie nr.4, Casey DellAqua (Australia)/Yaroslava Shvedova (Kazahstan) cu 6-3, 6-3 după o oră şi 11 minute de joc. A fost o partidă controlată de la un capăt la altul de către Hungis/Mirza, care nu au fost conduse niciodată pe parcursul celor două seturi. Favoritele şi-au ţinut adversarele la distanţă, au avut în ambele seturi 2-0, 3-1, 4-2 şi 5-2 şi chiar dacă s-ar fi jucat două zile, tot nu credem că ar fi cedat măcar un set. Toată lumea se aştepta înainte începerii turneului, ca în finală să se califice perchea Bethanie Mattek-Sands (SUA)/ Lucie Šafářová (Cehia). Perechea cap de serie 2 s-a retras însă din concurs, în urma unei accidentări a cehoaicei în meciul de simplu din primul tur pe care l-a susţinut. Un alt cuplu foarte puternic, Sara Errani/Roberta Vinci (Italia) nu a mai jucat împreună, Errani făcând pereche cu Flavia Pennetta. Această echipă s-a dovedit a fi destul de puternică, a ajuns în semifinale, dar a pierdut categoric în faţa viitoarelor campioane. Pentru victoria din finală, Hingis şi Mirza au primit un cec de 570.000 de USD, sumă care se împarte la cele două competitoare.

Cinci titluri în 2015

Prin victoria de la US Open, Martina Hingis realizează o performanţă care nu s-a mai realizat de foarte mulţi ani în probele de dublu de către o jucătoare: 5 titluri într-un singur an: Hingis a câştigat la dublu mixt la Australian Open, la Wimbledon şi acum la US Open (toate cele trei titluri cu indianul Leandro Paes) şi la dublu fete, la Wimbledon şi la US Open, ambele titluri alături de indianca Sania Mirza. De menţionat că în întreaga ei carieră, Martina Hingis a jucat 18 finale la dublu (fete şi mixt) la turnee de Grand Slam, câştigând 15 dintre ele. În 1998, la dublu fete a făcut Marele Slam, câştigând Australian Open alături de Mirjana Lučić-Baroni (Croaţia)şi Roland Garros, Wimbledon şi US Open alături de Jana Novotná (Cehia). Reamintim, în 2002, la vârsta de 22 de ani, Hingis s-a retras din activitate (la 16 ani câştiga primul Wimbledon la dublu fete, iar la 17 ani, la simplu, câştiga Australian Open, Wimbledonul şi US Open şi juca finala la Roland Garros), a revenit pentru un an, în 2006, după care până în 2014 iarăşi a stat în afara terenurilor, devenind chiar consilieră pentru unele jucătoare – în 2014 a antrenat-o pe Sabine Lisicki. În vara anului 2014, Hingis a revenit dar numai în probele de dublu. Sania Mârza, în afara celor două titluri de dublu fete din acest an, mai are 3 titluri la dublu mixt, Asutralian Open (20099, Roland Garros (2012) şi US Open (2014).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.