Dezvăluirile unui medic de la „Matei Balș”

Medicul Adrian Marinescu a declarat că media decesele înregistrate la Institutul „Matei Balș” din Capitală, de 2,7%, este sub nivelul european, în condițiile în care la institutul bucureșean ajung cele mai grave cazuri din țară.

Experienţa medicilor de la Institutul „Matei Balș” a făcut ca 60% dintre cei 500 de pacienţi infectaţi cu Covid 19 și trataţi la institut de la începutul pandemiei să fie acum vindecaţi, fără să fi suferit alte complicaţii.

„Este important de spus că la Matei Balş media acestor decese este cu mult sub nivelul european, cu mult faţă de ceea ce se întâmplă în România în rest. Noi avem un procent de 2,7, 2,8% în condiţiile în care la vin toate cazurile severe din ţară, uneori sunt cazuri terminale”, a declarat medicul.

Adrian Marinescu spune că din mâna specialiştilor din institut pornesc recomandările de tratament pentru toată ţara. Schimbarea făcută de medicul Virgil Musta de la Timişoara, aceea în care introduce anticoagulantele în tratamentul pacienţilor cu COVID, este folosită la „Matei Balş” chiar de la începutul epidemiei. Medicii de aici le-au înţeles primii potenţialul vindecător.

„Ceea ce se întâmplă în România privind tratamentul se întâmplă în mod unitar, adică acele scheme de tratament sunt alese de comun acord cu specialiştii şi, bineînţeles că vorbesc în primul rând de dl. prof. Streinu Cercel, în aşa fel încât ceea ce este în Timişoara şi nu numai se întâmplă strict sub bagheta maestrului şi se întâmplă la fel peste tot. Pacienţii noştri au de ceva timp tratament anticoagulant, deja îl primesc, deja intră în protocolul nostru de tratament, tocmai pentru a interveni rapid, fiind aceste date care vorbesc despre modificările de coagulare şi despre riscul de apariţie a unor tromboze chiar la pacienţii tineri, s-a plecat de la ideea că este nevoie de tratamente anticoagulante”, a explicat doctorul Marinescu.

Specialistul spune că unul dintre secretele vindecării pacienţilor aflaţi în stare gravă experiența echipei.

„La noi de 15 ani vorbim de aceeaşi terapie intensivă în boli infecţioase, este un concept nou, care a fost introdus pentru prima data la , este primul spital de boli infecţioase care a introdus terapia intensivă şi de 15 ani încoace, nu numai legat de coronavirus, am avut foarte multe cazuri severe în permanenţă, astfel încât astfel de situaţii noi le-am trait în fiecare zi. Să ştiţi că aceste pregătiri noi le-am făcut şi de la o experienţă veche, pentru că am trecut prin multe alte situaţii, epidemii de gripă, de West Nile, tot felul de situaţii grele de-a lungul timpului, ca să nu mai vorbim de infecţia HIV-SIDA, care a pus o grămadă de probleme la începutul anilor 90, toate lucrurile astea ne-au călit şi ne-au făcut să avem o experienţă în astfel de situaţii. E o corabie care pluteşte de foarte mulţi ani şi corabia are nevoie de un căpitan, ca să păstreze direcţia. Când acest căpitan e acelaşi pe toată perioada asta, lucrurile merg bine. Deci un căpitan bun în primul rând aş spune, şi mă refer la dl prof. Streinu Cercel, dacă ai lucrul ăsta şi echipa formată face ceea ce trebuie reţeta succesului e pe masă”, mai spune medicul.

Adrian Marinescu susține că specialiştii de la „Matei Balş” au reuşit să o pună pe picioare pe Alida Moise, medicul de terapie intensivă care a ajuns în mâinile lor de la Spitalul Gerota în stare foarte gravă.

„Au fost multe situaţii, au fost persoane în vârstă cărora nu le mai dădeam nicio şansă, nu neapărat noi, ci în general sistemul medical, şi am reuşit. A fost doctoriţa de la terapie intensivă, care este un exemplu destul de clar despre minunile care se pot face în medicină, vorbind în general, excludem persoanele de faţă, să spunem că nu este vorba de Institutul , vorbim în general. A fost într-o stare extrem de gravă în momentul în care a venit, şansele de supravieţuire erau limitate, acum este foarte bine”, a povestit medicul.

„Noi la <Balş> eram absolut pregătiţi, aţi văzut cum sunt soldaţii pregătiţi şi aşteaptă atacul. Era clar că ce se întâmplă la nivel european, se întâmplă şi în România, noi eram pregătiţi, aveam de toate, şi mai ales partea psihologică era deja pregătită, ştiam ce o să se întâmple, aşa încât lucrurile la noi au venit cumva firesc”, a mai spus doctorul Marinescu.

În laboratoarele de la „Matei Balş există biosecuritate de nivelul cel mai înalt, nivel 4, care nu există în estul Europei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

  1. Eu nu aplaud bancomatul daca-mi elibereaza bani de pe card(cont) ; medicii cu asta se ocupa : (uneori)cu tratat bolnavi si primit spagi ( nu neaparat in ordinea asta) …

  2. Sistemul medical din Romania a fost bun si accesibil pentru toti cetatenii. In anul 1961 am fost internat la SPITALUL STUDENTESC BUCURESTI. Am numai amintiri de recunostinta fata de tot personalul medical din acest Spital ( Seful de Sectie era Doctor Cazacu). Totul a fost perfect: ingrijirea, curatenia, caldura, hrana… In acelasi an, in Centrul Universitar Bucuresti era Cantina Dietetica pentru Studenti. Fiecare Universitate avea Dispensar si Cabinete Stomatologice. Totul era gratuit pentru studenti. Sa nu uitam ca aceasta se intampla dupa un razboi, dupa o seceta cumplita si ca in acesti ani Romania era international obligata sa plateasca despagubiri de razboi la URSS, SUA, Marea Britanie, Franta. Va rog sa comparati gratuitatile sanitare acordate studentilor de atunci cu gratuitatile sanitare acordate studentilor acum.

  3. Spaghenburg- cine e om, are recunoștință. Cine e bancomat,asteapta sa fie butonat.
    Ps.deosebirea dintre un medic bun si un bancomat.medicul ofera viata. Bancomatul
    oameni de doi bani.

  4. … da’ … mai precis, STIINTIFIC…. ce au „vindecat”?
    Nu cumva au ajutat un suferind sa REZISTE unei agresiuni despre care inca nimeni nu stie nimic cu certitudine?
    Poate ceva engleza ajuta … un articol de peste 1 an vechime:
    https://jonrappoport.wordpress.com/2019/01/07/welcome-to-the-medical-matrix-flu-isnt-the-flu/
    Welcome to the Medical Matrix: the Flu isn’t the Flu
    Si inca unul, in romaneste:
    http://www.certitudinea.ro/articole/presa/view/dezvAluire-dupA-100-de-ani-gripa-spaniola-n-a-fost-spaniola-si-n-a-fost-gripa-a-fost-o-pandemie-bacteriana-provocata-de-un-vaccin-experimental
    „Gripa spaniolă” n-a fost spaniolă si n-a fost gripă.
    A fost o pandemie bacteriană provocată de un vaccin experimental produs in SUA

  5. MA APUCA ASA O SCARBA CAND AUD „marturiile medicilor care inving moartea ” suntem luati de idioti si ni se vand povesti toata ziua. DACA EXISTA UN COORDONATOR AL COMBATERII ACESTEI PANDEMII PROCEDURA DE COMBATERE A COVIDULUI TREBUIE SA FIE CUNOSCUTA SI APLICATA IN TOATE SPITALELE CARE AU ACEEASI DOTARE ,AU MEDICI SPECIALIZATI IN EPIDEMIOLOGIE -BOLI INFECTIOASE ,PNEUMOLOGI ,AU ACELEASI MEDICAMENTE ,FAC ACELEASI EXPLORARI FUNCTIONALE ,COMUNICA ONLINE LA COORDONATORUL ACTIUNII REZULTATELE SI EVENTUAL SE FAC CORECTIILE ,INFORMATIILE STRICT MEDICALE SUNT SECURIZATE IN CADRUL SISTEMULUI MEDICAL .
    GARGARA DE LA TV ESTE UN ACT DE PROST GUST ,O BARFA DE RADIOSANT !!,TERMINATI ODATA CU ACESTE TAMPENII.
    VIATA OAMENILOR NU-I UN SUBIECT DE TRANCANELI ,GESTIONAREA UNEI SITUATII DE CRIZA NU SE FACE IN GENUL SPECTACOL DE CIRC !!

  6. @ Andreeșanu: mai ușor cu scârba. Sau așa ești tu mereu scârbit? Teoretic, toți medicii trebuie să
    depună același zel în tratarea bolnavilor, dar priceperea nu este la fel peste tot. Cu aceleași apa-
    rate, un medic mai puțin informat poate interpreta datele ușor diferit. Acest „ușor diferit” poate face
    diferența între viață și moarte. Ca să nu spun că un pacient poate fi tratat total diferit față de ce
    spun standardele. Sper să nu fi din Arad, să ajungi în spital, să se încuie ușa cu cheia după tine după
    ce ajungi în pat, iar personalul mai puțin zelos să treacă pe la tine când își aduce aminte. Așa cum am
    auzit că s-a întâmplat. Încă o dată, sincer, nu-ți doresc așa ceva.
    P.S. Pe partea stângă a tastaturii calculatorului ai o chestie pe care scrie „Caps Lock”. Butonul âla
    are și el rostul lui.

  7. Nu m-am gandit niciodata ca medicii nostrii spagari, pot fi niste profesionisti de mare calibru ! Spun asta comparand rezultatele procentuale ale luptei cu teribilul coronavirus , la noi si la altii. Si am mai inteles ca spitalele romanesti au dotari de tehnica medicala vechi si de f. proasta calitate .A trebuit sa vina nenorocirea asta ca sa intelegem asta ! Situatia asta trebuie sa se schimbe ! Sanatatea noastra,a tuturor, trebuie sa fie , asa cum este normal , prima prioritate a tarii !

  8. @Sa Comparam: Perfect adevarat, si dureros, ce spuneti. Doar o mica observatie: Romania a achitat despagubiri de razboi doar catre URSS, chiar daca oficial a fost in razboi cu Marea Britanie si SUA.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.