Politica guvernului Orban – Primii la amenzi, ultimii la testări

Conform portalului worldmetrs.info, care prezintă statistica legată de coronavirus la nivel mondial, România a realizat până acum 121.602 teste pentru a depista persoanele infectate. Mai exact, țara nostră a efectuat 6.321 de teste la un milion de locuitori, ceea ce o clasează la coada Uniunii Europene. În același timp, Poliția Română a dat peste 230.000 de amenzi în timpul stării de urgență, în cuantum de peste 80 de milioane de dolari.

Orban nu crede în modelul german

La nivel european, cel mai eficient sistem medical în lupta cu noul coronavirus pare a fi cel german. Deși sunt înregistrate peste 150.000 de cazuri, numărul morților este de doar 5.575. Metoda folosită de guvernul de la Berlin este relativ simplă și se bazează pe recomandările OMS – realizarea a cât mai multe teste pentru a depista din timp persoanele infectate, astfel încât să nu se ajungă la cazuri critice.

Președintele Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat: ”Mesajul nostru pentru toate țările este simplu: Faceți teste! Faceți teste! Faceți teste! Testați fiecare caz suspect”.

În România, lucrurile stau total diferit. Premierul Ludovic Orban a afirmat, la Digi 24, că nu există o relație de proporționalitate directă între numărul de testări pentru coronavirus și cel al cazurilor confirmate de COVID-19. Realizatoarea Digi24 a spus: ”sunt voci care ar putea să spună că în alte țări se testează masiv și că la noi capacitatea de testare este la un nivel destul de scăzut”. Premierul Orban a negat că ar exista vreo legătură între numărul mic de testări și numărul mic de raportări. „Am auzit această teorie. Este o teorie falsă, este o teorie mincinoasă”.

Logica politică din spatele lipsei de testări

Toate acțiunile Guvernului sunt executate în logică electorală. Orban speră că un număr mic de teste înseamnă un număr mic de pacienți deci, o problemă mai mică pentru guvern. Acesta este motivul pentru care s-a opus din toate puterile testărilor propuse de Firea la București. Cazul Suceava este un dezastru umanitar, o continuare a acestei politici duse de PNL poate crea alte Suceve.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

8 Comentarii

  1. Tactica acestui guvern a fost de la inceput clara, in martie a minimalizat pericolul datorat acestui virus iar acum numarul mic de testari implicit de imbolnaviri cit mai redus pentru a arata ca gestioneaza bine situatia. O bataie de joc al unui guvern incompetent cu a carui singur scop au fost doar alegeriile anticipate la inceputul lui martie respectiv acum organizarea localelor cit mai repede pentru a gestiona doar ei puterea totala. Niste derbedei care vor provoca si mai multe decese in tara printro propaganda mincinoasa aproape criminala departe de o realitate mult mai cruda. In final toata aceasta politica mincinoasa se va intoarce intrun fel impotriva lor si in scurt timp vor si plati electoral sau intrun fel sau altul pentru managementul dezastros generat de ei.

  2. Individul (Orban) este un imbecil dovedit, cu adeverinta ! Ca sa afirmi ca nu ar exista vreo legătură între numărul mic de testări și numărul mic de raportări (?!?) e ca si cum ai spune ca intr-un triunghi dreptunghic nu exista nici o legatura intre suma patratelor catetelor si patratul ipotenuzei ! (e prea greu, domnu’ Orban ? ati ajuns la asta sau inca nu depasiti „misterul” distantei ramasa constanta intre doua linii paralele ?). Jigodiile astea incompetente, corupte si tembele fac totul ca sa-si acopere vinovatia, precum criminalul care sterge urmele la locul faptei. (ps : o mentiune speciala pentru oficina securista Digi24, cu tanti aia care „aude voci” ! Numele si gradul, va rugam !)

  3. Milioane l-au voat să „GuWernul Meu”. Rezultatele nu întârzie să apară peste tot.

    .”Incompetența Mea” e pretutindeni.

  4. Liberalii lu` peshte sarat ! Niste militieni deghizati pentru care Vela este exponentul perfect !
    Lucovidele este acceptat doar pentru talentul lui de mandolinier manelist si fiindca este total inofensiv.

  5. Probabil asteapta sa stranga cat mai multe amenzi, din care sa plateasca testarile. Sa vedeti amenzi si dupa 15 mai! Pandemia a prins intreg sistemul sanitar in fundul gol, ca si la Colectiv, pentru arsi.Si in decembrie Orban mai taiase bani la sanatate pentru SRI, SIE, etc.

  6. Oare ce au facut cu 10 miliarde de euro imprumutate si altele luate din fondul de rezerva al statului ??????
    Au platit tributul stapanilor lor straini cu interese antiromanesti care i-au pus in functie pe presedinte si acest guvern !!!!!!
    Au lasat libera intrarea diasporei in tara in loc sa-i carantinizeze si testeze , NU AU ACHIZITIONAT ECHIPAMENTELE MEDICALE SI MEDICAMENTELE NECESARE PENTRU ACEST CORONAVIRUS si astfel au produs la mii de cetateni romani din tara suferinte cumplite si decese PENTRU CARE VOR TREBUI JUDECATI ASPRU !!!!!!!
    Iohanis si ai lui nu fac altceva decat arunca prafuri in ochii „multimii ” restrictionand in mod ilogic , aberant , doar pe cei de peste 65 ani care nu au nici o vina , nu ei au adus si nici nu ei raspandesc acest virus !!!!!!!!

  7. Numărul românilor care beneficiază de pensii speciale a crescut față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 9.463. Cei mai mulți beneficiari ai pensiilor de serviciu, peste 4.000, sunt judecători și procurori, în cazul acestora fiind și cea mai mare pensie medie, care se apropie de 19.000 de lei pe lună, conform datelor publicate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).
    Numărul de beneficiari de pensii de serviciu era, la sârșitul lunii martie 2020, de 9.463 de persoane, în creştere cu 175 de persoane faţă de perioada similară din 2019.
    Cei mai mulţi, respectiv 4.018, sunt beneficiari ai Legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, în cazul acestora înregistrându-se şi cea mai mare pensie medie – 18.880 de lei, din care 17.614 lei cota suportată din bugetul de stat, iar diferenţa din bugetul asigurărilor sociale de stat.
    De Legea nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României beneficiau 835 de persoane. Pensia medie era de 5.769 lei, din care 3.308 lei suportaţi de la bugetul de stat.
    În ceea ce priveşte beneficiarii Legii 215/2015 pentru modificarea şi completarea Legii 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, numărul acestora era de 791 de persoane, pensia medie ridicându-se la 4.760 de lei (2.760 lei de la bugetul de stat).
    Potrivit sursei citate, de Legea 83/2015 pentru completarea Legii 223/2007 privind statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România beneficiau 1.426 de pensionari, iar pensia medie se ridica la 11.349 lei, din care 7.763 lei suportaţi din bugetul de stat.
    Pensii de serviciu pentru beneficiari de la Curtea de Conturi au primit 604 persoane, media fiind de 8.124 lei, din care 4.170 de lei cota suportată din bugetul de stat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.