Diversiune SRI? Lui Ion Cristoiu îi miroase urât o chestiune

Cazul spionului fotograf este diversiunea prin care SRI a vrut să abată atenția de la scandalul Coldea, este de  părere jurnalistul Ion Cristoiu. Ca să contracareze lovitura de imagine primită, SRI a născocit diversiunea Spionul fotograf, spune Cristoiu în Jurnalul Video de pe blog.
Ion Cristoiu face referire la cazul românului acuzat ca a supravegheat obiective militare româneşti sau aparţinând NATO din Tulcea şi a transmis datele Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.
Ce a transmis SRI despre acest caz vineri

În urma acțiunilor specifice ale Serviciului Român de Informații, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus, la data de 23.05.2024, reținerea unui cetățean român, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare.

Începând cu anul 2022, cetățeanul român a colectat informații cu caracter militar și a fotografiat tehnică militară de luptă și deplasarea personalului în proximitatea unor obiective militare românești sau aparținând NATO, amplasate pe teritoriul României. Informațiile colectate au fost transmise către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă a cetățeanului român pentru o perioadă de 30 de zile.

În același caz, la propunerea Serviciului Român de Informații, un diplomat din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, care beneficia de informațiile furnizate de cetățeanul român, a fost declarat persona non grata de către Ministerul Afacerilor Externe, la data de 24.05.2024, în temeiul art. 9 alin (1) al Convenției de la Viena din 18.04.1961 privind relațiile diplomatice, ratificată prin Decretul nr. 566/1968.

În cadrul acestei acțiuni, Serviciul Român de Informații a cooperat cu Direcția Generală de Informații a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Serviciul Român de Informații, împreună cu structurile naționale de informații, va continua monitorizarea atentă a acestor riscuri de securitate și informarea organelor de aplicare a legii, în scopul apărării securității naționale.

VIDEO Cristoiu

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

38 de Comentarii

 1. Cristoiu e specialist in recunoaștere diversiuni aruncate pe piata pentru acoperit subiecte importante, doar a fost legat cu cei din SRI, a trăit perioada din plin, sa nu spun colaborare. Are dreptate Cristoiu! Așa că, sa nu rumegam diversiunile aruncate în piața informațională tv, sa presam subiectele țări și restul la completare sau la și altele.

 2. Daca dl Ion Cristoiu crede ca afacerea cu spionul este o inscenare a SRI, ii recomand cu multa caldura sa se duce el insusi in Rusia cu democratie putinista, sa fotografieze ce a fotografiat romanul nostru si sa trimita fotografiile la ambasada SUA din Moscova.
  Ca dl Ion Cristoiu este indeajuns de stupid dupa cum il stiu, nu trebuia sa ne mai demonstreze inca o data.

 3. Cristoiu le zice ca dupa carte ori de cate ori vine vorba de securisti. Toata lumea stie ca era interlocutorul preferat al lui Petrov cand era vorba de discutii profesioniste in fata camerelor tv. SRI-ul nasit de Asthalosh este compromis de mult iar Coldea este doar bomboana pe coliva.Romanii se intreb mereu ce-au pazit zeci de ani toti acesti mari barosani sfarsind cu Helwig de nu au vazut cum se scurg zecile de miliarde de euroi din tara. Chiar sa fi avut toti orbul gainilor?

 4. „Ca să contracareze lovitura de imagine primită, SRI a născocit diversiunea Spionul fotograf, spune Cristoiu”
  La asta cu lovitura de imagine, Cristoiu viseaza.
  Exista prezumtia de vinovatie. Exista chiar prevederi legale in ce priveste defaimarea si daunele morale. Iar daca nu si nu, pentru Cristoiu special exista Judecata de Apoi.
  Se baza ca scapa ca ateu daca el spune ca tine de Biserica Ortodoxa Rusa. Ei bine, nu scapa!

 5. Ce nevoie mai este de cugetarile Editat Cristoiu Ion cind toata lumea stie ca Romania e condusa de tradatori de tara? Toti stim ca sunt si auroparlamentari,care tradeaza interesele poporului romaN.Se poate spune,de asemenea,ca ce a facut ala cu pozele lui este un fel de caca-maca in comparatie cu ce a facut Coldea impreuna cu alti generali borfasi din SRI.Mi e nevoie de parerea distorsionata a lui Cristoiu Ion?

 6. Cristoiu iar arata cat e de ‘minor’.Treaba cu spionul rus s-a banalizat in tara in care de la profesori universitari,la moguli media si profesori de la Academia de Aparare ling in tuhas delicat si cu fereala, Moskova
  Cand Rusia are sateliti care numara si nasturii de la veston,fraierul asta de ‘Richard Sorge’autohton mai lipsea
  Dar cand Polonia descopera grupuri de sabotori,Germania descopera spioni in structuri militare si conferinte ascultate de rusi,sa ramana Romania mai prejos?Nu se face, ce ar spune aliatul strategic
  Raman la parerea ca se desfasoara un razboi in interiorul SRI declansat, cel mai probabil,de fostul sef Hellvig care a reintrat in civilie,doar asa,sa faca o aroganta

 7. Asta-i o fumigena a la Vrancea! Din moment ce toate U.M-urile sunt păzite de civili,ce cuvinte să-ți mai spun? Asta a fotografiat și A7 de a intrat Putin în vrie! Bine ca nu a dat foc la o butelie la baza unei statui!

 8. Esti un Mare Ras. Din securitate nu se iese niciodata la pensie. Un securist nu redevine niciodata civil chiar si atunci cand ia a treia cizma in c_r. Esti posesorul informatiilor pe care le-ai adunat, inclusiv despre altii si pe care le poti folosi in scop personal desi se vede ca multi fac asa. De aceea nu justitia sau politicienii te executa ci numai mama Secu la sanul careia ai supt lapte dulce fara sa faci lucruri mari pentru tara.

 9. – toti tradatorii decembristi călare pe sistemul național de apărare
  – sustin coldea, dumbrava

 10. Șarpele,când îl doare capul,iese la drumul mare! Așa și cu Petrov căruia i s-a recomandat „strategic” să-și mănânce pensia liniștit. Nu a asculta și a băgat din nou capul in poza! Spectacolul continua!

 11. De râsul curcilor :Ion Cristoiu, supranumit Coroiu, ginecolog de găini care nasc pui vii, nu a reușit să-i boteze lui Nistorescu nici măcar un pui de cuc. Halal deontologi,zici că sunt platiti de Anaconda. Prietenii știu de ce.

 12. Spionul fotograf nu este o diversiune, presupuși spioni ai Rusiei au fost arestați recent și în Polonia. Ion Cristoiu a ajuns să vadă doi oameni într-un loc, să încurce evenimentele,care în cazul de față nu au legătură cu afacerea Codlea/Dumbravă DNA.

 13. Na bre.. Diversioniștii nu mai au idei,. Mă intreb de cum puii mei au pierdut ”problema maghiară ”..Cum de nu mai fură ungurii ardealu,..Cum de nu mai sunt secui teroriști care comandă pizza și explodează coșuri de gunoi ?? Cum de nu mai au inteligența de a mai transpotra in secuime gibbonii urlători de pe stadioane spre a provoca populația maghiară ?? Nu știu pe cine convinge și diversiunea slăbuță cu ”coldea la DNA”,.

 14. Bagatelizarea cazului romanului care a transmis fotografii de interes militar la ambasada Rusiei, ar duce la incurajarea acestui fel de activitate.
  Luand in consideratie numarul foarte mare de nanaci prostiti de propaganda rusa din Romania, ar fi o adevarata intrecere socialista de vanare si transmitere de informatii cu caracter militar din partea putinofililor dornici sa se faca utili criminalului de la Moscova.
  Prin arestarea acestui limbric se va mai domoli pasiunea spionistica mioritica in favoarea Rusiei.
  Poate se va mai domoli si verva cu care este laudat si ridicat Putin in slavi de catre unii postaci.
  Goura bate kourul. A lauda si glorifica un dusman, este tot tradare de Romania.
  [KktkuM0tz: lingau putinofil slugarnic]

 15. Personajul spion chiar exista sau e un alt martor fabricat din dosarele instrumentate de Kovesi cu decizia inmanata judecatorilor, la plic galben, din Dumbrava minunata securisto-tactica.
  L-a vazut cineva?

 16. Te ferească D-zo să te prinda Cristoiu cu altul la ceai înainte de pirostrii. Îți faci rău și ție și lui; da mai mult lui, care împarte apoi pacostea la toți. Ce străbate povestirea cu piațeta și florăreasa cu fustiță roșie și jupon albastru sunt electricienii Luxten care dau jos firma Coldea Consulting de la ‘Florărie’ și-o pun pe cea Băsescu Guide Tour. Ușă-n ușă cu Libertatea și Hotnews.În Amzei. Cu casă de marcat și TVA. La Clotilde în cartier.

 17. @Akornion
  Culegerea de informatii militare si de alta natura prin ”observare directa” sint de domeniul primului razboi mondial, desi atunci incepuse sa functioneze recunoasterea aeriana.
  Ce ne livreaza acum SRI provine din mintile degenerate ale ”partenerilor” sai, care ne cred niste subdezvoltati din brussa amazoniana.
  Ar fi fost bine sa ni se dea exemple concrete de informatii culese de romanul in cauza si ”furnizate” rusilor.
  NU EXISTA CEVA MAI PENIBIL !!!

 18. Precizari, ca sa nu mai scrii tampenii:
  -Ungurii revendica Ardealul, fapt sustinut public de insusi Victor Orban cu Hungaria lui Mare atarnata de gat si de presedinta Ungariei.
  -Cei 3 unguri care intentionau sa puna in cosul de gunoi o incarcatura exploziva facuta din petarde si care fusesera interceptati de SRI, incercau sa creeze panica printre romanii care sarbatoreau 1 dec. Nu este deloc o facatura cum insinuezi tu.
  -,,Gibonii urlatori” raspund urletelor ,,secuilor” cu: ,,romanii-tiganii”, hartilor cu Ungaria mare si afiselor si zbieretelor voastre cu ,,Ardealul-pamant unguresc”. La asa manifestari, asa replica va trebuie.
  -Daca niste romani ar incerca sa provoace o explozie intr-un cos de gunoi la Sumuleu Ciuc sau la orice alta sarbatoare de-a vostra, tot ca un maimutoi inconstient ai vorbi?

 19. Spion în văzul tuturor! Cât de şmecher a fost omu, nene! Îşi posta simpatia putinistă, se dădea lângă cremenali vasăzică, să se ascundă după perdea de fum. Dacă era mai discret, dădea de bănuit. Dar tot degeaba: nu e OM care să scape de ochii atât de clarvăzători. Păzea simpatizanți ai duşmanului: oricând vá puteți trezi cu fotografii în memoria aparatului D-vs!

 20. fotografiau un obiect cât un toc de ochelari la începutul anilor ’70 din secolul trecut, doar StatMajoriZdii GărZilor Patriotice Tulcene mai înghit asemenea gulgutw pentru GENII, măR🤣g …
  ■}RumburKK- 2 × perfect MICȚIONATU la CEPECAca -RumburKK {■

 21. Daca este asa, nici diversiunile nu mai sunt ce-au fost odata. De mult sri-ul gafaie rau de tot la orice sfortare.

 22. Pai stai un pic Trădarea lui ăla din Tulcea român get beget,care trebuie urmarit cu mare atentie,nu.i la fel că demascarea lui COLDEA nea tae și spânzură.Trebuie urmărit tot și toate cu aceiași ATENTIE din toate unghiurile,dar și cu aceiași INDIFERENTA😁😁😁🤗

 23. Din dec.89 dupa serialul TVR, regia Sergiu Nicolaescu (viitor senator venit cu o zi mai inainte de la crucea de piatra mult iubita din Germania), scenariul tov. Brucan (khazar Oracol di Daramare, fost shi viitor iudeolog al chibutzului PCR), interpretzii securici acoperitzi ka Karamitru, Besoiu, poet Dinescu, kaskadorii rasului, samd, la Hora cu strigaturi a cominternistului Bratesh=ka ka lin, ka lin ka ca mai ia, cu aplaudacii lor cu vechi shtate de serviciu ca spionul rus ex.gen.Militaru, dar mai ales emanatul fasait din PCR, tov.rromica Ylici Y., totzi, dar totzi, au pus BAZELE puterii unui grup informatzional organizat, cu aportul mai ales a aceluiashi aparat de represiune al securicilor, ce sunt la cashcaval primii, ca merita, ex.minerade, terorism shi altele. Norocul lor ca sa nu se innece la infulecarile lor, a fost ca a 2-a zi tov.Rebenciuk le-a adus sulu de hartie higenica ca sa se shtearga la botishorul lor. Dar asta cu marele „curaj” ca dai shi lupta ca de la 48, cand tov.Ceashka era deja la ia-ma nene trofeu vanat ca urshii din Harghita, DAR fara sa le pese ca trimeteau tinerii, etc. la moarte sigura ca la Austerlitzul lor, ce acum il imputa ca autori tot pe mamaligarii pe care conform Pata/WC s-au pishat.
  O zi buna.
  Con
  P.S. Restul este istorie in kolonia noastra mica shi stramta, de unde lumea fuge de pute rea lor.

 24. VREM ȘI NOI „PROSTITUL POPOR”-ALBUMUL REALIZAT DE ,,BOLȘOI SPION”-CA SĂ CUNOAȘTEM PE CE TEHNICĂ DE LUPTĂ NE VOM BAZA CA SĂ-L ZDROBIM PE PUTIN CUTREMURATUL!-CÂND ACESTA VA NĂVĂLI CU SIBERIENII SĂ-ȘI RECUPEREZE „LIPOVENII” !

 25. Ati ramas incremeniti in proiect ca in anii `50, cu spionul care se taraste pe burta, cu aparatul de fotografiat in mama si cu fiola de cianura in gulerul camasii. Trebuia o gogoasa care sa scuze serviciile ca mananca painea de pomana si ca in tara asta face fiecare ce vrea.

 26. dl. Cristoiu are un oarecare fler
  cum ar spune ilici iliescu:
  -ar trebui sa si-l asume pe Coroiu!
  (poate ca e deja maior Coroiu,
  cu astia nu se stie niciodata)

 27. Acum când ruşii ne văd din cer cum ne Editatîn fundul curţii, ba chiar mai mult, din analiza imaginilor ştiu şi ce am mâncat, arestarea acestui individ zău de nu-i hilară. Părerea mea e că înainte de a fi arestat individul trebuia dus la un psihiatru.

 28. M-ar interesa aparatura utilizata de spion ! Aparatul de fotografiat era cu burduf si spionul isi tragea tolul in cap cand fotografia ? Ca aia din Cismigiu ?

 29. Este clar o diversiune si sunt sigur ca acel asa zis arestat este complice la diversiune. Daca a fotografiat in locuri publice in care nu era specificat „fotografiatul interzis”, nu poate fi acuzat de nimic, ar fi un urias abuz. Daca insa ar fi fotografiat niste obiective militare unde se specifica interdictia de a fotografia, atunci poate fi cercetat, iar daca se demonstreaza reaua intentie poate fi si pedepsit in functie de gravitatea faptei. Dar asa cum se prezinta acum lucrurile, pare in mod clar o diversiune. Un mod de spiona atat de penibil si rudimentar nu face parte din analele istoriei spionajului. Existe zeci sau sute de oameni care s-au intersectat pe sosele cu convoaie militare pe care le-au filmat cu telefonul. Toti acestia sunt spioni ai Rusiei?

 30. E pacat ca lui Ion CristoSu nu-i miroase a hoit, prostia personala……[Rumbirak

 31. @ În vremurile lu’ Nicolae Ceaușescu ,,bandiții” nu aveau condiții să se exprime liber, a venit democrația care le-a oferit și acestă șansă, de care au și profitat , ?

 32. @Mathias 20:04
  Scuza-ma, dar nu m-am referit in mod special la tine. Si tu esti din ala cu flostografiile la Kiseleff nr 6?

 33. reiese ca domnul Cristoiu e in eroare, numai ca un comentator a pomenit de sisteme de informare prin satelit, era in folclor ca pana si pe Papa Ioan Paul al II lea unii l-au spionat prin satelit. Daca ma gandesc la acest comentariul cu satelitii, atunci folosirea unui fotograf e deja rudimentar. Inseamna ca domnul Cristoiu are dreptate. Refuzati sa credeti ca domnul Cristiu are un IQ superior multora mult mai tineri, dar care folosesc ochelari de cal…

 34. @Eduard KktkuM0tZ ot CzernowitZ
  Se vede bine ca logica iti este dusman. La cate pun toti idiotii in carca rusilor nu le-ar ajunge alora banii si personalul ca sa faca toate cate ziceti voi, incepand cu manipularea alegerilor din SUA si Occident, pana la tot soiul de alte diversiuni si sabotaje sau acte de spionaj. Totul costa enorm in oameni si numar de experti. Dar daca chiar este adevarat ca tot ce se intampla pe planeta asta este influentat direct si decisiv de Putin si de Rusia, eu imi scot palaria in semn de respect in fata lor. Un numar atat de mic de oameni care stau in tara lor, pot sa influenteze decisiv toata politica mondiala. Cum sa nu-i admiri? Si se mai gasesc pe aici cretini care sa spuna ca rusii sunt primitivi, inculti si fara discernamant.

 35. @ „din comentarii”, 25 mai 2024 la 22:14
  „…Refuzati sa credeti ca domnul Cristiu are un IQ superior multora mult mai tineri, dar care folosesc ochelari de cal…”
  A’ci, greșești, bade: nu „folosesc ochelari de cal”, ci de boy, că-i la modă! :))
  https://www.youtube.com/watch?v=q5OdIEeenuU
  „Psychic spies from China try to steal your mind’s elation
  And little girls from Sweden dream of silver-screen quotation
  And if you want these kind of dreams
  It’s Californication
  It’s the edge of the world, end all of western civilization
  The Sun may rise in the East, at least it’s settled in the final location
  It’s understood that Hollywood sells Californication
  Pay your surgeon very well to break the spell of aging
  Celebrity skin, is this your chin, or is that war you’re waging?
  Firstborn unicorn
  Hardcore soft-porn”……[Rumburak]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.