Goana după bani. Boloş, „două anunțuri importante”

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş. afirmă că a fost finalizată reorganizarea ANAF, ceea ce, potrivit lui, va duce lupta antifraudă la un alt nivel. Pe de altă parte, ministrul a anunţat că Autoritatea Vamală Română a operaţionalizat un nou sistem, complet digital, care ar permite o gestionare mai eficientă şi mai sigură a tranzitului de mărfuri.

„Două anunțuri importante vreau să vă prezint astăzi:
1. Am finalizat reorganizarea ANAF, care va duce lupta antifraudă la un alt nivel.
Avem acum funcția specifică de inspector antifraudă, care permite îmbunătățirea structurii de control operativ în lupta împotriva evaziunii.
În plus, asigurăm operaționalizarea structurilor teritoriale județene care urmăresc combaterea activităților economice ilicite. Astfel, se vor putea desfășura permanent, la orice oră, acțiuni de control la toate categoriile de contribuabili, indiferent de forma de organizare, dar și în orice loc, indiferent de forma sub care se desfășoară activități economice.
Mai mult, reorganizăm activitatea Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, pentru a avea un cadru unitar al activităţii de colectare și pentru a avea o organizare mai fluidă.
De asemenea, se reorganizează Direcția generală executări silite, pentru a accelara procedurile de valorificare a bunurilor confiscate și intrate în proprietatea privată a statului.
Acest amplu proces de reorganizare este un pas crucial pentru a ne asigura că ajungem să colectăm eficient acei bani care trebuie să meargă către investiții, funcționarea instituțiilor medicale, pensii, alocații, nu în economia neagră.
2. Am făcut un nou pas important spre digitalizarea vămii române.
Autoritatea Vamală Română a operaționalizat un nou sistem, complet digital, care va permite o gestionare mai eficientă și mai sigură a tranzitului de mărfuri. Așadar, operatorii nu vor mai umbla cu hârtiile după ei. Acest nou sistem face tranzitul de mărfuri mai eficient și mai sigur, reducând timpii de așteptare la birourile vamale.
Un aspect pe care nu suntem prea des obișnuiți să îl auzim este că România nu doar că a implementat acest sistem, ci s-a clasat pe primul loc între statele membre UE, având cea mai mică rată de erori din blocul european. „, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unei hotărâri adoptate joi de Guvern, personalul ANAF şi al structurilor subordonate va fi suplimentat cu 220 de inspectori antifraudă.

„Măsura are în vedere dezvoltarea şi operaţionalizarea Sistemului naţional RO e-Sigiliu prin desfăşurarea mai multor activităţi de către inspectorii antifraudă. Sistemul RO e-Sigiliu va asigura respectarea trasabilităţii transporturilor rutiere de bunuri cu risc vamal şi fiscal pe teritoriul României şi va îmbunătăţi activitatea autorităţilor competente din administraţia centrală prin modernizarea şi adaptarea procedurilor şi metodelor de supraveghere vamală şi fiscală la realităţile actuale. Reformele preconizate prin implementarea Sistemului naţional RO e-Sigiliu sunt elaborate în acord cu PNRR”, se precizează într-un comunicat al Guvernului.

Hotărârea mai vizează eliminarea competenţelor în domeniul vamal ce reveneau Direcţiei generale antifraudă fiscală, precum şi preluarea la nivel central a Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili şi pierderea de către aceasta a personalităţii juridice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

9 Comentarii

  1. Noua STRUCTURA este ca DNA-ul din vremea lui Coldea: pentru unii muma si pentru altii ciuma. Marii borfasi vor fi ocoliti. Vor fi terorizati si jupuiti amaratii si batranii ce nu-si vor putea achita taxele catre stat din cauza saraciei. Apropo, pistoale le-au dat acestor recuperatori?

  2. N-ar fi de mirare ca Boloș să fie pe dos, ușor de strîns cu ușa. Oare nu și la el bate popa regizor Ciprian Mega?
    PS Cv popă nu e în bajocură; de aceea sînt atît de multe nume Pop, Popa, la vremea cînd, din pricini legate doar de luatul de biruri, supravegherea oamenilor, au dat nume de familie oamenilor aceștia erau popi. Aici cuvîntul familie, ce în latină înseamnă sclavi, e folosit bine.

  3. Cine sare nu ia condamnare! Parca asa canta Mandolina cand era mare scula. Bolosh zice ca ca dupa aceste perfectionari trupetii lui vor aduna inzecit pentru stat. De aia isi freaca incantati mainile.

  4. Cu alte cuvinte, lupta de distrugere a firmelor românești nearondate sistemului se va duce la un alt nivel. Acest Boloș are răutatea aia ardelenească, de ins care consideră că el e singurul om cinstit, iar restul sunt hoți, de ins care-și detestă neamul și-i divinizează pe cotropitori. Poate fi așezat în rând cu Coldea și Kovesi, alți ardeleni cumsecade. De Rareș Bogdan, Klaus, Maior, Hellvig etc. ce să mai povestim?!

  5. …intrebare simpla: deci nu i-ati luat banii mutului din deal pt ca nu erati reorganizati?…cu penalizari cred ca s-a depasit milionul de euroi…dar probabil ati uitat sa faceti un act de instiintare astfel incat, trecand 6 ani de cand a inceput sa curga termenul, s-a prescris datoria, asa-i?…alta intrebare: cred ca ati auzit de cazul 2 mai, familia pascu…probabil ca mai sunt gramezi ca ei…ati verificat cum au ajuns sa aiba peste 700 de proprietati, din ce bani?…alta: timisoara s-a tiganizat, aproape tot orasul este in posesia unui clan de cocalari…stim ceva de unde au avut banii, daca au platit taxe si impozite de-au ajuns sa cumpere un oras?…ziceti ceva de marii contribuabili si optimizarile lor fiscale, toti veniti de peste 20 de ani si de-atunci, tot pe pierderi, tot pe pierderi…am inteles, nu aveti voie, astea sunt tabu!…

  6. ,,ministrul a anunţat că Autoritatea Vamală Română a operaţionalizat un nou sistem, complet digital””, „CARE VA FUNCȚIONA 2 LUNI -APOI SE VA DEFECTA IREMEDIABIL-ÎNAPOI LA MUNCA MANUAL -VĂMĂȘEASCĂ!-CĂ ȘI EI AR MAI PUNE CEVA -UNDEVA -CĂ AȘA E FRUMOS ȘI BINE – PÂNĂ ÎN OCTOMBRIE -BA NU-DECEMBRIE „REFORMA” NE VA URCA NUMĂRUL F-BUGETARILOR LA DOUĂ MILIOANE (9 LOCUITORI /1 BUGETAR ) + ÎNCĂ VREO 10 SISTEME ELECTRONICE,,O TONĂ DE INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ,100 000 CALCULATOARE NOI CU SCANERE,COPIATOARE NOI ,OCHELARI ALBAȘTRI,SCAUNE ROTATIV-RABATABILE DIN PIELE DE IAK-ACA! SĂ TE ȚII FRATELO—D”APOI RECRUTĂRILE VOLUNTAR OBLIGATORII!!!?? DĂ-NE DOAMNE UN—–DICTATOR–

  7. ,,ministrul a anunţat că Autoritatea Vamală Română a operaţionalizat un nou sistem, complet digital””, „CARE VA FUNCȚIONA 2 LUNI -APOI SE VA DEFECTA IREMEDIABIL-ÎNAPOI LA MUNCA MANUAL -VĂMĂȘEASCĂ!-CĂ ȘI EI AR MAI PUNE CEVA -UNDEVA -CĂ AȘA E FRUMOS ȘI BINE – PÂNĂ ÎN OCTOMBRIE -BA NU-DECEMBRIE „REFORMA” NE VA URCA NUMĂRUL F-BUGETARILOR LA DOUĂ MILIOANE (9 LOCUITORI /1 BUGETAR ) + ÎNCĂ VREO 10 SISTEME ELECTRONICE,,O TONĂ DE INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ,100 000 CALCULATOARE NOI CU SCANERE,COPIATOARE NOI ,OCHELARI ALBAȘTRI,SCAUNE ROTATIV-RABATABILE DIN PIELE DE IAK-ACA! SĂ TE ȚII FRATELO—D”APOI RECRUTĂRILE VOLUNTAR OBLIGATORII!!!?? DĂ-NE DOAMNE UN—–DICTATOR–—(LA MUNCĂ PRODUCTIVĂ-ORI SĂ VINĂ LI-AM-PU-DIN XANG-ZYANG)

  8. Statul feudal isi va urmarii serbii si cand se duc la wc in fundul curtii si daca n-au platit taxe pe frunza de porumb cu care se sterg la fund se vor aplica amenzi usturatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.