Purcoi de bani învârtiţi de firmele grupării Coldea – Dumbravă – Trăilă

Circuitul banilor. Cum lucrau firmele fostilor generali SRI? Firma detinută de  generalul (r) Dumitru Dumbravă a încasat peste 1 milion de euro de la avocatul Doru Trăilă, iar firma lui Dumbravă a băgat în societatea lui Florian Coldea si a fostului adjunct al SRI Dumitru Cocoru suma de 250.000 euro. Asta reiese din ordonanta prin care s-a inceput urmărirea penală fată de Florian Coldea si Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Traila si omul de afaceri Dan Tocaci.

Pasaj din ordonanta DNA.

Referitor la firma SC Wise Line Consulting SRL s-a stabilit ca a fost inregistrata la Registrul Comertului in anul 2018, sub nr. J40/12658/2018, avand ca unic asociat si administrator pe numitul Dumbrava Dumitru, iar ca obiect principal de activitate ‘Activitati de consultanta pentru afaceri si management’. Incepand cu anul 2020 societatea a raportat o cifra de afaceri si un profit net semnificative:

-anul 2020: cifra de afaceri 1.148.552 lei, profit net 938.294 lei;

-anul 2021: cifra de afaceri 4.693.003, profit net 3.646.710;

-anul 2022: cifra de afaceri 1.797.744 lei, profit net 693.344 lei;

-anul 2023: cifra de afaceri 6.218.316 lei, profit net 3.491.739 lei.

In perioada 2020 – 2023, societatea nu a avut niciun salariat.

Din analiza rulajelor de cont a rezultat ca, in perioada 10.01.2022 – 28.02.2024, SC Wise Line Consulting SRL a incasat de la Societatea Civila Profesionala ‘Doru Traila si Asociatii’ suma totala de 5.200.794,19 lei, astfel:

-anul 2022 – 1.029.409,11 lei,

-anul 2023 – 3.370.431,90 lei,

-anul 2024 – 800.953,18 lei.

SC Strategic Sys SRL a fost inregistrata la Registrul Comertului in anul 2020, sub nr. J40/8352/2020, avand ca asociati pe Coldea Florian si Dumitru Cocoru, iar ca administrator pe Dumitru Cocoru. Obiectul principal de activitate al societatii il constituie ‘Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea’, insa sunt prevazute si activitati secundare: ‘Activitati de consultanta in domeniul relatiilor publice si al comunicarii’, ‘Activitati de consultanta pentru afaceri si management’, ‘Activitati de consultanta si tehnologia informatiei’, s.a.

Incepand cu anul 2020 societatea a raportat o cifra de afaceri si un profit net semnificative:

-anul 2020: cifra de afaceri 639.739 lei, profit net 573.775 lei;

-anul 2021: cifra de afaceri 4.483.572 lei, profit net 4.310.955;

-anul 2022: cifra de afaceri 2.945.093 lei, profit net 2.690.565 lei;

-anul 2023: cifra de afaceri 6.119.796 lei, profit net 4837.140 lei.

In anul 2020 societatea a avut un salariat, in anul 2021 un numar de 2 salariati, iar in anul 2022 un singur salariat.

Din analiza rulajelor de cont a rezultat ca, in perioada 10.01.2022 – 28.02.2024, SC Strategic Sys SRL a incasat de la SC Wise Line Consulting SRL suma totala de 1.241.726,47 lei, prin 19 transferuri, astfel:

-anul 2022 – 17.329,00 lei,

-anul 2023 – 1.075.146,23 lei,

-anul 2024 – 149.251,09 lei.

Pentru a stabili legatura dintre sumele de bani platite de firma SC Sanimed Impex International SRL catre SCP ‘Doru Traila si Asociatii’ si platile ulterioare efectuate de SC Sanimed Impex International SRL (n.r. – fima lui Catalin Hideg) catre SC Wise Line Consulting SRL si SC Wise Line Consulting SRL catre SC Strategic Sys SRL, au fost analizate contractele de consultanta, actele aditionale la acestea, facturile emise de catre prestator si documentele justificative din spatele acestora.

S-a stabilit ca intre SCP ‘Doru Traila si Asociatii’ si SC Wise Line Consulting SRL au fost incheiate contracte cadru, cu un obiect general, in care nu sunt prevazute elemente care sa permita cuantificarea serviciilor prestate si determinarea valorii facturilor. De altfel, contrar clauzelor contractuale, care impuneau ca pentru serviciile de consultanta intre SCP ‘Doru Traila si Asociatii’ si SC Wise Line Consulting SRL sa se incheie acte aditionale prin care sa se stabileasca obiectul prestatiilor si pretul acestora.

(…)

In drept, faptele persoanelor juridice SC Wise Line Consulting SRL si SC Strategic Sys SRL intrunesc elementele constitutive ale infractiunii prev. de art. 49 alin. 1 lit. b din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea şi completarea unor acte normative”.

O sinteză a cazului făcută de Sorina Matei

Plănuiau revenirea la Putere
Generalul (r.) Dumitru Dumbravă, mâna dreaptă a fostului șef operativ al SRI, Florian Coldea: „E sfârșit de epocă. 2-3 luni mai strângeți din dinți. După aia știm cu cine vorbești: ministru, secretar de stat, e altă treabă. Credeți-mă! După ce se termină alegerile și se reface structura, osatura statului, trebuie să o luăm fix de la zero și avem un mare handicap, pentru că venim: „A! Păi voi ați fost cu… ăialalții!”.
• Generalul SRI (r.)Florian Coldea, fost director interimar al SRI și fost prim adjunct – ar fi fost „Șeful cel mare”, „fondatorul statului paralel”, „persoană puternică, cu influență asupra magistraților”, ”te poate salva când intri în malaxor”
• Dumitru Dumbravă, creatorul sintagmei „câmp tactic în Justiție”, general SRI (r.) ar fi susținut că are posibilități de investigare și de supraveghere operativă
• În octombrie și noiembrie 2023, S.C.P. „Doru Trăilă și Asociații” a încheiat 2 contracte de asistență juridică: unul de 100.000 de euro și unul de 500.000 de euro
• Ulterior, Hideg nu a mai respectat graficul privind efectuarea plăților, stârnind supărarea lui Coldea și Dumbravă
• Pe 12 aprilie 2024, Cătălin Hideg a depus denunț la DNA, inclusiv înregistrările pe care le realizase iar DNA începe ancheta
• Procurorii în dosar au contractele firmelor lui Florian Coldea, Dumitru Cocoru și Dumitru Dumbravă, ale avocatului Trăilă, plus actele adiționale încheiate
• Și Dumitru Dumbravă ar fi făcut înregistrări
• Menționată în discuțiile dintre inculpați este și Laura Codruța Koveși, șefa EPPO, structură care-i făcuse dosarul lui Cătălin Hideg.
• Dan Tocaci vorbește chiar de influența pe care Florian Coldea ar avea-o asupra fostei șefe a DNA
• Toți inculpații au dat declarații la DNA. Audierile au durat 15 ore
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

14 Comentarii

 1. Romania are nevoie de o curatenie generala. Pe langa astia mari mai sunt zeci de altii mai mici. De aia nu evoluam mai bine si repede, coruptia mananca banii dezvoltarii care ajung in buzunarele catorva.

 2. Partidul ComaZat Român VoteZ !
  PeCeRe = PeZeDe + PeNaLe = ❤
  CĂ COmuniștii m-au făcut StatMajoriZd la GărZile Patriotice Tulcene, ba m-au și trimis de 2 x să mâ perfect MICȚIONEz la CEPECAca, măR😜g …
  ■}RumburKK- PeZedea IliciEsciană TL & TM -RumburKK{■

 3. Si? Nu dovedeste nimic decat incapacitatea DNA-ului de a observa proprietatile lui Dragnea care se intind pe 3 strazi.
  Sau ale fugitului din tara, Codrin Stefanescu, sau ale tuturor lichelelor si capuselor din PSD.
  Chestia asta este orchestrata pentru ca nu s-a manjit in politica FSN.

 4. Asta pe langa alocările direct din bugetul statului român de cel puțin 2 ori pe an. Ați uitat că la fiecare împărțire financiar a bugetului de stat român, primii cu cea mai mare alocare financiar era Sri și nimeni nu contesta, nu scotea a vorba? Ați uitat că Sri avea drept de cheltuire fonduri din bugetul statului fara a justifica cheltuielile? Stat în stat precum biserica, primăriile și toate sunt ocolite de anchete și pedepse ori recuperări prejudicii pentru că, au la baza legi cu dedicație.

 5. Aveti incredere in „justitia” din rromania, ca doar nu a stat degeaba sub MCV… suficient cat sa scoata toti judecatorii incoruptibili la pensie, sa-si puna Secaturistii „magistrati” cu nashu’ in suflet. Dosarul asta o sa se cerceteze, o sa se recerceteze, o sa moara martori in „accidente” sau de „moarte buna”… o sa dureze cam cat „Dosarul revolutiei”. Astia sunt oamenii sistemului, toti se au la mana, nu o sa intre unul la puscarie ca-i dau pe altii in vileag cu inregistrari.

 6. Astia sunt bani de tigari adica cei bagati la vedere. Dar nu vorbim de astia trei care ne sunt bagati in fata (pana si cei de la judete fac ca ei) ci de marii ingineri ai securitatii care au dat toate tunurile dupa ce s-au scapat de ‘dictatorul’ Ceausescu. Vorbim de sutele de miliarde de coco praduite si nu de niste meleoane de lei. Dar pentru prostime securitatea i-a aratat mereu pe cei ca Fenechiu cu transformatoarele lui revopsite. Uite hotii! Adica politicienii au furat sutele de miliarde de dolari. Pai mai era vreunul prin Romania la aceasta ora?

 7. Purcoi de bunsimt si patriotisme nu mai gasesti la pensionari speciali , in rest le au pe tomate . Au masini scumpe si case la Monte Carlo ( oare intamplator nu au la Neptun sau la Vata de sus ?!) , au copii cu bani care se drogheaza cu marfa scumpe , au vacante perpétue in Dubaï si Ténérife, dar nu mai au suflet pentru tara romaneasca si nici dragoste pentru poporul roman . Sunt scule straine de neam si apara interesele altora , pe romani vanzandu-i si scotandu-i din tara sa munceasca pentru altii , aducand in schimb sirlankezi , packistanezi , nepalezi etc pe salarié mai mari ca ale romanilor . Obiectivul acestui schimb de populatie fiind decrestinarea Romaniei . Caracter kanci , iar dragoste de glie kakaia ! Targoveti de suflete romanesti !

 8. Si asta ca sa se discute de orice alceva decat de FRAUDA ELECTORALA DE LA BUCURESTI, care se pregateste ( vezi sondajul sotului generalisimei sereii pieleanu, publicat de coti, la comanda!) Ca sa iasa, cine trbuie, candidatul ambasadelor de pe tabletele serese, nicu vandutu=ZERO promisiuni din 23-din actualil mandat,realizate!

 9. O incursiune instructiva in culisele functionarii statului si a afacerilor cu statul dar risipita de autoarea ‘sintezei’. E aici o mina de observatie si intelegere asupra functionarii statului pe care ea o lasa neexplorata, lansindu-se pe calea himerei ‘statului paralel’. Implicit, ea se angajeaza in apararea unui ‘stat’ imaginat, neintelegind ca cele doua sint de fapt una.

  ‘Statul paralel’ este produsul mentalitatii etatiste prin care tot ce nu convine este cloazonat, izolat, etanseizat. ‘Statul paralel’ este fosa septica in care se arunca reziduurile pentru a mentine ‘statul’ curat. Mai rau, sintagma fiind folosita cu gusto de opozitie, ea sustine iluzia intretinuta ca ei vor curata, asana ‘fosele septice’ ale statului, ca ei il vor pune in ‘slujba poporului’. Daca cineva i-ar intreba ‘cum’, raspunsul nu va fi la indemina: caci el de fapt spune ‘facind statul mare si mai mare, mai represiv, mai intruziv si mai interferential’.

  ‘Statul paralel’ este de fapt statul ‘adinc’, birocratic, armata de ‘experti’, ‘specialisti’ si administratori nealesi si imposibil de responsabilizat politic. Acestia, in numele ‘competentei’ si al ‘binelui public’ impinzesc viata romanilor cu reguli si regulatii, norme si metodologii codificind-o in moduri aberante care i-ar fi facut sa paleasca de invidie pe inginerii ‘omului multilateral dezvoltat’!

  Apoi, metafora asta intretine fictiunea ‘razboiului impotriva terorii’, codificat prin legea citata si prin intermediul careia romanii au pierdut confidentialitatea bancara, privatismul financiar si, in curind, banii pesin. Tot prin astfel de legi SRI a primit puterea de care uzeaza si, ca acum, ab-uzeaza! Aceasta fictiune permite cloazonarea ‘infractionala’ a unor matrapazlicuri care fac parte din functionarea normala a statului-pur-simplu.

  In fine, metafora asta escamoteaza _revenirea statului politienesc_, care nu are nimic de-a faca cu geometria paralelismului.

 10. Decizia DNA de ai lasa in libertate dupa tot ce li sa gasit in dosarele lor ,ne demonstreaza inca o data ca Romania este inca condusa de puteri foarte mari care nu permit sa se faca dreptate .

 11. Facem curatenie in casa si in cap (accesoriu si vezica si intestin), tara e prea mare pentru noi. In timp, se curata toate, ai sa vezi.

 12. Ce ciudat, si tu ai telefonul setat pe franceza ? 🥳
  Esti si tu agent, su doar „observateur” ?

 13. a)astia-s cei mai saraci! banii adevarati au fost deturnati de toti(95%) politicienii de dupa ’89.
  b)restul (4%) au deturnat din scopuri patriotice
  c)altii sunt inactivi ca politician sau om = mobila ,care primeste salariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.