De ştiut. Unde este restricţionat traficul rutier

trafic-autostrada-a2-politie

Traficul rutier va fi restricţionat în acest weekend pe mai multe artere din Capitală pentru desfăşurarea unor evenimente cultural-artistice, sociale şi sportive, a anunţat Brigada Rutieră într-un comunicat.

Primăria Municipiului Bucureşti – Centrul de Proiecte Culturale ARCUB va organiza, sâmbătă şi duminică, evenimentul cultural-artistic dedicat proiectului „Străzi Deschise – Bucureşti, Promenadă Urbană” pe Calea Victoriei, segmentul cuprins între Bulevardul Dacia şi Splaiul Independenţei, fără afectarea traficului rutier în intersecţii.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, se va restricţiona circulaţia vehiculelor, în perioada menţionată, între orele 09,00 – 23,00.

Pe aceste tronsoane se vor desfăşura activităţi dedicate publicului larg – miniconcerte stradale, spectacole de teatru şi dans, ateliere pentru copii, statui vivante, studiouri foto.

***

Sâmbătă, între orele 18,00 – 21,00, Asociaţia buddhistă Kagyu şi Asociaţia cetăţenilor nepalezi din România vor organiza o adunare publică şi marş în Piaţa Victoriei – alveola media, având ca temă „Sărbătorirea lui Buddha”.

Astfel, între orele 18,00 – 18,30, va avea loc adunarea participanţilor în Piaţa Universităţii – pe trotuarul de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu aferent parcului din faţa Teatrului Naţional, între orele 18,30 – 19,45, deplasare pe banda I de circulaţie, pe traseul Bulevardul Nicolae Bălcescu – Bulevardul Gheorghe Magheru – Piaţa Romană – Piaţa Victoriei, iar între orele 20,45 – 21,00 este programată defluirea totală a participanţilor.

***

Tot sâmbătă, între orele 10,00 – 13,00, este programat un marş pentru conştientizarea pericolului creat de traversarea căii ferate, pe Drumul Între Tarlale, între Hala Laminor şi Strada Erou Grigore Iancu.

Între orele 10,00 – 11,00, participanţii se vor aduna pe trotuarul din faţa Halei Laminor, iar între 11,00 şi 11,30 se vor deplasa pe banda I de circulaţie de pe Şoseaua Industriilor până în parcarea Mega Image de pe Şoseaua Industriilor nr. 28.

***

De vineri până duminică se va organiza evenimentul cultural „Femei pe Mătăsari”, iar traficul rutier va fi restricţionat pe Strada Mătăsari, perimetrul cuprins între Strada Matei Voievod şi Bulevardul Pache Protopopescu, de vineri, ora 16,00, până duminică, ora 23,00, precum şi pe străzile care acced către Strada Mătăsari în acest tronson.

Organizatorul va permite accesul auto al riveranilor, precum şi pe cel al autospecialelor destinate situaţiilor de urgenţă.

***

Sâmbătă, începând cu ora 20,30, pe Stadionul Arena Naţională se va desfăşura meciul de adio al Generaţiei de Aur – „Pentru ultima dată împreună”.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului sportiv, sâmbătă se va închide traficul rutier, cu excepţia transportului în comun, pe Strada Maior Coravu, începând cu orele 16,00, gradual, până după încheierea jocului, iar vineri, începând cu ora 22,00, în perimetrul rondului de pe această stradă, în faţa intrării în Arena Naţională, se va restricţiona parcarea oricărui vehicul întrucât autocarele celor două echipe vor intra în complex pe traseul Strada Vatra Luminoasă – Strada Tony Bulandra – rond Arena Naţională.

Pe Strada Pierre de Coubertin de la intersecţia cu Strada Vatra Luminoasă până la intrarea în complexul sportiv se va restricţiona parcarea autovehiculelor de vineri, începând cu ora 22,00, pe Strada Tony Bulandra – de sâmbătă, începând cu ora 16,00, gradual, până la încheierea jocului, iar în zona intrării din Bulevardul Basarabia a stadionului se va restricţiona parcarea autovehiculelor de vineri, începând cu ora 22,00.

***

Sâmbătă şi duminică, între orele 09,00 – 22,00, se va desfăşura evenimentul „Festival du Bonheur”, pe Şoseaua Pavel D. Kiseleff. Pentru buna desfăşurare a evenimentului, de vineri, ora 22,00, până luni, ora 06,00, se va restricţiona traficul rutier pe Şoseaua Pavel D. Kiseleff, pe segmentul de drum cuprins între Strada Arh. Ion Mincu şi Strada Monetăriei.

Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului rutier şi de prevenire a accidentelor de circulaţie. De asemenea, solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate şi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.