Măsură drastică: Fără telefoane în școli

Prim-ministrul conservator al Noii Zeelande, Christopher Luxon, a anunţat vineri interzicerea telefoanelor mobile în şcolile din ţară, o măsură menită să combată scăderea ratei de alfabetizare, informează AFP.

În urmă cu câţiva ani, şcolile din Noua Zeelandă aveau unele dintre cele mai bune rezultate din lume în materie de alfabetizare, dar abilităţile de citire şi de scriere ale tinerilor au scăzut până în punctul în care unii cercetători vorbesc despre o „criză” a educaţiei.

„Vom interzice telefoanele în şcolile de pe tot cuprinsul Noii Zeelande. Vrem ca copiii noştri să înveţe şi vrem ca profesorii noştri să predea”, a declarat prim-ministrul, care şi-a preluat funcţia în această săptămână.

Christopher Luxon declarase că va interzice telefoanele mobile în şcoli în cursul primelor 100 de zile de mandat, adoptând o politică deja testată în SUA, Marea Britanie şi Franţa.

Scopul acestei măsuri este de a pune capăt comportamentelor perturbatoare şi de a-i încuraja pe elevi să se concentreze, a precizat el.

Cercetătorii de la asociaţia neozeelandeză Education Hub avertizaseră anul trecut cu privire la o „criză a alfabetizării”, constatând că peste o treime dintre tinerii de 15 ani abia ştiau să citească şi să scrie.

Guvernul conservator al lui Christopher Luxon a provocat controverse încă din prima săptămână în care s-a aflat la putere, renunţând la o interzicere pe scară largă a fumatului, o măsură de pionierat adoptată de guvernul precedent.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

5 Comentarii

  1. Vai ! Dar ce scumpe sunt Telefoanele Mobile ! Ai Fon 15 costa circa 5000 de lei ! Eu nu am telefon asa de scump ! Am Microsoft la 800 de lei in 2015
    Dar in 2019 costa 400 de lei !

  2. O nenorocire,mai ales pentru copii-asta au devenit telefoanele mobile.

  3. Să fie puternic descurajată utilizarea telefoanelor mobile (fără urgențe) de către copii – și în special pentru adolescenți – din cauza vulnerabilității crescute a acestora la orice potențiale efecte adverse asupra sănătății. Industria telefoanelor mobile nu a clarificat consumatorului că valoarea ratei specifice de absorbție (SAR) se referă doar la gradul în care emisiile pot încălzi țesutul biologic și nu este în niciun caz relevantă pentru efectele non-termale pe care le au emisiile unui telefon mobil asupra utilizatorului. Este o regulă a comunității de informații ca să ascunzi lucrurile la vedere, cum ar fi sa faci publicul să accepte arsenale de control mental care afectează comportamentul uman mascate in telefoane mobile. A face publicul să plătească pentru aceste dispozitive, care-i fac mai bolnavi, docili și mai ușor de controlat, a fost o idee pur diabolică.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.