Matache Măcelaru

Pagina de gardă. Gore mă numesc. Gardianul Gore. Om serios, la casa lui, familie mare, vecini serioși, mă știe lumea. Patrulez în Gara de Nord. În 1916 l-am condus pe domnul Brătianu la garnitura lui de tren cu care pleca în Moldova. Mă știe lumea, sunt om serios, pe legea mea.

Domnul Brătianu mi-a cerut să servesc țara cum știu eu mai bine. N-am ieșit din cuvântul lui. Aseară, pe la zece, îl zăresc pe Matache Măcelaru, cam precipitat. Coboară dintr-o birjă. Nu mai avea zâmbetul cu care cucerește clientela atunci când taie carnea direct pe butuc, în fața măcelăriei. Mă iau după el, nici că mă bagă în seamă, mă furișez după el, una cu zidul mă fac. La două, trei case mai încolo, sub umbra unui tei, Matache Măcelaru se întâlnește cu un venusian. Îl știam pe venusian, l-am văzut la Capșa cu domnul HG Wells care s-a îndrăgostit de București și tot stă pe-aici, de vreun deceniu, să vază ce și cum.

Nemții n-au aflat de el, e deghizat, zău că e deghizat. Matache Măcelaru e cam îngrijorat. Venusianul încearcă să-l liniștească. O să încercăm să modificăm istoria, zice. Aha, îmi zic, e tevatură cosmică la mijloc, nu e de joacă. Păi e normal să fie așa de vreme ce marțienii sunt foarte supărați că în 2018 politica românească e în mare derută, așa cum am citit în Universul Românesc. Asta influențează toate epocile, inclusiv epoca noastră. Sunt niște fenomene electromagnetice vălurite care influențează toate epocile. Venusianul zice chestia asta, Matache Măcelaru se mai înviorează. Scoate dintr-un sac un but de carne. Venusianul sare în sus de bucurie, ies niște scântei din el, uite-așa.

În cele din urmă, mă dumiresc. Matache Măcelaru are un urmaș care, în 2018, ar putea deveni Președintele României și venusianul vrea să-i ia o probă de sânge să verifice persoana. Și toată treaba asta pentru un but de carne. Bravo Matache Măcelaru, ce om important mai ești. Bun. Mâine dimineață mă înființez la măcelărie să-i zic că știu dar că îmi țin gura, să văz ce folos trag eu de aici, că vremurile sunt cam tulburi și ocupația germană e pe ducă iar rușii stau cu ochii pe noi ca pe butelie, în stânga Prutului.

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.