Mega-țeapă. Credeau că cumpără apartament, dar au fost păcăliți!

Percheziţii luni în trei judeţe, într-un dosar de înşelăciune şi abuz de încredere în care un dezvoltator imobiliar este acuzat că a încheiat convenţii pentru comercializarea de apartamente, vânzând apoi bunurile imobile altor persoane. Prejudiciul în acest caz depăşeşte un milion de euro. În dosar sunt implicaţi şi trei notari, dar şi un avocat.

”La data de 22.01.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu ofiţeri ai poliţiei judiciare din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Prahova, Dâmboviţa şi Constanţa, au efectuat 15 percheziţii domiciliare la sediul unor dezvoltarori imobiliari din Complexul de locuinţe White Tower şi City Gate din Ploieşti, birouri notariale şi cabinete de avocatură, punând în executare şi un număr de 8 mandate de aducere. În fapt, în perioada 18.10.2016 – 20.10.2023, un dezvoltator imobiliar din Ploieşti, prin folosirea de mijloace frauduloase, respectiv convenţii scrise autentificate de către trei notari publici din Ploieşti, au indus în eroare un număr de 16 persoane vătămate, cauzându-le acestora un prejudiciu total în valoare de 985.500 euro şi 424.091 lei (în total 1.071.174 euro)”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.
Potrivit anchetatorilor, dezvoltatorul imobiliar încheia promisiuni de vânzare-cumpărare a unor apartamente, urmate de achitarea integrală de către persoanele vătămate a contravalorii acestora, şi apoi le înstrăina prin contracte de vânzare-cumpărare în formă autentică către alte persoane.
”În continuarea activităţii infracţionale, un avocat din cadrul Baroului Prahova, prin înţelegere cu reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar, a folosit două societăţi comerciale, pe care le controla în fapt, pentru a declanşa procedura falimentului dezvoltatorului imobiliar, astfel încât persoanele vătămate să fie în imposibilitatea de a-şi recupera prejudiciul. Anterior deschiderii procedurii de insolvenţă, reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar, împreună cu avocatul şi alte persoane, au urmărit lichidarea frauduloasă a activelor din patrimoniu, prin cesiunea cu titlu gratuit a unor bunuri imobile şi retrageri considerabile de sume de bani din conturile entităţii economice”, mai susțin procurorii.
Conform anchetei, reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar au fost asociaţi cu avocatul în cadrul edificării complexului de locuinţe City Gate, situat la intrarea din zona de sud a municipiului Ploieşti. În prezent, conform procurorilor, reprezentanţii dezvoltatorului s-au retras din acest proiect, locul acestora fiind luat de o altă societate comercială care a devenit asociatul în afaceri al avocatului.
Reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar sunt cercetaţi pentru 15 infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 2 infracţiuni de înşelăciune în formă simplă, 26 de infracţiuni de complicitate la fals intelectual, o infracţiune de complicitate la tentativă de fals intelectual, 15 infracţiuni de abuz de încredere prin fraudarea creditorilor şi 15 infracţiuni de bancrută frauduloasă.
Unul dintre notarii publici implicaţi este suspectat de comiterea a şase infracţiuni de complicitate la înşelăciune în formă continuată, 6 infracţiuni de complicitate la înşelăciune în formă simplă şi 15 infracţiuni de fals intelectual, un alt notar e suspectat de comiterea a 4 infracţiuni de complicitate la înşelăciune în formă continuată, 4 infracţiuni de complicitate la înşelăciune în formă simplă, o infracţiune de complicitate la tentativă la înşelăciune, 9 infracţiuni de fals intelectual şi o infracţiune de tentativă la fals intelectual, iar al treilea notar este cercetat pentru săvârşirea a 2 infracţiuni de complicitate la înşelăciune şi 2 infracţiuni de fals intelectual.
Avocatul implicat în acest dosar e suspectat de 15 infracţiuni de complicitate la înşelăciune în formă continuată, 2 infracţiuni de complicitate la înşelăciune în formă simplă, 15 infracţiuni de complicitate la abuz de încredere prin fraudarea creditorilor şi 15 infracţiuni de bancrută frauduloasă.
În anchetă apar şi numele altor persoane suspectate de comiterea mai multor infracţiuni de complicitate la înşelăciune, complicitate la abuz de încredere prin fraudarea creditorilor si bancrută frauduloasă, reţinându-se în sarcina acestora că, prin faptele lor, au ajutat dezvoltatorul imobiliar să îşi diminueze patrimoniul pentru a justifica declanşarea procedurii falimentului, astfel încât persoanele vătămate să fie în imposibilitatea de a-şi recupera prejudiciul.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

 1. Va pot da cel puțin un caz cu aceeași temă. Sunt ani de când scriu despre aceste infracțiuni. Abia acum pare că au găsit un caz grav.

 2. se spune ca notarii castiga bine, daca sunt implicati in asa ceva, chiar au ajuns rau cu mansarda…un milion???

 3. Metoda capitalista salbatica: de ce sa zic vai de ma-ta cand pot spune vai de mama.Adica,de ce sa fiu eu in risc,cand poti fi tu in risc? Iar PROSTI… ho,ho ! E PLIN PAMANTUL DE EI.

 4. Scapa si ashtia cu suspendare, ca doar „se poate” in colonii de neam prost ca a noastra…

 5. PARTEA INTAIA
  Cateva Precizari NECESARE.
  1. ASHA Zisa Democratie din Romania, este in REALitate o Curva mai STRICATA decat CURVELE care pozeaza in Democratii Occidentale, diferind GRADul de Ticalosie si Pastrarea Aparentelor.

  2. Cestiuni SCABROASE Moral de acest GEN, au inceput IMEDIAT dupa Lovilutia „MAREATZA” din 1989
  Zeci, Sute de Famili din toata Romania au ajuns in Strada si citeam in ADEVARUL – atunci INCA o Gazeta DestulDe Cinstita – ca saracii Oameni pastrau SI sub Podurile unde ajunsesera far’de Vina REALA – auncati de catre un STAT Grabit sa fie TICALOS – in NeNorocirea, Moartea, Distrugerea FAMILIILOR, CONTRACTUL Casei si Acte Doveditoare, in Speranta ca li se va face DREPTatea MERITATA.
  Au murit ca niste Martiri far’ de Cauza, si nici in Ceruri NU si-au gasit DREPTatea, intrati – daca au ma apucat – pe Labele JUSTITIEI, murdare de Jeg MORAL si SANGE care NU se vde FIZIC si care in niciun CAZ NU are NIMIC in Comun cu DREPTatea din Romania …
  3. Daca ESCROCII InHaitati in acest GIO,Grup Infractional Organizatau avut atata TUPEU de Cockallars InManelizati, inseamna ca au avut Proptele INTERNE INTERESATE la Parandaratuu’ ImPlacabil SI PropteleEXTERNE, ca „OameniAiAltoraDeAFARA”.

  4. Este de NeInteles CUM este posibil ca Zeci de Oameni si Sute sau chiar Zeci de MII in toata Romania POT sa DEA Banii pe Simple HARTII NeOficiale.
  ASTA NU inseamna ca au Vina, daca au fost Creduli, NeAtenti, NeScoliti sau Disperati ca NU au Casa, etc.
  OMul NU trebuie sa stea mereu de parca ar fi in Fata unui MAMBA Neagra, intr-un STAT Normal …
  CAND IO am SCRIS si in Mod SIGUR si Altii au GANDit macar, ca trebuie Imperativ si RAPID insitituit un Mecanism JURIDIC de CONTROL, Probare si PEDEAPSA ImPlacabila asupra TUTUROR CelorCare administreaza LEGEA, Politisti, Procurori, Avocati, si TOTI Judecatori, Auxiliari (Medici Legisti, Grefieri, Experti Diversi, etc.)

 6. PARTEA A DOUA
  TOTuu’ „LA Vederea BOBORULUI” prin InRegistrarea VIDEO_AUDIO inTimp REAL a tuturor Actiunilor de la Constatarea FAPTuirii si pana la DAREA si APLICAREA Pedesprei, inclusiv si mai ales, a Pedepsei CAPITALE.
  AltFEL NE dstrugem Tara NOASTRA, ca Niste IMBECILI Sangerosi.
  TOTUL numai SI numai cu ACORDUL Stapanului Inelelor LOCAL, care ACUM este SUA si vor mai fi DESTULTimp.
  AltFEL, NU se va putea face ABSOLUT NIMIC!
  Este o Treaba care este Datoria si Obligatia CelorCare AuMaiRamasInMinti dintre DIIGUITORII din Romania, aceea de a-i CONVINGE de Necesitatea acestei ReFORME, care este SI in Interesul GENERAL al SUA, pe CeiCareCONTEAZA din SUA!

  MESAJUL – IN ESENTA- VA TREBUI SA FIE SCURT SI CLAR: LASATI-NE SA NE DEZVOLTAM!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.