Despre Legile justiției

Meleșcanu: Să ne spună concret despre ce e vorba


Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat, joi, că, în ceea ce privește modificările la Legile justiției, este important ca toți cei care au îngrijorări față de acestea să spună „concret” despre ce îngrijorări este vorba.

„Sigur, foarte multă lume urmărește cu interes dezbaterea. E o dezbatere transparentă, fiecare are dreptul să-și susțină opțiunile în ceea ce privesc legile. Ceea ce pentru mine ar fi important este ca toți cei care au îngrijorare să ne spună și concret despre ce îngrijorare este vorba și cum se reflectă în proiectele de legi respective pentru a putea, într-adevăr, să reacționăm la asemenea preocupări”, a declarat Meleșcanu la Parlament, întrebat despre reacția ambasadorului Canadei, care și-a manifestat îngrijorarea față de modificările la Legile Justiției.

Întrebat dacă este îngrijorat de reacțiile externe față de modificările la Legile Justiției, Meleșcanu a răspuns: „N-am de ce să fiu îngrijorat. Dezbaterea din Parlament şi propunerile care s-au făcut se petrec în cadrul unui proces de consultare cu toate organismele internaţionale în special Comisia Europeană şi Comisia de la Veneţia și în cazul în care apar probleme eu sunt convins că se vor da explicațiile necesare”.

În ceea ce privește faptul că ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a criticat declarațiile ambasadorului Canadei, Teodor Meleșcanu a spus că și reprezentanții Guvernului au dreptul să-și exprime opiniile, la fel ca ambasadorii.

Întrebat dacă se fac eforturi pentru o mai bună informare a reprezentanților externi, Meleșcanu a spus: „Da, asta e o problemă care, într-adevăr, necesită o ameliorare foarte rapidă a discuțiilor publice și a contactelor cu alte oficii. Măsurile nu se iau, ele fac parte din politica noastră, stăm de vorbă cu ambasadorii, ne întâlnim zilnic, săptămânal, și întotdeauna, dacă sunt probleme, răspundem cu mare deschidere la ceea ce se solicită”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Author

16 Comentarii

  1. A fost randul ambasadorului canadian sa-si exprime ingrijorarea, ma intreb cat o fi tariful pe „ingrijorare”?

    • Dar tariful pe una bucata comentariu in care sa te intrebi care e tariful pe ,, ingrijorare ? Sau la Tiraspol sunteti platiti in natura : una bucata borcan stevie murata la 10 comentarii ! Cu conditia sa restituiti borcanul !

    • @Nastratin. eşti un cretin abrutizat de alcoolul ieftin. Ai şi un câştig din treaba asta, nu va mai fi nevoie să fii îmbălsămat.

  2. Hambasadorii nu mai pot de grijă pentru justiția română pentru că acum, in forma și condusa de cine e condusa in realitate, adică de serviciile secrete,le face lor interesele. Altfel spus, toate hoțiile, corupția și mita corporațiilor și persoanelor, oamenilor de afaceri, oficialilor din statele respective care relaționează cu România, sunt ignorate, protejate și nececetate de către procurorii români. Oare de ce? Vezi Bechtel, EADS, MICROSOFT, privatizări, bănci, ….. Doar românii, indiferent daca sunt hoți, corupți, sunt băgați în malaxorul viciat al justiției actuale. Schimbările care se fac acum poate că remediază situația, lucru deloc convenabil acestor ambasadori și celor care îi ghidoneaza.

  3. Faptul că ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a criticat declarațiile ambasadorului Canadei nu trebuie sa ne ingrijoreze!Sunt doi cetateni straini,unul israelian ,altul canadian,se pot si incaiera in Romania daca se imbata ,dar politia trebuie sa vegheze!

  4. Se tine bine Mele,nu ii dai 100 de ani!Altii la varsta asta isi vad de treaba…

    • Buna ziua domnule ..Prost!!. Sunteti bine?? sunteti teafar?? Sincer chiar ma bucur cum bunul Dumnezeu a fost milostiv cu dvs.!! Acordandu-va un loc caldut sub soare cu generiozitate ! Nenorocirea este alta. Consumati oxigenul de pomana pe acest pamant!. Stelu

  5. ,,,,mare personalitate aceasta „””monica macovei”” „”””””se modifica abuzurile legislative dictate de c.c ale procuroarei comuniste”””:” care este aparata de embrioanele sorosisto-fasciste din ong-uri si dealul cotroceniului …….multe sunt de spus !!!!!! dar??

  6. Foarte corecta abordarea PSD-ALDE.
    Asa se porcedeaza, daca ai coloana.

  7. Daca este vorba de ceva concret probabil ca numai amestecul in treburile interne ale ROMANIEI in ultimii 28 de ani de balamuc nou a: rusilor, americanilor, evreilor, francezilor, englezilor, germanilor s-au concretizat in mega hotiile si mega banditismele economice efectuate de majoritatea oamenilor politici din TOATE aglomerarile politice care sunt in fapt: cozile de topor, gargargii, marionetele, celor citati mai sus ! Dovada a ce spun este ruina: economica, politica, sociala, in care am ajuns azi care poate sa induca o faramare a statului national unitar ROMANIA ! ”Ghinion ” cum ar spune asa grav sotul doamnei Carmen !

  8. Ătia au schimbat câteva articole , dacă le-au schimbat, și susțin că au schimbat legile ?
    Considerați că o asemenea faptă constituie însușire de „foloase necuvenite” ? Legile după Eugen Niculicea, Șerban Nicolae, Kelemen Hunor și Florin Iordache, ce nu s-a mai „alat”, „de multă vreme”, ca și cum CSM sau Ministerul public ar fi funcionat fă legi până ajunseră atia de voteaz în „aceste vremuri” ?

  9. Pai cand sunt luati la bani marunti domnule Melescanu, adicatelea la concret , acesti asa zisi ambasadori dau din colt in colt, practic habar nu au de ce vorbesc.Sau poate ca da. Prietenii stiu de ce!.Stelu

  10. „În ceea ce privește faptul că ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a criticat declarațiile ambasadorului Canadei, Teodor Meleșcanu a spus că și reprezentanții Guvernului au dreptul să-și exprime opiniile, la fel ca ambasadorii”???? Greseala mare de tot, dle ministru de externe! Dl Laufer care a salvat de unul singur onoarea clasei politice din Romania, i-a atras cu punct si virgula atentia guresului si bagatetului ambasador asupra a ceea ce are si nu are voie sa faca, indicand textele tratatelor internationale pe care le calca in picioare! Dl Melescanu ar fi trebuit sa-l citeze pe insolent la MAE si sa-i puna in vedere ca la prima abatare va trebui sa-si faca bagajele. Dar pentru aceasta dl Meleascanu ar trebui sa fie ministrul de externe al unui stat suveran…

    • Eu nu inteleg cum poate permite Ministerul de Externe ca toti guvizii ce sunt numiti ambasadori sa-si deschida gura pentru a-si aerisi placile dentare. Eu inca nu am vazut asemenea critici la ambasadorii ce sunt acreditati in Franta si daca ar fi, ar fi expulzat imediat. Ministerul de Externe trebuie sa-si intre in atributii.

  11. lucrurile sunt simple, pana acum judecatorii si procurorii primeau pesemne sentintele la telefon si erau aparati de legislatie, iar daca nu le executau, li se aratau bubele de pe cap care le-au obtinut cand au raspuns la telefon! prin legile justitiei, apare raspunderea proprie si este firesc ca judecatorii sa nu mai poata raspunde la telefon! de-aici ingrijorarea unora si altora, ca judecatorii nu vor ridica receptorul!poate gresesc, dar acolo ma duce putina mea minte!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.