Memorandumul româno-american împotriva chinezilor

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți la Casa Albă că a fost semnat un memorandum de înțelegere între guvernele României și SUA referitor la tehnologia 5G fără să spună dacă acest document este îndreptat împotriva companiei Huawei din China. „În România se pregătește o procedura publică pentru asta și eu cred că toată lumea s-ar bucură dacă am avea mai multe oferte, inclusiv din partea americană. Aici este vorba de firme private care vor veni și noi sperăm să se întâmple acest lucru, însă memorandumul nu se referă la o anumită companie, ci este un memorandum care clarifica câteva criterii de transparență, de compatibilitate cu statul de drept și așa mai departe”, a arătat Iohannis. Mai explicit a fost Donald Trump. „România face acest lucru”, a spus Trump, întrebat dacă statele partenere precum România ar trebui să analizeze atent afacerea Huawei pentru a lua o decizie privind infrastructurile critice.

Practic, țara noastră urmează să lanseze în al patrulea trimestru al acestui an o licitație privind frecventele necesare pentru rețelele de tip 5G, iar chinezii de la Huawei au cale liberă, în ciuda faptului că americanii au cerut tuturor statelor să pună piedică acestora pe motiv că echipamentele firmei sunt utilizate de Beijing pentru activtități de spionaj.

Memorandumul semnat de americani și români prevede mai multe filtre pentru accederea la licitație și anume: Dacă furnizorul este, în lipsa pârghiilor juridice, sub controlul guvernului unui alt stat; Dacă furnizorul are o structură a acționariatului transparentă; Dacă furnizorul are o istorie de comportament corporatist etic și este supus unui regim juridic care impune practici corporative transparente”. ”Protejarea acestor rețele de comunicații din generația viitoare de riscuri legate de perturbarea sau manipularea lor, precum și asigurarea vieții private și a libertăților individuale ale cetățenilor României, ai Statelor Unite precum și ai altor state reprezintă un aspect de importanță vitală”, se arată în memorandumul semnat de guvernele american și român, citat de G4Media. .De asemenea, documentul arată că cele două guverne adoptă documentul numit ”Propunerile de la Praga” – o declaraţie publicată în cursul Conferinţei asupra 5G şi securităţii la Praga din luna mai 2019. ”Guvernul României și Guvernul Statelor Unite ale Americii andosează Propunerile de la Praga, declarația Președintelui din cadrul Conferinței în domeniul securității 5G de la Praga, ca un pas important în vederea dezvoltării unei abordări comune în domeniul securității rețelelor 5G și asigurarea unui ecosistem 5G sigur și dinamic. Propunerile de la Praga subliniază necesitatea ca rețelele 5G să fie construite pe baza competiției libere și corecte, transparenței și a statului de drept”, arată memorandumul citat.

Principalii competitori ai Huawei, liderul în echipamente 5G, sunt Nokia și Ericsson. Nokia care s-a aliat în trecut cu Siemens a cumpărat mai demult divizia de infrastructură a Motorola, din SUA. Americanii nu au alte companii care să poată concura Huawei. Infrastructura 5G Huawei este cea mai performantă și ieftină. În ultimii ani, chinezii, atât compania cât și guvernul, sunt într-o ofensivă puternică, Huawei reușind să intre in peste 30 de țări din lume, inclusiv în Marea Britanie, Italia și Monaco. Vodafone, care a lansat deja 5G în Ro, lucrează cu infrastructură Huawei. State mari precum Canada și Australia au avut probleme cu SUA din cauza Huawei și au impus restricții de securitate companiei chineze, la cererea SUA, însă nu pot ignora calitatea tehnologiei 5G a Huawei. Dar chiar oricâte restricții de acces pentru chinezi s-ar impune la mentenanță tot există bănuieli de breșe de securitate special create și de scurgere de date strategice către Huawei și implicit către autoritățile chineze. NATO ca alianță militară poate fi afectată prin scurgerea de informații. Nu poți să indepărtezi liderul pe rețele și echipamente 5G de la licitații, dar poți să pui condiții dure de securitate la licitații, susține Dumitru Cristi, cofondator al companiei Plurivox.

Săptămâna trecută, Iohannis sa spus, referitor la tehnologia 5G, că în România „unii nu sunt suficient de îngrijorați”, iar acest subiect va trebui discutat și în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT). „La noi unii nu sunt suficient de îngrijorați. (…) Nu realizează ce se întâmplă de fapt. Cred că va trebui să discutăm și în CSAT”, a declarat Iohannis. Recent, ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, a susținut că „licitația (pentru infrastructură 5G din țară noastră – n.red.) va fi deschisă tuturor, inclusiv companiilor care folosesc echipament de la Huawei Technologies Co.”. În iunie, Guvernul a adoptat Strategia 5G pentru România. Adoptarea acestei strategii plasează România alături de 12 state dezvoltate care au lansat strategii 5G, printre care Austria, Danemarca, Franța, Germania și Italia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Cosmin Pam Matei 4494 Articole
Author

41 de Comentarii

 1. Din pacate acesta realitate cruda ca in toate institutiile statului roman sunt pline de secaturi securist -mafiote care lucreaza la subminarea Romaniei este adevarata!

 2. Presedintele Romaniei nu este numai un tradator ordinar, ci si un amestec de sclav sadic si servil. Tehnologia Huawei este foarte competitiva, iar la nivel mondial domina infrastructura in comunicatii. Problema este ca marele jeg corporatist american inca nu a ajuns la acest nivel de performanta tehnico-economica in ceea ce priveste tehnologia 5G; asta-i tot. Iar daca si cu aceasta ocazie, bestia coyrocenista isi mai poate umple gura cu maro american, atunci o va face cu placere. Ca sa fim corecti, nici bașcârii din pesede nu sunt mai breji, caci si acestia sunt fericiti cand pot copula cu mizeriile UE si SUA; in numele destinului occidental al Romaniei, desigur. Ha!

  • Exact asta-i șpilul, chinezii i-au devansat cu ani lumină în această tehnologie și amerlocii nu știu cum să contraatace decât prin măsuri de forță armată și sancțiuni economice! Deja economia Germaniei a luat-o în jos și nici bursele americane nu se simt prea bine, vor capota poate în cel mai scurt timp iar Rusia&China vor fi lideri mondiali, că ne-am cam săturat și de masoneria asta dementa senila de control jidănesc!!

   In

 3. Maimuta a primit o sepcalie si s-a pus-o ca un retardat mintal repede pe scafarlie. Ce imbecil mai e nemtalaul asta corcit mioritic.

 4. De aceea este necesar ca sa vina la guvernare romani responsabili care:
  -sa dea legea raspunderii tuturor in fata legii si nici o fapta sa nu se prescrie!
  -atunci va raspune si acest individ care-si ia angajamente in defavoarea Romaniei si romanilor!

 5. Și cât bănet stă mormane prin Chitai, gata de investit în tot felul de obiective de infrastructură în toate colaurile mapamondului.
  Numai să ceară careva și imediat apar mărunțeii galbeni cu valize și containers ships pline de yuani!

  O fi bine, o fi rău acest memorandum?
  Ce anume șpionează asiații cu ochi pieziși?
  Culoarea quiloților tanga ai Melaniei?
  Laicurile ce le primește pe Feisbucă Ravisanta și Răvășitoarea cu genunchii tociți?

  Să nu cumva, în valoare absolută, acest memoradnum pentru noi să dea scor final cu minus înainte.

 6. „Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți la Casa Albă că a fost semnat un memorandum de înțelegere României și SUA referitor la tehnologia 5G fără să spună dacă acest document este îndreptat împotriva companiei Huawei din China.”

  Cum poate presedintele sa semneze, conform enuntului din articol, un memorandum de intelegere intre guverne, avand in vedere ca in Romania guvernul e condus de un premier iar presedintele nu e membru in guvern ? Sau sfatuitorii lui Trump nu stiu Constitutia Romaniei ? Banuiesc o eroare in articol totusi.

  • Iar l-a pacalit americanu’ ! Au fost impreuna la restaurant iar cind chelnerul a venit cu chitanta, s-o semneze, Trumpila i-a zis ca e vorba de „memorandum” ! La care Klaus, uitindu-se precum curca-n lemne, a dat cu plaivazu’ !

 7. Numai orbii si retarzii nu inteleg ca Johanis a fost chemat la ordin si a primit precizari ce anume sa se faca in Romania, sub comanda americana si sub control american. Restul sunt lozinci valabile pentru diezi, pentru angajatii din trupele comsomoliste de protest, pentru limbistii din televiziuni, dar nu pentru oamenii normali.

 8. Ramane de vazut care va fi raspunsul Chinei(Huawei) la acest memorandum, sa ajunga Dancila in turul 2 (?!)doar pentru a taragana procedurile pentru 5G, cum ramane cu declararia ‘ simpatica doamna premier ‘, ups, vorbim despre ‘prostituata’ politica, deci … !

 9. Evident ca Klaus e un gunoi tradator, ca si Basescu!
  Dar, problema majora e ca cetatenii Americani refuza la ei acasa 5G pentru ca este mortal/cancerigen si pentru ca e folosit de NSA pentru a spiona cetatenii!
  Cat suntem de prosti, ca noi sa lasam Vodafone[USA] sa intre la noi cu 5G????? SRI-ul ne-a tradat definitiv cu miscarea asta!

 10. Lasa ca rezolva Iohannis si viitoarul guvern orban!! Cu Microsoft-ul !!Adica ce,ei nu pot?? Numai altii pot???Jumatatea PDL-ista din PNL stie cum se rezolva acaeasta problema !!

 11. Completare.Am vazut ca in mai multe articole se vorbeste de memorandum INTRE GUVERNE pe tema 5G.Numai ca ieri Dancila n-a fost la Casa Alba.
  C.R. spune
  Atribuţii în domeniul politicii externe-ARTICOLUL 91
  (1) Preşedintele încheie tratate internaţionale în numele României, negociate de Guvern, şi le supune spre ratificare Parlamentului, într-un termen rezonabil. Celelalte tratate şi acorduri internaţionale se încheie, se aprobă sau se ratifică potrivit procedurii stabilite prin lege.
  Rolul şi structura-ARTICOLUL 102
  (1) Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercită conducerea generală a administraţiei publice.
  (3) Guvernul este alcătuit din prim-ministru, miniştri şi alţi membri stabiliţi prin lege organică.

 12. Mey,mey,mey te doare bila daca nu altceva,i-auziti,restrictii peste restrictii pentru ca chintezoi aduc in domeniul,,G”ceva fain si ieftin…
  Cu ceva ani in urma media relata ca rRomanika-bramburica a fost capra raioasa si n-a vrut sa incheie contract direct cu rusnacii pentru gaz p’tzava,ci cu o firma intermediara(parca austriaca),dandu-le comision de sute de milioane de verzisori/anual !

 13. Din start a recunoscut blondițava americană:”trebuia sa se lupte cineva cu chinezii”! Sa ne amintim de frustrarile blondițavului in afaceri: mai mult de 50% din valuta americana o detin chinezii si blondițavul se oftica pe afaceristii chinezi! De ce ii mentin pe teritoriul american sau locatiile/pozitiile la mare ori langa ocean pe chinezi unde isi asambleaza tot ce aduc din china si americuta triaza calitatea pentru vanzari,dar nu pot controla pretul? Garantat 100% ca e capcana ideala prin care cotrocenistul a bagat tara si mai ales pe traitorii in țară! Ce urmari pot surveni in cel mai scurt timp? Chinezii, afara din tara noastra desi procentul de afaceri la negru cred ca depaseste 50% pe teritoriul româniei! Nu e nicio problema cu moneda românească,nu sunt atrasi de leul romanesc, ei schimba totul in valuta!
  Apoi spunea de venezuela, nu cumva e prima sarcina armata ca obligatie pentru soldatii.ro?

 14. He he ! Nokia era cit pe ce sa-si dea duhul acum citiva ani, ceilalti taietori de lemne, Ericsson, aliati cu altii care au cam luat-o si ei pe tobogan in jos, Sony, cam sint istorie, cit despre Motorola … ramin echipamentele preferate de camionagii americani ! Da’ nu-i asa ? trebuie sa ne pazim de rasa galbena, ca ne spioneaza noua convorbirile cu aranjamente mafiote !

 15. Daca vreti sa ajungem cu totii sclavi in propria noastra tara, votati IohanniSS, PNL-ul si USR PLUS-ul.
  Nimic mai dezgustator pentru romani decat aceasta vizita a lui IohanniSS la Trump.

  PS. sper ca aceasta postare sa nu fie si ea cenzurata de redactorii dlui Nistorescu.

 16. Mama ce ne iubesc americanii dupa ce au descoperit zacaminte de titei in Marea Neagra. Daca afla Hitler ca avem titei in Marea Neagra nu mai ataca Moscova ca sa ajunga la Marea Caspica! Felicitari Johannis pentru milioanele de dolkari ce trebuie platite de Romania ca sa devina mareata! Cat tain trebuie sa mai platim la americani pentru ca si-au dispus scutul la Deveselu! Ce-i costa pe americani sa ne spuna ca ne iubesc!

 17. cristache, de acord intru totul. dar ce te faci, ca exista o masa mare de oameni, ale caror capete nu functioneaza. o tin langa in prostie. asa se explica si base = pres x 2.

 18. Ricanii s-au orientat foarte bine, au studiat ceva timp si asa si-au gasit omul ! Privindu-i rînjetul tîmp afisat cu orice ocazie si-au dat seama ca daca-l gîdila pe prostovan la amorul propriu, ii lauda „calitatile” (???) si-i mai dau si o sapca (se pare ca stocul de tigari „Lucky Strike” si ciocolata aruncata de pe tancurile USA la sfirsitul razboiului s-a cam terminat …) asta e in stare sa faca si turul Biroului Oval in mîini !

 19. Chinezii au terminat autostrata din Serbia E-763 dar Bechtell a luat o suma uriasa si nu a construit mai nimic pagubind cetatenii romani cu protectia SRI si DNA, contractul Romaniei cu Bechtel ramanand secret ,…. ce sa mai zicem de mituitorul Microsoft …

 20. Acolo s-a semnat „Memorandumul romano-american impotriva romanilor si chinezilor” de-aia belesc fasolea amindoi.

 21. S-au intalnit „Hotul” cu „Prostul”… traim ca-n povesti ! … ghici cine-i „hotul” …

 22. ”Trump, Groenlanda și … plăcuța daneză”

  Update esențial la postarea din 19 august, referitoare la „the six new Russian strategic weapons”.

  Noile Rachete balistice intercontinentale rusești pot lovi orice punct de pe glob, ocolind actualele sisteme de apărare antirachetă prin traiectorii ce pot trece pe deasupra Polului Nord sau polului Sud.

  Trump se uită pe Gugăl Iart și găsește soluția:

  VOI CUMPĂRA GROENLANDA!

  La care danezii i-au răspuns în cea mai autentică manieră vikingă:

  MEHR MUJE, HERR TRUMP!

 23. ”Vraja mării”

  Moto:
  „I have certain rules I live by. My first rule: I don’t believe anything the government tells me. Nothing. ZERO.”
  George Carlin

  Ia acum să traducem, pe înțelesul pop_ülimii, care-i rezultatul convocării la ordin a sclavetelui Plăvannis.

  Prima concluzie ar fi că Master Trump este un individ plin de suflet. Suflet pe care ni l-a arătat cu generozitate:

  „- Dorim să ridicați vizele pentru cetățenii wallachi”
  „- SUFLETU’ !”

  Apoi, despre legea offshore, concluzia e clară. Chiar dacă Plăvannis este dispus să stea și în genunchi să le sufle-n saxofonul celor de la Exxon și BSO&G, actuala conjunctură politică din Kolonie nu permite satisfacerea pohtelor corporatiștilor yankei.
  Motiv pentru care în comunicatul comun s-a inserat acel fragment
  „România și Statele Unite vor analiza modalități de îmbunătățire a climatului investițional în domeniul energiei în beneficiul ambelor țări.”
  Adicătelea mai devreme sau mai târziu, atunci când Plăvannul va avea instalat un ”Guvern Miau”, va fi modificată legea în favoarea exclusivă a corporațiilor gazeifere.
  Teza este confirmată inclusiv de Minotaurul wallach:
  „Președintele Trump a exprimat așteptarea ca legislația să fie ameliorată pentru a crește atractivitatea investițiilor” și
  „este nevoie de o legislație cinstită și favorabilă față de investitori. Atunci lucrurile vor fi foarte interesante.”
  Din fragmentele de mai sus se poate lesne deduce că pe Trump îl doare fics în pics iar pe Plăvannis fics în șpilhozeni de români, de oamenii acestor meleaguri. Singurul lor mobil este mânărirea celor 200 de miliarde de metri cubi de gaze (în valoare de 100 de miliarde de dolari), resurse cu care yankeul să-și securizeze poziția de influență zonală prin acoperirea consumului Ucrainei de cca 40 de mrd. mc/an.

 24. Despre putregaiurile alea de Patriot, rămâne cum am stabelit: haraci anual de 2% din PIB dar nu mai puțin de 4 miliarde de dolari.
  (iar după ce se vor fi epuizat ruginiturile americane de stau azvârlite prin Deșertul Mojave, Rrömenika va trece la o nouă etapă de modernizare a forțelor navale: va achiziționa o navă de luptă de ultimă generație. Prin „last generation battleship” se face trimitere la epava navei „Arizona”, scufundată de japonezi în rada Pearl Harbour și care este disponibilă spre vânzare Rrömâniei la un preț chilipir: 3 miliarde de dolari și un sac de nuci. (!)

  Nu în ultimul rând, cele 2 elemente regăsite în comunicatele oficiale fac o pregătire perceptivă a publicului cu privire la evoluția ulterioară a Koloniei Penitenciare și Experimentale Rröemenika.
  Sporirea numărului militarilor yankei în Kolonie prefigurează redislocarea efectivelor de la Incirlik Turcia.
  Iar noua sintagmă referitoare la „colaborarea în domeniul nuclear” nu are altă semnificație decât pregătirea treptată a publicului cu perspectiva staționării pe teritoriul Koloniei a ogivelor nucleare de la Incirlik sau a altor capabilități balistice cu încărcătură nucleară.
  Deocamdată sintagma este aruncată așa la tatonare, arhicunoscut fiind că în materia (minciunii) persuasiunii guvernamentale, cel mai greu pas este cel inițial, cel în care se expune pentru prima dată o idee, o teză, o evoluție posibilă.
  În viitorul imediat, Ministerul Propagandei (MINADEV-ul) din subordinea Diviziei de Presă a SRI și Armata de Trolli coordonată de Ioana Ene Goebbels vor avea grijă ca ideea nucleară să urmeze cei 4 pași ai marketingului de tip AIDA: Attention – Interest – Desire – Action.
  Deocamdată sintagma novatoare „colaborare în domeniul nuclear” reprezintă primul pas: ATTENTION.

 25. Am uitat să spun despre „anticorupția” lui Mosh Peshte
  Păi sintagma răsuflată și acrită nu reprezintă altceva decât o mostră superioară de cabotinism și ipocrizie. În condițiile recente generate de „tsunami-ul” de la Caracal, prin care s-a devoalat substratul intrinsec al statului mafiotic român (exhaustiv definit de Lelia Munteanu prin expresia „fructuoasa cârdăşie dintre interlopi, poliţişti, procurori, judecători, politicieni”), a mai vorbi de „anticorupție” într-o țară în care lupta anticorupție reprezintă un EȘEC e ca și cum ai grăi în locuința spânzuratului despre odgoane meseriașe, unse cu ulei de balenă.

 26. a reusit sa se ridice prin munca si intelepciuni alti s-au impus prin forta, vom vedea daca lumea trebuie sa fie o vesnica rana sau ea poate deveni un univers binevoietor in care pasarile cerului, vietitoarele marilor si uscatului vor trai in armonie cu OMUL…viitorul este in mainile noastre…

 27. Cu tot slujul dizgratios facut de Johannis in fata lui Trump, si nu numai, de data asta trebuie sa privim lucrurile din alt punct de vedere: China este arhi-cunoscuta pentru spionajul economic si militar pe care il desfasoara. De tehnologia 5G nu vor beneficia numai cetatenii dar in primul rand corporatiile. Or, sa crezi ca un fost general al armatei Chinei, actual patron al Huawei, intr-o tara cu regim totalitar ar indrazni sa spuna nu unui ordin al partidului comunist/ guvernului chinez, ar insemna sa fim naivi. Periculos de naivi. Asa cum si in Rusia firma privata Gazprom face politica liderilor rusi, la fel se intampla si in China, poate chiar mai rau. China a ajuns a nivelul de tehnologie actual atat prin investitii (au cumparat printre altele divizia de PC a IBM – actualul Lenovo) dar si prin spionaj. Ganditi-va numai la cum isi flexeaza muschii prin Marea Chinei, luand cat se poate de mult din teritoriile altor tari – Filipine, Vietnam, Malaezia..zona economica exclusiva este considerata teritoriu. Pana la urma profetia lui Nostradamus referitoare la pericolul galben nu era despre Japonia ci despre China.

 28. Intrebari pentru Radio Erevan: 1.De ce polonia si ungaria au scapat de datoria externa in 1989 ? 2.Am putea primi un raspuns eventual si de la Vatican ? 3. Cum se face ca Romania singura tara din istoria omenirii fara datorie externa in Decembrie 1989 era pe plus 3 miliarde $ ca Toasu Ceausescu care ne-a stors de ultima vlaga totusi ne-a lasat pe plus iar saptamana trecuta acum in acest August fierbinte in an de gratie 2019 Romania are datorie externa de 103 mrd. € !!!!! 4. Ce sa construit cum sa cheltuit si cat sa sifonat din acest munte de bani ? 5. Este posibil ca Romania sa poata plati datoria externa numai cu carne in viu ? 6. De ce domnul Moise Guran care se da si mare Oltean nu stie de traficul cu fete de la Deveselu episodul din 2012 ?!!? 7. De ce acelasi personaj ne spunea aseara la Realitatea tv ca scandalul monstruos de la Caracal este o facatura a celor de la Sputnik ¿ 8. Si ultima intrebare de ce domnul Guran prefera atat de mult maro ? Chiar de ce mai talica ?

 29. din ceea ce relatezi tu ii subestimezi pe altii, spionajul inseamna ca unul/spionul sa fie foarte inteligent, iar victima sa nu stie sa se protejeze/contraspionaj, eu nu pot crede ca marele puteri nu au capacitate de a se apara, ca ar fi vulnerabile, asa cum nu cred ca in domeniul IT, doar unii sunt inteligenti si altii nu si de aceea fac spionaj, hai sa credem ca oameni inteligenti sunt in toate popoarele, iar Chiana ar trebui sa aiba mai multi oameni valorosi pt ca daca ar fi raportul de 1/10.000 atunci cand ai o populatie de un miliard jumate ai mai multi din acest raport decat altii care au o tara de milioane, iar China mai are si o traditie multimilenara, este tara matasii, a portelanului, a lui Confucius si Lao zi a medicinii traditionale prin plante si acupunctura, o tara care a inflorit in mii si mii de ani, care reuseste sa dea un bol de orez/mancare la un miliard jumate cand altii mult mai increzuti nu pot oferi un pahar de lapte si o bucata de paine. Da China este o lume, univers, dar din fericire este un popor pasnic, daca era Japonia, Germania, etc. Asia si numai era trecuta prin sabie asa cum a facut sute, poate mii de ani. Respecta si vei fi respectat ca om, ca popor.

 30. Ce voi rade cand johana va fi chemata sa semneze pact impotriva Germaniei sa nu mai importam masini .

 31. Nicoleto tata nu mai pune botul la latrine.
  Vodafone este o multinationala cu sediul la Londra.
  Mergi in USA si vezi ca nimeni nu stie de Vodafone.Ei au altele AT&T….
  Piata comunicatiilor este impartita de cativa giganti, unde China nu prea are acces.
  De exemplu ,daca vrei sa crezi Franta detine suprematia in comunicatiile mobile prin satelitii SkyFile.
  China incerca si ea dar nu prea area succes.Tehnologie de birou si atat.

 32. Comentarii de trolaci.
  Ia vedeti mai fratilor cine controleaza satelitii?
  cati sateliti au chinezoii?
  Huawei aparatura de birou. Nimic altceva.
  Ca avem un telefon frumos,ieftin e una dar satelitii sant ai altora.
  decamdata Franta este lider mondial in comunicatiile mobile pe uscat si pe mare.
  satelitii lor acopera tot.

 33. Priviti poza din articol !! Ce mascarici !! Nu se privesc in ochi cind se saluta !!!

 34. M-am dumirit ! Acum am inteles de ce a fost chemat asa , tam-nisam , Iohannis la „Inalta Poarta” americana : sa ia lumina !

 35. 5G este „Stalingrad’ul” razboiului tehnologic. Ce este Iohanis pentru Huawei ?-un soarece amarat. Care vrea sa mai stie- Huawei va intinde un CABLU pe fundul Pacificului , intre China si America de Sud.

 36. Romania a sarit iarasi in trenul gresit is Istoriei .
  Acest Iohanis, daca va fi reales va duce Romania spre anihilare totala.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.