RO-Alert în Tulcea legat de război

Autorităţile au transmis, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un mesaj RO-Alert de avertizare a populaţiei din nordul judeţului Tulcea privind riscul de cădere a unor obiecte din spaţiul aerian.

”În cursul nopţii trecute, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis un mesaj RO-Alert pentru localităţile din zona de Nord a judeţului Tulcea prin care a informat populaţia că există riscul de cădere a unor obiecte din spaţiul aerian. Mesajele RO-Alert au drept scop informarea populaţiei cu privire la modul de comportare în asemenea situaţii, recomandarea de păstrare a calmului şi măsuri de autoprotecţie”, a anunţat, duminică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea.
Totodată, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, a fost înregistrat un apel la numărul unic de urgenţă 112 prin care o persoană a solicitat informaţii în urma primirii mesajului RO-Alert.
”Nu au fost apeluri care să semnaleze căderea unor obiecte în apropierea locuinţelor ori a zonelor populate”, a precizat ISU Tulcea.
Şi în noaptea de 9/10 februarie, au fost transmise mesaje RO-Alert în judeţele Tulcea şi Galaţi pentru a avertiza populaţia asupra posibilelor căderi ale unor resturi de drone, după ce Rusia a atacat din nou porturile din Ucraina. Atunci, aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Turce, de la Feteşti, au fost ridicate în aer pentru a verifica spaţiul aerian, nefiind raportate pătrunderi neautorizate.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. se normealizeaza prin nivelare anormalul. minciunsa si propaganda. oimea trebuie obisnuita pentru a accepta taierea: uite, asta-i mah „drumul” tau…asta-i calea. hai, du-te, du-te si s-a dus.

  2. Ce-au instalat cica sa ofere protectie poate antigrindina.

    Daca le loveste o drona rezita la un impact direct, macar la schije sau resturi venite in picaj, cu cel putin un 1-2m de pamant pus deasupra mai aduce cat de cat, a adapost antiaerian.
    Romanii pot distruge acele drone doar in momentul patrunderii in spatiul aerian romanesc care incepe pe undeva pe la jumatatea Dunarii. Distanta de cand vor fi lovite este cam mica pana la eventuaLe localitati de pe malul romamesc. Asta daca intre timp nu s-or fi hotarat al-de Macron sa le dea mana de ajutor la al-de Zelenski hat de pe malul romanesc. Acuma un tir de arma e greu de spus de unde a aparut pe nesimtite un proiectil si le-a dat jos drona la vanatoare de curcani zburatori. Daca se mai ofera si recompense ca la partide de vanatoare veritabile pe aici ti-e drumul.

  3. Atenționarea vria să insămneză că „obectele ce pot cădia din ceriu” îs dicăt pintru uzul lor personal?….

  4. Adapostul imaginat de autoritatile romane desigur ca nu rezista la o racheta ruseasca. Nici nu era acesta prericolul pentru cetatenii mioritici, intrucat rusiii isi calibreaza bine rachetele. Pericolul il reprezinta tirurile de anti-aeriana ale ukracilor. Au mai doborat ei un Mig romanesc si un elicopter frantzuzesc prin Dobrogea si nu pe malul Dunarii!! Deci atentie, cad obuze de antiaeriana care si-au ratat tinta si pe urma explodeaza cand curba de zbor se inverseaza , adica in cadere libera ! Acesta este pericolul.

  5. Buncarele astea sunt folositoare pentru localnicii care-si pasc caprele, sau oile. In caz de ploaie, au unde se adposti. De altceva nu sunt bune.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.