Mesajul lui Ciolacu pentru Ucraina: „Până la victorie!”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis vecinilor ucraineni cele mai bune gânduri şi întreaga susţinere din partea României pentru recâştigarea păcii şi libertăţii, într-un mesaj adresat cu prilejul Zilei Independenţei a Ucrainei.

„Pentru al doilea an consecutiv, Ucraina celebrează Ziua Independenţei luptând pentru libertate şi pentru dreptul legitim de a-şi alege singură destinul. De un an şi jumătate, poporul ucrainean rezistă cu mult curaj agresiunii ruse, susţinut de puternica solidaritatea a comunităţii internaţionale, iar România a avut şi continuă să aibă o contribuţie extrem de importantă. La întâlnirea recentă avută cu omologul meu, Denys Shmyhal, precum şi la reuniunea şefilor de stat şi de guvern din Sud-Estul Europei şi Balcanii de Vest, la care a participat preşedintele Volodimir Zelenski, am reconfirmat sprijinul ferm al României pentru Ucraina. Vom fi alături de Ucraina şi de poporul ucrainean până la victorie şi restaurarea integrităţii teritoriale, dar şi mai departe, în procesul de reconstrucţie a ţării. Cu prilejul Zilei Independenţei Ucrainei, transmit vecinilor noştri ucraineni cele mai bune gânduri şi întreaga susţinere pentru recâştigarea păcii şi libertăţii”, a transmis Marcel Ciolacu, joi, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

28 de Comentarii

 1. „MAI ALES DE „UCRAINENII DIN BUCOVINA,CAHUL,IZMAIL,CETATEA ALBĂ”! OCUPĂ-TE DE ȚARA TA ORI CĂRĂ”

 2. Pana la victoria cui? De teritoriile romanesti detinute ilegal de statul artificial ukrain, nimic? Tradatorule.

 3. Pana la vitorie! A ragait Ciolacu gandind in sinea lui „oricui ar fi, desi slabe sanse…” s-a resemnat Ciolacu

 4. Suntem alaturi de poporul erou ukrain pana la victoria finala, dar nicio clipa in plus !

 5. Peste 1 an rusii vor castiga razboiul. Evvreul va fugi in america. In Ucraina va fi alt guvern care vor acuza Romania de colaborare cu evvreii globalisti. Teritoriile romanesti vor ramane sub ocupatie ucrainiana cu semnatura voastra a tradatorilor .

 6. Am avut chelner la Ziua Marii acum 3 ani , de 2 ani avem acordeonistul Maricel cu dedicații la *urechiușa Maii de la Ghidușul ei .Bă ,ăștia care ați votat Chelnerul și Acordeonistul , aveți grijă să nu *păgubească Ucraca ceva -cumva cu Cernăuțiul , Herța , Bugeacul , Insula Șerpilor că de Ținutul Secuiesc , Satu Mare , Oraghia au grijă honvezii aluia de i-a servit la masă Acordeonistul Maricel acum o lună .

 7. Bravo gogosarule Ciolacule!
  Sa executi toate ordinele globaliste la timp si de calitate!
  Numai asa fostul gogosar va urca toate treptele.
  Pana la esafod.

 8. S-a omis un cuvant din declaratia oficiala. D-l Ciolacu a vrut sa spuna „pana la victoria FINALA”, intr-o emulatie a discursurilor unor celebri inaintasi de-ai sai, de prin 1944.
  Victorie finala cara chiar a avut loc, dar, ca la radio Erevan, nu s-a castigat ci s-a pierdut…

 9. Bună!
  Toată vest-Europa s-a. încolonat sub comanda SUA. Ciolacu zice ce vor americanii. Americanii se ocupa de Ucraina
  dar în curând BRICS ii va da jos de pe tron!
  Războiul din Ucraina nu e treabă noastră?

 10. Ciordacu nu e prost strigă: hai Urcania ca să ia și din voturile de la USR-lgbt.Ăsta chiar crede că românii votează un mahalagiu de Buzău președinte .Ne- o luat sibianu german de proști dar dacă ne mai ia si moldoveanu rromanes atunci chiar că ne merităm osânda.

 11. Ciolacu este ceea ce a spus Nistorescu că este: un prostănac înșurubat de servicii ca cârma PSD și a guvernului. Dacă Ucraina nu va obține victoria niciodată, sau dacă amerlocii își retrag sprijinul în caz că ajunge un republican președinte? Ce te faci atunci Ciolacule cu gogomănia pe care tocmai ai slobozit-o, asta cu alăturarea cu Ucraina până la victorie? Și chiar idiotule, l-ai întrebat pe Zelensky de ce-i persecută pe românii din nordul Bucovinei și al Maramureșului?

 12. Victoria „finala” a Ukrauneu unseamna distrugerea FINALA a Romaniei. Dezgustair acest Ciol;acu ca nu vede adevarul….De fapt ca si Ukraina, guvernul este condus din umbra de americani, dar ca un social-democrat sa nu realizeze pericolul ukrainian care ameninta Romania, inclusiv integritatea ei terutoriala.mi se pare o pozitie criminala si antiromaneasca.

 13. Ciolacu, vezi că Ucraina vrea să se extindă teritorial. Ce ai să îi oferi?

 14. Ai dracului slugi! Papagali jumuliti! Parca le baga cineva soula in poponeata! Repeta la infinit ce li se spune.Cum sa invinga Ucraina Rusia baragladino cu creier mic???! Nici cu ajutor sionist-nato,nici in veci.Dar asa vreti voi,va place sa ne umpleti de muste la sula in fiecare zi.

 15. Prim ministrul Ucrainei, Marcel Ciolacu teleghidat de către USA și UE, a rostit azi, ora 10, un discurs de îmbărbă-tare și si unul de imbarba-moale și de susținere, pana la Victoria Nuland, finala de la Campionatul Mondial de aruncat cu ciomege la tinta, adresat ucrainienilor iubitori de război fără pace.
  PS. Rugam persoanele aflate în antutajul acestui revolutionar cu diploma obținută la FF, la Facultatea de Puincurism America și de Pinochio national, pe parcursul a 10 ani de studii, finalizați cu lucrarea de dizertație” cum ne deplasam corect în patru labe în prezenta reprezentanților UE, NATO și SUA” sa-i atragă atenția ca nu va fi depus pe teritoriul Ucrainei cu onoruri militare, ci numai cu orori militare. Din nefericire, lucrarea a fost tipărită, doar în 3 exemplare, exemplare care se afla la sediul CIA din capitala. Așteptăm un nou mesaj, de ziua Cepei ucrainiene degerate și a ustu-roilului fără gust si fără rădăcini în istorie. Firește si aceste mesaje trebuie sa fie pana la capăt de linie frântă de oboseala predispusa la dureri de sale și de nerv sciatic. Slava Ciocului națiunii celei mai lipsite de bărbați adevărați de stat securiști care nu știu a sta la coada demnității si suveranismului.

 16. Iară îi lingi clanța la piticul neomarxist, Ciolacule…da România mai ai idee pe unde se află ?

 17. Ursare, nu mai bine ati sarbatori 23 august 1944 cat si comemorarea eroului national criminal rus? Bezi ursare, rusica a declarat 3 zile doliu national pentru escrocul lingau cu vechime in preajma criminalului sef? Facem cheta pentru deplasare si comemorare, ursare! Sau, trimite urgent pe Turcan absolventa a invatamantului universitar rus, si mai ales plavanul specialist in comemorari sa depuna o coroana sau jerba de flori uscate pe mormantul unicului si inegalabilului escroc criminal executant de ordin cu ultimul sarut fierbinte de colegul din aceeasi functie inalta a statului ocupata etern.

 18. Dezgustator este fa fii condus de oameni fara coloana vertebrala. Asa se intoarce votul romanilor, votezi pentru speranta intr-un viitor mai bun si tot hahalerele ajung la conducere.

 19. URSS a furat teritorii de la vecini dupa WWII si le-a incadrat in RSS Ucraineana ! Dupa „obtinerea independentei”, Ucraina independenta vrea sa pastreze mostenirea sovietica socialista a URSS: teritoriile FURATE !
  Asta ca sa nu mai spun ca „independenta” Ucrainei s-a obtinut printr-o simpla declaratie si referendum, lucruri INTERZISE minoritatii ruse din Ucraina !!!
  Ucraina nu a recunoscut niciodata Basarabia !
  Slava Z !

 20. Ciolacu e mai nazist decat dulapul din deal! Un trădător de neam si țară! Ramane sa înfășoare clădirea guvernului în steagul Ucrainei!

 21. Corect, #past!
  Neterminatul face absolut toate gafele posibile ca PSD-ul sa nu (mai) castige alegerile! Probabil e ordin de zi pe unitate sa intre AUR … si ordinul se executa intocmai si la timp, nu se discuta!

 22. O avea multe pacate Ciolacul!Dar a facut un lucru extraordinar:a spalat fata PSD-ului de negreala nationalismului retrograd si a suveranismului, la fel de retrograd.Asta sterge orice pacat la Ciolacu.Chiar si pacatul capital ca l-a luat pe Ponta drept consilier.Poate a vrut doar sa-i dea o paine si lui.Dar,intelegeti oameni buni,Ciolacu a deratizat stanga roamaneasca(ma credeti ca acum toate cancelariile occidentale cu staif deschid usile larg si chiar este inghesuiala la facut poze cu Ciolacu?,ma credeti ca asta nu era posibil pe vreamea lui Dragnea ori Dancila,cand se inchideau usile cu lacatul in fata celor doi?Va rog sa ma corectati ,cu argumente,daca am luat-o pe aratura.In locul lui si eu spuneam:slava Ucraina.Apoi faceam tot ce depinde de mine sa acorde Ucraina drepturi minoritatilor asa cum si noi acordam minoritatii maghiare(sotia mea e unguroaica ,harnica si frumoasa),ucrainiene,ori lipovene.(obs.cuvantul staif provine din nemteste si e legat de un accesoriu la pantofi…nu sunt chiar sigur…)

 23. Mda …ieri am aratat intr-un comentariu la spusele Luminitei Odobescu cateva reflectii asupra unor eventuale avantaje ale Romaniei daca Ucraina devine un stat stabil, membru al U.E. la extrema estica a acesteia. Comentariul meu a fost eliminat de redactia Cotidianul. Redactia ar fi bine sa fie mai analitiva/ganditoare oleaca.

 24. Am mai spus-o: a fi de partea nazistilor inseamna sa fii IMPOTRIVA ucrainienilor, care au votat 74% pentru pace si autonomie in donbas.
  Angajament pe care il subliniaza inca o data zelenski, in discursul de investitura (v youtube). ESTE PRIMA TEMA A DISCURSULUI – am promis si am fost ales pentru a face pace.
  Doar ca cia-mi6 juca la ambele capete.

  Nazistii sunt disperati, au introdus la robotine unitatile de elita – care trebuiau sa intervina abia la asaltul final din crimeea.
  De asemenea recrutarile au ajuns in fine si la oblasturile ucrainiene propriu-zise, pana acum vanau minoritarii.
  MSM in vest si-a schimbat narativul.
  Multe linii rosii …
  Sa mai asteptam insa sa se termine si summitul brics.
  Fata de febr 2022 efectivele rusilor s-au triplat …

 25. Domnule Ciolacu ,tara si poporul tau sint prioritatea dumitale ! Ocupat-te de tara si de romani ,lasa ajutorul asta cit va fi nevoe pt. Ukraina si la fel reconstructia ei ! Romania are mare nevoie si ea de reconstructie de care nu se ocupa nimeni !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.