Microsoft, anchetată pentru şpăgi date în România, Italia şi China

Departamentul american al Justiţiei şi Comisia de Valori Mobiliare din SUA investighează Microsoft pe motiv că o serie de intermediari ai gigantului software au dat mită în România la Ministerul Comunicaţiilor, scrie Wall Street Journal, care citează surse.

Publicaţia nu oferă detalii despre perioada în cauză, însă conform DC News, firma Dim Soft Srl a câştigat în 2009 o licitaţie organizată de Ministerul Comunicaţiilor, în valoare de 100 de milioane de euro, pentru 163.427 licenţe software. Ulterior, acordul-cadru cu firma respectivă este anulat iar ministerul a acordat contractul unui consorţiu alcătuit în jurul unei entităţi numită D-CON.NET. Ag. Aceasta era înregistrată în Elveţia şi, cu puţin timp înainte tocmai cumpărase Dim Soft, mai scrie DC News.

De asemenea, Microsoft mai este investigată pentru plata unor şpăgi în China direct de către o serie de oficiali ai săi, plus pentru o serie de consultanţi din Italia, prin care s-au făcut cadouri către o serie de oficiali. Investigaţia este încă la început iar Microsoft nu a fost acuzată încă oficial.

Legislaţia americană interzice acordarea de mită tuturor companiilor listate în SUA, fie ele americane, fie străine.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.