Mihai Pocorschi, părintele Holograf, mărturisiri. A depășit moartea la marele cutremur

Mihai Pocorschi, părintele Holograf și VH2, a făcut o serie de mărturisiri la podcastul „Altceva cu Adrian Artene”  – cum s-a născut Holograf și de unde provine numele trupei, povestea primului disc Holograf, amintiri din fieful lui Nicu Ceaușescu.

Artistul a depășit moartea la cutremurul din ’77.  A muncit în fabrică la Râmnicu Sărat. A abandonat muzica o vreme din cauza sărăciei.

„Eu cred că un creator este un pahar gol, în care dacă el învață înțelepciunea, și are răbdare să aștepte, cineva toarnă din când în când ceva în el. De foarte multe ori, când scriu un cântec bun, un cântec destinat să fie iubit de oameni, îl scriu cam dintr-un foc. Adică, procesul de creație se produce într-un timp foarte scurt. După care, urmează perioada tehnologică, în care pui fel și fel de instrumente, dar lucrurile sunt destul de clare în momentul acela. Ajungi să dai acel cântec de la capăt, până te saturi, după care îl termini. Îl lași deoparte, pentru ceilalți, și revi peste două, trei săptămâni. Niciodată nu am reușit să rememorez procesul creativ și procesul tehnologic, ca și când acel cântec nu este al meu. Poate pare ciudat…”, spune, printre altele, artistul.

VIDEO

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Fleosk! Toti care l-am prins atunci si ne-am aflat in aria afectata, am depasit moartea la cutremurul din ’77.
    [Eduard K K t KumotZov, sef celula in Statul Majorilor la Gherla]

  2. Mulțumesc Mihai Pocorschi și Adrian Artene pentru această
    convorbire foarte interesantă despre muzică , viață și carieră .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.