Mihai Șora, moșneagul cu multe fețe

Săptămîna trecută, poate miercuri, poate joi spre seară, la o intersecție din Băneasa, așteptam în spatele unui începător cu portocală galbenă să facă stînga. Exact atunci privirea mi-a căzut pe capul mare, acoperit cu pălărie al unui actor de western, de aventurier american. Parcă îmi era cunoscut de undeva, din cine știe ce film cu căruțe, cu pistoale și indieni. Am rămas o clipă locului să văd și titlul filmului. Si cînd colo, nu era nici un western. Era doar figura lui moș Mihai Șora, bine lucrată în adobe, spilcuit și pomădat, jucînd rolul său de moș #Resist la 102 ani, cel cărat prin piețe să sperie ”ciuma roșie” și securiștii strecurați între demonstranți.

Și ce mai văd? Că moșneagul din Piața Victoriei este totuși un actor distribuit într-un film intitulat ”Libertate Emag” iar în dreapta feței, pe post de pană intelectuală la pălărie, scria „Libertatea nu trebuie doar cîștigată. Trebuie apărată”. Vedeta GDS, cel care alături de Silviu Brucan a înființat cunoscutul grup de diversiune și influență în perioada tranziției, apărea pe neașteptate într-o campanie în care juca și rolul moșneagului protestatar, dar și al apărătorului de libertăți.

Cînd îl vezi pe Mihai Șora pe panouri, ridicîndu-se în apărarea unor valori fundamentale, e ca și cum l-ai vedea pe Traian Băsescu pe aceleași suprafețe pe post de model moral sau pe Gabriel Liiceanu ca pildă de caracter.

Cine a mai trecut nițel prin paginile de istoria comunismului românesc ştie ce poamă a fost și Mihai Șora după Al Doilea Război. Un oportunist de stînga, un propagandist și un profitor. Citeam într-un articol despre Șora că era un personaj internațional. S-a căsătorit cu Mariana Șora, cea care „s-a născut în Budapesta la 26 mai 1917, în familia funcționarului și directorului de bancă Rudolf Klein și al soției sale, Elisabeta (născută Fischer), primind la naștere numele Marianne Klein. Părinții săi erau originari din Timișoara și se refugiaseră la Budapesta în timpul războiului. Familia Klein s-a întors la Timișoara în anul 1919”.

Poate că asta și instinctul de supraviețuire l-au ajutat să se înscrie în Partidul Comunist Francez și mai apoi să ajungă la cabinetul Anei Pauker, în cea mai cumplită perioadă a Românei comuniste. Undeva într-un ziar i-am văzut și copia legitimației de propagandist pe la cooperativizare. Un fel de disident ca și Lucian Boia.

În toate interviurile lui Mihai Șora și în puținele confesiuni pe care le-am citit n-am găsit nici o urmă de regret. Dimpotrivă, un iz de moralist cu tupeu răzbate prin toate, de nedreptățit, chiar de disident prematur.

Abia acum, după ce moșneagul a fost lipit pe panouri cu misia istorică de a ne aduce aminte că libertatea trebuie apărată, (el apărînd-o la greu în anii tinereții sale) am realizat că și filosofii pot avea tupeul politicienilor. Că și ei se întrec în a înghiți cîte o broască.

Prin 1990, confratele său într-ale suferinței, Silviu Brucan, m-a invitat să-mi arate dosarul său de la Securitate. Avusese grijă ca imediat după începerea ”loviluției” să pună mîna pe el și să îl ascundă acasă. Erau notele Securității lui Ceaușescu despre întîlnirile sale din Dămăroaia, despre filaje și declarații, despre tot felul de urmăriri și discuții din familie, înregistrate ca acum. Adică „docomente” care probau eroismul lui Silviu Brucan (încă nu auzisem de Saul Brukner). În naivitatea mea am insistat să-mi descrie anii de început ai comunismului în România. Şi la un moment dat l-am întrebat:

-Domnule Brucan, chiar ați crezut?
A strîns genele și m-a privit tăios, zicîndu-mi după o pauză îndelungă:
-Dacă atunci erai așa obraznic, te împușcam direct în cap!

N-am avut atîta curaj să-l întreb dacă a făcut asta vreodată și nu mi se pare corect să răspund cu o bănuială. Oricum, cel care m-ar fi împușcat în frunte în anii ’50 era deja un disident victorios, era creierul noii mișcări de libertate și artizanul noii puteri democratice, de la care și marele caracter Gabriel Liiceanu, după cum ne arată o fotografie, lua notițe la înființarea GDS. Brucan a fost unul din Diavolii perioadei proletcultiste. Nu și-a cerut niciodată scuze. Nici n-a plătit pentru asta. Ba, după 40 de ani, i se părea normal ca tot el să fie disidentul, moralistul, dirijorul și luminătorul de cale!

Așa și moș Șora! După ce a pus umărul la îngroparea libertății, tot el, așa moșneag și chinuit în vorbire, vrea să fie în fruntea celor stîrniți să apere libertatea. Exact ca Brucan! Exact ca Tismăneanu! Înainte de 1989 voia să-i întreacă pe toți filosofii secolului profilați în cercetarea adîncimilor comunismului. Tismănenau avea o origine sănătoasă. Tismaneki, tatăl său, venise cu tancurile sovietice și pusese bazele comunismului în România. După 1990, același Tismăneanu a dat din coate spre a ocupa un loc de frunte în combaterea trecutului comunist și a mutilat toate informațiile despre sistem pentru a putea pune umărul la construirea iluziei democratice.

Cum se plînge Şora despre anii ’50, lîngă Ana Pauker? Ca și Brucan, ca și Tismăneanu, ca și mulți alții care, cu tupeu, și-au rescris trecutul.

Iată ce spune Şora, disidentul și intelectualul, mare caracter și conștiință a fiecărei epoci prin care a trecut:

-”Aveam 30 ani când viaţa s-a oprit. Când s-a lăsat cortina şi ziduri au început să fie înălţate. Aveam 30 ani când ne-au condamnat pe toţi la frică. Iar pe copiii noştri la foame şi la frig. Ne-au condamnat la întuneric, o beznă din care mulţi au încercat să scape, însă puţini au reuşit. Aveam 30 ani când ne-am pierdut ce aveam mai aproape de suflet: libertatea.
Pemiteţi-mi să o sărbătoresc acum, la 30 ani de când mi-am recâştigat-o, lucru pe care eu îl fac de atunci în fiecare zi. La mulţi ani, dragii mei!“

Tot el sărbătorește, tot el dă tonul! Un lucru nu spune moșneagul nostru. Că zidurile și frica, inclusiv condamnările la întuneric, s-au instalat și cu eforturile sale. Ale lui Brucan și ale tatălului lui Tismanenau și ale tuturor comuniștilor de vîrf, recuperați mai apoi, cu tupeu și obrăznicie ca eroi ai neamului.

Moșneagul actor pe panourile stradale o spune singur:

„Unui regim de stînga pe care eu îl consideram liberal“. S-a dovedit că eram chior. Eram orbit că, sub ocupaţia hitleristă din Franţa, îmi creasem iluzii în legătură cu deschiderea regimului de extremă stângă care atunci se democratiza. Era o faţadă“ (în G4Media).
Cum se explică faptul că un site de vînzări lansează o asemenea campanie? Este atît de crasă incultura proletariatului digital care se înghesuie pe paginile acestui magazin virtual? Sau patronii n-au habar cine-i moșneagul cu pălărie și șal de vedetă și ce trecut ascunde?

După părerea mea, această campanie cu moșneagul în apărarea libertății n-are nici o legătură cu aniversarea celor 30 de ani. Mie îmi pute a mobilizare la vot a armatelor #Rezist. Strategiile cu „Vin rușii”, „Apărați libertatea”, „Apărați statul de drept”, independența lui Dănileț și multe altele nu sunt decît trucuri ieftine de amăgire a celor care nu știu ce înseamnă RPR și proletcultismul românesc.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 51

68 de Comentarii

 1. Agentiile de publicitate din Romania sunt pline de glumeti care put de incultura crasa, dar sunt creativi Ray. Si, absolut toti acesti natarai geniali sunt mari hastagisti. Asta e explicatia cu mosul asta obraznic in reclama emag.

 2. V-ati si gasit de ciné sa va legati ! Luati-i Caii de la bicicleta ça a indraznit sa strige: jos PSD!

 3. Varful unui asberg care miroase urat a ideologie hebreiasca bolshevica.

 4. Am urmatoarele observatii:
  1.Mihai Sora este dintr-o familie de intelectuali romani,tatal sau a fost preot!
  2.A studiat filosofia la Universitatea din București unde i-a avut ca profesori, printre alții, pe Nae Ionescu și Mircea Vulcănescu, (inchisi ulterior de comunisti) iar la seminar l-a avut ca asistent, timp de trei ani, pe Mircea Eliade
  3.A fost coleg de bursa la Paris cu Eugen Ionesco
  4.In 1944 a intrat in PC francez cand acestia luptau impotriva ocupatoiei naziste
  5.A refuzat cetatenia franceza si in 1948 s-a intors in Romania unde a intrat la Ministerul de Externe ca parlit de referent,nefiind evreu!
  6.A lucrat dupa 2-3 ani la diverse edituri si a fost fondatorul noii serii BPT despre care si astazi am cea mai buna parere!
  7.A sustinut sa publice mai multi intelectuali romani,unii poeti altii scriitori,exilatiu sau condamnati de bolsevici, si a fost pedepit de regim pentru asta!

  Este o Rusine Nationala ca un asemenea om este atacat si ridiculizat deo javra ca CT Popescu in timp ce un kkt de agent francez tot la 100 de ani e venerat ca istoric matusalemic mort anul trecut,dupa ce a afirmat intr-un kkt de lucrare ca romanii se trag din pecenegi!
  Macar,cand gresim, sa recunoastem! Jaques Chirac a fost comunist la tinerete,Miterrand a fost comunist la tinerete,si au fost conducatori de exceptie ai Frantei,iar cei pomeniti in articol sunt lepre cominterniste venite pe tancurile rusesti cu lozinca „scoala-te tu ,sa ma pun eu”mimand bolsevismul,ca nu aveau variante!
  Ce ar fi fost daca propagandistii PSD strigau astazi dupa dl Sora :nazistule,fascistule???Era tare!
  Cred ca e loc de regrete!

 5. Analiza pertinenta care demonstreaza de ce domnul Iohannis nu are cum sa fie niciodata primul in optiunea cetatenilor la alegerile prezidentiale!

  Stau si ma intreb, cum de are domnul Iohannis 43% din optiunile de vot? Voua chiar nu vi se pare suspect acest lucru?

  Dupa parerea mea totul este o mare manipulare, jocurile au fost facute de catre servicile de la noi, cu acordul bineinteles, al servicilor americane, domul Iohannis un tip santajabil, se pare ca este in continuare marioneta cea mai potrivita pentru ca papusarii sa isi faca pe mai departe de cap in Romania.  Un sustinator al Noii Ordini Mondiale cu tot ce inseamna, cedarea suveranitatii, a resurselor, a terenurilor agricole, a padurilor, a promovarii minoritatilor sexuale, protejarea corporatiilor, bancilor, un latrator catre Rusia atunci cand oculta il pune sa latre etc.

  Voi credeti ca vizitele in America si intalnirile cu domnul Trump au fost intamplatoare? La fel ocuparea primului loc pe lista candidatilor la presedintie, la tragerea la sorti a BEC? Nicidecum, totul a fost aranjat.

  Suma impresionanta de semnaturi depuse la BEC, 2.2 milioane, care nu este nici pe departe adunata de la alegatori, ci stransa din baza de date a STS-ului, este o cifra de impact catre cetateni, dragii mei, care are ca scop incercarea de influentare a subconstientului alegatorilor, ca lucrurile chiar asa se prezinta.

  Mass-media, care este parte importanata a acestui proces de manipulare, fiind controlata de aceasi papusari, sustinea la unison, dinainte sa inceapa orice precampanie electorala, ca Iohannis este pe primul loc…

  Deci, jocurile sunt facute dragii mei, cine crede altceva e naiv si atins de aceasta manipulare mizerabila a sistemului!

  Dumnezeu cu mila!
    https://vremuritulburi.com/2019/10/01/analiza-pertinenta-care-demonstreaza-de-ce-domnul-iohannis-nu-are-cum-sa-fie-niciodata-primul-in-optiunea-cetatenilor-la-alegerile-prezidentiale/

 6. Domnule Nistorescu, sunt, consider eu, un intelectual cu orientari politice de stanga de cand am devenit major, desi, spre deosebire de altii (aprigi contestatari imediat dupa 1989), nu am apucat sa fiu niciodata mermbru al Partidului Comunist inainte de 1989 si nici nu cotizez la vreun partid nici scum. Constat ca, azi, cei mai aprigi contestatari ai regimului comunist sunt tocmai cei care au profitat cel mai mult, pana la un moment dat, cand Dej sau Ceausescu au considerat ca acesti tortionari jegosi ai celei mai negre perioade comuniste trebuie retrasi din prim plan si trasi pe linie moarta (Brucan, Tismaneanu, Sora, Roman etc.). Pana atunci, avusesera acces la toate beneficiile regimului comunist, functii, demnitati,nmagazinele si hotelurile PCR etc. Altii, cum ar fi cei considerati reactionari (chiaburi cu 7 hectare, cum a fost bunicul meu sau partizanii din munti) au platit cu libertatea (ca bunicul) sau cu viata. Jegosii astia au suferit doar prin faptul ca, de la un anumit moment, nu au mai avut acces la avantajele gospodariei de Partid. Grea suferinta pentru Sora si ceilalti! Niciunul dintre cei considerati opozanti ai regimului comunist nu au supravietuit, in schimb profitorii acestuia (cei de mai sus, dar si multi altii, nepomeniti, vezi spre exemplu generalii de Securitate sau Militie de dinainte de 1989), traiesc bine merci, cu pensii de 6000-8000 RON, mult peste salariul mediu, respectati (posibil) si nederanjati (cu siguranta) de nimeni. Asta este Romania! Fostul tortionar Mihai Sora este respectat, scos in fata si subiect de reclama emag! Btw, dupa asta, mi-am sters contul de pe emag!Exista si alte site-uri de pe care poti sa cumperi aceleasi produse …

 7. De ce este important numele sotiei lui Sora si numele parintilor ei? Pentru ca nu se numeau Popescu, Ionescu sau Mierleanu?

  Credeti ca numindu-l „mosneag” si „mos” va ajuta sa-i denigrati si mai bine caracterul?
  Credeti ca veti convinge pe cineva care are o minima inteligenta ca un om de 104 care iese la manifestatii in strada nu vrea altceva decat binele tarii? Asa cum il vede el, poate diferit de d-voastra, dar e idealul lui despre viitorul tarii.

  PS VA rog sa nu imi mai cenzurati comentariile prin nepublicare.

 8. fara pacat a fost Unul pe care L-am rastignit . noi cei pacatosi avem optiunea sa ne” pocaim ‘, sa recunoastem ca am gresit , si pacatul se iarta . De asta ne numim Crestini . Sunt unii care mu-si recunosc greselile , crimele (in cazul de fata) acestora nu li se iarta si se numesc pagani .parca dl sora a participat si in videoclipul presedintelui cel cu romania educata . Nu stiu de ce ma gandesc la Coposu si ma linistesc . poporul asta a dat oameni de valoare , leprele sunt o exceptie – chiar daca traiesc peste 102 ani .

 9. Viteza la care se desfasoara actiunile de propaganda distructiva asupra noastra ma fac sa cred ca ne lipsesc ingerii protectori. Suntem o prada pt ingerii malefici si advertising-ul toxic. “Ingeri negri » pe panouri,pe sticla ,pe scene,prin toate institutiile statului, dirijand economia,justitia, sist.educational, medical,cultura,cultele…Traim de 3 decenii in noul Gulag planificat de puterile coloniale ce ne-au umplut Tara cu homo brucanus, cu batalioane de cameleoni , unde odraslele unor fosti calai ideologici, reesapati in vectori de influenta, sunt superviseri ai postcomunismului. Proletari digitali sau nu vietuim la discretia unui sistem economic/politic importat si aplicat in dispret total fata de ceea ce inseamna adevar, sanatate, dreptate sociala. Promotorii malversatiunilor ideologice, ca si creativ-directorii societatii de consum urmaresc sa starneasca emotii,sa manipuleze. E de mirare ca au ales un bolsevic invechit pana la mucegaire pt a provoca mai mult stress publicitar… Dl Nistorescu ( bun articol !) nu ar fi trebuit sa foloseasca « mos », »mosneag », referindu-se la respectivul. Sunt cuvinte ce provin din lexicul nostru stravechi (dacic) si nu se cade sa onoram astfel un fals model moral.

 10. Evident ca ,,sanctificarea” lui Sora de capitalismul multinational din Romania are iz electoral, avand in vedere publicul prevalent al emag. Libertatea pe care o apara Micki Sora e de fapt ,,libertatea pietelor” de a impune salarii minime mici, de a polua si de a eticheta drept corupte guvernele care solicita achitarea taxelor legale de catre corporatii.

  Micki Sora e ideal tipul cozii de topor, adica un ins lipsit de caracter dar care face filosofie morala si politica. De asta opera lui filosofica este inexistenta. Bosorogul e un sinecurist de profesie si atata tot.

  Nu credeam ca securitatea e-n spatele emag. Clipul cu Sora mi-a dovedit ca ma-nsel.

 11. @ Cornele ! Sora nu-i de dat la câini. Nu te-alia unui Ivan Catalin, fost eurodeputat si Robespierre, tortionar fara scrupule. Nici o diferenta între Ivan Catalin, catindatul la Cotroceni, si Macovei Monica. Tipul nu merita un editorial si campanie electorala gratuita, pe spatele lui Sora. + ca 1. îi disculpi pe indivizii care-au distrus România dupa ’90, cu scuza „anticomunismului”. De-atâta „anticomunism”, tara încetând sa mai existe: fara economie, din cauza „revolutionarilor” de la Petre Roman la Catarama, Nastase Adrian, Isarescu Mugur, Liicheanu, Hossu Longin … 2. si fara istorie – fiindca aia a anilor gloriosi ai (re)constructiei tarii dupa dezastrul interbelic si-al WW2 e interzisa. Ori a spune ca Nastase Adrian si compania au savârsit tradari nationale („privatizarile” si „restituirile”). Te iei de Sora. Caruia i s-a oferit cetatenia franceza si n-are de ce sa vina un român (sau doi) sa se ia, politic, acuma, de-un centenar ! Cu singurul pacat e de-a fi fost ori de-a mai fi înca, membru al GDS. România sa-si asume istoria, Cornele! Aia 45 de ani de „comunism”, industrializare si creare-n tara a unei economii competitive si-a unei clase de mijloc astazi deja disparute ! ca-n ultimii câtiva ani de „comunism” se facea – din cauza de datorie externa de platit si de speculatiile lui Soros în bursa asupra tarii – coada la carne si lapte e mult mai putin grav decât milioanele de români emigrati DUPA ’89 dintr-o tara-n care NIMICA NU MAI E AL LOR ! vânduta dupa ce i s-au subestimat în mod premediat patrimoniile industrial, agricol si arhitectural ! nu te lua de Sora-senilul centenar, ci de Ivan Catalin-tradatorul! @Albert Zweistein: da.

 12. Persistăm în drama de a ne reinventa mereu și de a porni iarăși și iarăși de la zero… Cu impostori aroganți și agresivi pe post de călăuze! Nu întâmplător Legenda Mesterului Manole ne rămâne definitorie. Că matusalemicul Șora a fost coleg de generație cu nume ilustre, care vor rămâne în istoria culturii, nu-l face nici mai inteligent nici frecventabil, atâta vreme cât oportunismul i-a fost și i-a rămas predominanta trăsătură de caracter. Iar opera sa poate purta sub-titlul de Ghid oportunistului de succes… Nici măcar deviaționist n-a fost, ca să folosim limbajul vremii. Într-o privință și-a rămas credincios sieși – în aplicarea consecventă a tezei staliniste „Cine nu e cu noi e impotriva noastră”. Care de fapt e răsturnarea preceptului biblic „Cine nu e impotriva noastră e cu noi” Atunci și acum. Cultura elementară a dialogului democratic nu a avut-o niciodată. Refuz ca un bolșevic din convingere să-mi fie prezentat azi ca stindard al libertății. Idem obtuzii și intoleranții susținători ai auto-proclamatelor noi și strâmbe credințe. Voi ruga meșterii de la Săpânța să-i scrie un epitaf pe măsură. Altceva – în afara ironiei eterne – nu merită.

 13. Eu sunt recunscator ca Mihai Sora exista! Pe Brucan l-am avut profesor la facultate, si m-a dat afara de la seminar ca am pus o intrebare despre politica esterna a lui Ceausescu! A urlat dupa mine ca Tovarasul munceste zi si noapte pentru bunastarea noastra! Am scapat ca prin urechile acului sa nu ma dea afara si cand am terminat am fugit din tara! Monumentele asta de obraznicie si impostura ne arata ca intre stalinistii lui Ana Pauker si neomarxistii liberali gen Czalasz, Iohannis, Rares Bogdan, Barna e o linie rosue si aceiasi papusari din spate conduc jaful peste secole…. Ana Paukr-Sora-Brucan-SOROSZ!

 14. Brucan, Sora, Liiceanu, Tismaneanu, si lista poate continua, oportunisti care au facut mult rau Romaniei postdecembriste.
  Cu asemenea valori Romania nu are nevoie de dusmani.
  Din pacate, nici generatia tanara de #rezisti care tradeaza tara in cele mai inalte institutii europene.
  „Viitor de aur tara noastra are!”

 15. Moșu e oportunist de-o viață și ne crede naivi.ca și Iohannis pe care nu il voi vota pentru ca e păpușar gonflat și sec in realitate.procentul de 43 este o masluiala grosolană in traditia spălării de creiere a securistilor. Nu ii mai crede nimeni nici la sondaje nici la demersuri.

 16. Am avut o singură reacție la propaganda prin eMag; m-am dezabonat și am decis să nu mai comand NIMIC prin situl lor! Știam de multișor că au fost sponsori devotați ai lui Băsescu, dar asta cu Șora care a adus „libertatea” în România a pus capac! Nu vor decada fără comenzile mele, dar dacă se vor dezabona și vor renunța la serviciile lor încă vreo câteva zeci de mii s-ar putea să plătească ceva peste cât au estimat această murdărie! În privința provenienție, studiilor și „patriotismului” lui Șora nu mă pronunț decât spunând că și Iorga a fost genial, dar a avut copii , blând spus, nereușiți.

 17. Ce pacat ca ‘s-au dus’ si Bobu si Postelnicu si Bodnaras si Dinca balcon , ca ar fi fost o frumoasa poza de grup cu filozoful Sora la mijloc , cu ei de gat ! Poate ca daca se straduieste E-mag (cata inconstienta si nestiinta de carte) reuseste un fotomontaj super emotional . Baieti tare buni dar , i-a stricat anturajul . Ti-ai drk !

 18. Nu mai pot! Speciliastii in manipulare degeaba bat un cal mort! Pana si filozofii au ramas cu rezervorul gol. Cine se prinde bine, cine nu, nu! Daca cei care vor sa schimbe societatea spre progres folosesc mascota lui Sora, rezultatul nu va intarzia sa apara! Romania se scufunda incet si sigur! Nu mai sunt repere, populatia de orice varsta nu mai are nicio speranta de mai bine. Scapa cine poate! Sunt numai gogosi aruncate in spatiul public care arata neseriozitatea in fuga de munca a romanilor! Va veni o iarna rece indiferent cine guverneza. In ultimii 30 de ani ( cu 10 mai mi mult decat decreta Bruckner) agenturile straine din vest si din est au distrus complet poporul roman. Singura speranta ramane la Dumnezeu!

 19. Sint 2 aspecte
  1 Nu cred ca acum , Dl Sora stie ce face . Are ni spate niste smecheri care-l papuseaza
  2 Ramane insa marea durere a romanilor : ce pacat ca oameni cu carte nu au caracter ! As putea insira vreo duzina dintre ei …

 20. Si de ce ma rog sa nu-l vezi pe Sora si pe alte lichele ca si el, din moment ce gaseste atat de multi prosti care sa se lase inselati de gogosile lor ?!

 21. E-mag-ul este o disidenta moldoveana „economica”a KGB-ului sovietic. Si mai sunt! Au sediul la Bacau, cu ramificatii la Vaslui, Piatra Neamt, Iasi. Astia au fost si sunt blestemul de dupa Revolutie al Moldovei Romanesti. Mai apoi s-au intins la Braila, iar de la un timp in toata Romania ca un cancer ce a metastaziat. Sunt bratul inarmat si criminal KGB-isto moldoveano-sovietic care l-a sprijinit pe Traian Basescu in „opera” sa de distrugere a Romaniei si a poporului roman.Acum cred ca si-au schimbat stapanul…?!

 22. MIHAI SORA a fost si este , un barbat strasnic ! UN intelectual roman adevarat ! AZI este un batrin cu spirit tinar , cu constiinta civica , care nu intelege sa taca cind ticalosii vorbesc ! Ce bine ar fi ca exemplul sau sa fie contagios !

 23. La varsta lui, ar trebui sa dezvaluie adevaratele intentii ale hoardei ideologice la care adera clamand sloganul de adanca relevanta Romani, veniti cu mine!

 24. EXTRAORDINAR!!! Pe acest „filozof”,il cauta moartea pe acasa si el merge in Piata Victoriei sa strige impotriva guvernului ca poate ajunge „MOS TAGARTA „intr-o functie pus de niste manechini,carora nu le place munca si striga tot timpul „plecati voi sa venim noi”.Poate moare la o asemenea manifestatie si o sa-l vedem declarat ” EROU NATIONAL”.Ce tupeu poate sa aiba!!!Cineva in comentariu spunea ca MITERRAND si JAQUES CHIRAC in tinerete au fost comunisti si cand au ajuns la putere au facut bine FRANTEI.Da asa este au fost mai presus interesele nationale de cat cele personale.Dar la noi nu se intampla asa ceva.Majoritatea care au fost PIONI principali in asa zisa „ERA COMUNISTA”,au uitat cum au trait atunci si sunt mari critici ai acelor ani.Exemple:Brucan,Iliescu,Sora,Tismaneanu,Roman,Mizil,etc.,etc.Ca sa nu mai vorbim de actualul asa zis „presedinte”,NEONAZISTUL KLAUS WERNER IOHANNIS,care a reactivat ORGANIZATIA NAZISTA – GRUPUL ETNIC GERMAN-,prin FDGR-ul condus de el si care in justitie a castigat dreptul de SUCCESOR al GEG.El a acordat titlul de : „CETATEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI SIBIU”,unor membrii ai GEG,care au luptat ca voluntari langa trupele lui HITLER si care au revenit in tara dupa LOVITURA DE STAT din 1989.

 25. Domnule Nistorescu al cui este site-ul de vânzâri care-l expune pe panouri? Dacă ni s-ar spune s-ar clarifica imediat lucrurile. Cine, copil de grădiniță, fiind nu-și amintește doliul după tovarașul Iosif Visarionovici Stalin, cine nu avut o rudă la Canal, cine nu-și amintește copil preșcolar fiind sau în clasele primare cum se atenționau părinții despre ce vorbesc “că te duce la Canal”, aflând abia peste ani ce a fost “Canalul” nu poate realiza ce vremuri au fost acelea când domnul Șora instaura și preamărea un regim ce se prezenta speranță pentru cei mulți și săraci, care au fost costurile instaurării pentru libertate.

 26. Gata, zero comenzi pe emag si dezabonare totala. Sters cont si trimis notificare sa imi fie sterse total datele personale conform GDPR law. Cand tataie era la bulau, detinut politic, asta scria osanale… Bravo emag, bravo dante srl.. Cu chestii de-astea nu stergeti imaginea de membru fondator a lui ghita… Dimpotriva…

 27. Rusine la toata lumea!
  Acest tortionar trebuia sa stea in puscarie dupa 1989 si nu in fruntea vreunui partid!
  Multa incultura,prostie si nesimtire!

 28. Nu-i vorba de nici un PSD este vorba ca: un mare activist comunist in loc sa-si vada de batranete decent, isi neaga trecutul comunist, criticandu-l si asta pt ca dupa ’89 nu a fost condamnat el si altii ca el pt activitatea criminala atat moral cat uneori si fizica impotriva poporului. Daca eu as vorbi despre acele vremuri as fi indreptatit nu am avut carnet PCR si nici nu m-am dus sa conving oamenii sa fie comunisti, sa-si prigoneasca fratii asa cum faceau ei atunci. Lectia de acasa era:” sa nu vorbesti ca ne duc la Canal si acolo murim.” Exact in perioada anilor ’50 cand tovarasul Sora avea functii importante. In popor se spune:”Lupul isi schimba parul, dar naravul ba” A fost un om fara Dumnezeu atunci, asa a ramas si acum cand nu-si cere scuze pt activitatea acelor vremuri, ba din contra se crede o victima cand a fost nu mare profitor. Macar accesul la produsele din Gospodaria de partid, care au fost de buna calitate si l-au ajutat sa fie mai sanatos decat restul oamenilor…

 29. Subscriu la fiecare afirmatie a dvs.,dle Nistorescu. Mai ales la pasajul in care deplangeti necunoasterea istoriei noastre din anii stalinismului, proletcultismul fiind forma de manifestare a acestuia in literatura vremii.Dar – intrebare retorica,amara…-,cum sa fie altfel cand,de 30 de ani,autoritatile noastre,inclusiv (sau mai ales acestea!) din sistemul de invatamant fac tot ce le este la-ndemana sa distruga obiectul de studiu numit Istoria Romanilor (pana si materia ca atare – a se vedea manualele – se numeste, aseptic, Istorie, de parca ar fi Fizica, Chimie, Matematica etc.). Mi-as dori un comentariu de-al dvs. pe aceata tema.
  Imi permit o corectura:tatal lui Vl. Tismaneanu se numenea,in realitate,Tisminetki.
  Iar la inceputul articolului,ati comis o amuzanta si, cu siguranta, involuntara confuzie de termeni:”portocala galbena”! Evident,ati avut in vedere „lamaia galbena”,cum i se spune popular acelui insemn al soferilor incepatori.Honi soit…

 30. Nu v-ati prins??? Pentru reclama asta smochina asta paukerista primeste niste lovele pe care le imparte cu cel care-l plimba prin PV pe post de mumie vorbitoare.

 31. Sarcasmul lui Şora este evident în acest videoclip vorbind despre libertate românilor, pe o parte sunt oamenii care recunosc că sunt batjocoriți de vorbele lui Şora pe de altă parte sunt oamenii care habar n-au că Şora îi ia la mişto sau râde de ei…adică categoria de oameni care este alcătuită din #rezist care strigă în piețele publice ceva despre o ciumă roşie şi votanții şi susținătorii lui Iohannis, Ponta, Dăncilă, Băsescu, Tăriceanu, Iliescu şi Năstase de-a lungul celor 30 de ani. Cine sunt mai numeroşi cei care realizează că Şora este sarcastic şi că îşi bate joc de ei sau cei care nu îşi dau seama?! Aşa cum Silviu Brucan Bruckner şi-a bătut joc de votanții lui Iliescu în anii 90 cu vorbele lui meşteşugite despre democrație, libertate şi capitalism de la emisiunile de la protv, fără ca acei foşti muncitori ai socialismului sau eroi ai luptei socialiste să realizeze că sunt vorbe goale şi sarcastice.

 32. Etarna poveste a unei societati care nu nu face diferenta intre normalitate si imoralitate. Daca unul, care a servit un regim de o cruzime extrema, construit prin distrugerea intelectualitatii cu scopul de a-si elimina opozitia si a distruge spiritualitatea locala, si ma refer aici la ciuma alogena cominternista, ajunge sa dea lectii despre libertate, asta inseamna ca audienta ori habar nu are despre ce s-a intimplat in istorie si atunci repeta greselile, ori aude ce ii place sa auda fara sa inteleaga de fapt dimensiunea ipocriziei si a imoralitatii. Pevertirea mentalitatilor publice prin promovarea distrugatorilor ca elemente pozitive este un joc continuu, sustinut cu foarte multe resurse financiare si care are ca scop bulversarea valorilor ce tin la un loc o tara, o natiune cu scopul ingenuncherii acesteia, din varii motive. Ciocnirea intereselor strategice, pentru ca acest tip de actiune este doar unul din multele care se practica incepind cu 1989, se intimpla pe multiple planuri: economic, social, militar, servicii, justitie, starea de sanatate si educatie etc. Ceea ce se intimpla la noi scoate in evidenta aspecte triste si periculose: subrezenia statului roman si substituirea valorilor cu surogate.

 33. Chiae unde am putut ajunge, ca bolshevici-scu-kgb sa arunce cu zoaie si minciuni in venerabilul Sora?! Interesant, in afara de 2-3 postari, totzi i-l ataca pe Sora?De ce?….pentru ca banul i-i „ochiul drackului”, ori ca aici kopeikari au gasit „camp fertil”, ori…?

 34. Dar nu stii nimic, in acele vremuri nu puteai ajunge in functie, in wiki este trecut ca sef de sectie, deci ori i s-a echivalat Stefan Gheorghiu ori a urmat, dar de fapt daca a intrat in PCF(francez) inseamna ca era un om important si care avea o ”ideologie sanatoasa”, credea in ea, eu nu o cred gresita, in fond voia binele maselor, gresit a fost cum au impus binele ca si Biserica Catolica, ucigand necrestinii pentru a supune popoarele vointei lor. Deci nu ceea ce a facut ci faptul ca se crede oprimat cand era un privilegiat al sistemului era parte din acel sistem care a marginalizat alti intelectuali. Poate nici el nu ar fi meritat posturile ocupate, dar carnetul ii dadea intaietate poate ar fi fost doar un profesor bun de liceu, suferind de frig in clasa ca restul nu intr-un birou cald relaxat aproband dupa bunul plac. Iar azi sa spui cat de rau ti-a fost? Rau le-a fost celor de la Canal, din Baragan. Ca fiu de preot ar fi fost marginalizat(s-ar putea sa fie o cosmetizare a originii) nu sa lucreze in minister sau editura. Tu nu stii ce insemna sa fi fost fiul unui preot sau alt fruntas al comunitatii interbelice, unii din Baragan/Canal etc. au stiut. Ma deranjaza prefacutii care se declara anticomunisti dupa ce au fost, aceasta decadere umana pt bani si putere. Poate este si multa disperare.

 35. @Doru Gradisteanu
  Foarte bun comentariul dv. dar imi permit o corectura, verbul frantuzesc este honnir si nu honir cum il scriu din auzite anglo-saxonii din Ordinul Jartierei. In rest, noblesse oblige!

 36. @nas’ty…deci după rațiunea ta copeica este ochiul dracului şi dolarul este ochiul lui d-zeu, iar cei care îl înjură pe Şora sunt bolşevici-kgb-işti şi cei care îl admiră pe Şova sunt nazişti-cia-şti, frumoasă logică de pus în ramă.

 37. Clipul publicitar cu acest mosneag este o adevarata rusine pentru Romaia, ce si de unde atat Libertate proclamata de”mumie ” ?, ar trebui sa coboare din incaperea aia plina de carti sa vada adevarul !!!, mi de copii pusi la cersit, ze4ci de m,i de copii romani – cel putin – care traiesc o mizeri9e de ev mediu, care se spala la lighean, nu stiu ce inseamna un pom de craciun, un tort de ziua lor, se culca sau trezesc flamanzi si in frig … etc, cel putin … sute de mi de batrani care se intreaba cum sa-si imparate „bruma de banuti”, intre medicamente, mancare, haine de la vechituri, lemne de foc sau intretinere … etc.. Asta-i Libertatea slavita de „mosuletul decrepit” in spotul publicitar ?. Daca pe vremea comunismului era intradevar … rau,de mecontestat. cum naiba traiesc amaratii de mai sus in … LIBERTATE, care libertate ?.O rusine a unei Romanii ii zicem batjocoritor „moderne”.

 38. Mai lipseste un panou de reclama emag cu celebra poezie: „ana , shora si cu dej a bagat spaima-n bugheji”, dar cu final schimbat, adaptat moshului rezist – gen spaima in ciuma rosie. Daca moshu -fost ilegalist in anii ’50- statea cuminte in banca lui cu pensia uriasa de ilegalist a lui pauker nu il mai baga nimeni in seama.De fapt-prin reclama s-a vrut REACTIVAREA REZISTULUI ACUM -IN AJUN DE ALEGERI -PRIN MUMIA VORBITOARE- si DIVERSIUNEA se pare ca reusit

 39. BA,MAZGALITORI DE LITERE.!!!!..TOTI IL INJURATI PE Editat SOLA,SAU SILA. DE CE..CA ATI FOST BOGATI,CU OCUPATII FARA MAINI.
  NOI,ASTIA CU MAINILE,AM PRODUS IN SUTE DE ANI BUNURI MATERIALE-agricultura,fabrici,uzine,metru,blocuri,sosele,carbu
  ne,sosele,tractoare,masini,canale de irigatii,scoil,spitale si multe alte bunuri materiale.voi,ca fosti telectuli,cu fii la fel de telectuali-azvocati,puliticieni,juristi-injurati,procurori,generali,doctori,economisti-ca isarescovici
  -,functionari prin ministere,artisti,etc.toti ai ati luat caimacul vietii. de locuit,ati locuit in cartierele bogatanilor,in cartiere cu vile si servitoare. nu in mahalalele oraselor,fara apa,closet,lumina,fara copii la scoala
  cu neveste fara loc de munca,fara vacante,fara conturi bancare. va numeam,burgheji,bogati,capitlisti,consumatori de
  placeri-femei,bautura,jocuri de noroc,cazinouri,etc. erati,mai presus de noi,amarastenii din colentina,rahova,obor,
  giurgiului,pantelimon,ferentari,grivita,groapa lui ouatu,
  DAR,NOI,ASTIA CU 4,7,11 CLASE SI FACULTATI,AM FACUT ROMANIA ACTUALA.CAMINERI,PETROLISTI,VATMANI,SOFERI,BUCATARI,CROIT
  RI,MECANICI,ASFALTATORI,AGRICULTORI,OSPATARI,MATURATORI,STRUNGARI,CIZMARI,-ca marele ceausescu-,TURNATORI,-nu la securitate,ca basinescu-SI MULTE ALTE MESERII CU PROGRAM DE 8 ORE.CE NE INTERESEAZA PE NOI,ASTIA,MARASTENII,PILOZOFII
  EVREI,PULITICIENII HOTI SI CRIMINALI DE CREIERE SPALATE. SCRIETI NUMAI MAHALAGISME DE OBOR.
  DUCETI-VA DRACULUI CU TOTII. NU DORMIM SI MANCAM CA SOLA A FOST LIBERAL SAU TALANIST.TOT UN DRAC.HAI VALEA,NAPARCILOR

 40. Alo. Domnu, de ce nu vorbiti romaneste ? Ce-i aia decervelat ? Pai se poate ?

 41. Un articol excelent.
  Cat despre Sora. Sa o spunem pe fata: un gu_oi, nimic mai mult.

 42. Visinescu si Ficior macar au avut bunul simt sa taca din gura dupa Revolutie. Tovarasul Sora joaca intr-o slabuta piesa de teatru de mana a treia cu el in rolul maretului far calauzitor moral al natiunii. Mie cel mai revoltator lucru la personaj mi se pare autointitularea sa drept filosof, asta in conditiile in care regimul pe care el l-a sustinut a exterminat filosofi. Facem filosofia libertatii intr-o reclama de mana a saptea care ne invata sa dam iama in magazine si sa spargem banii… Asta este libertatea? Ce tupeu pe magarul care a facut voma aia de reclama! Sa te folosesti de tragedii ale istoriei pentru ca idiotii sa isi cumpere iphone. Ce mizerie! In rest nu este nimic socant, se cunoaste ca multi securisti primesc pensii de revolutionari sau ca fostul turnator nomenclaturist Petrov juca rolul marelui anticomunist. In tara in care procurorii si militienii sunt infratiti cu interlopii este normal ca fosile securist-comuniste sa tina discursuri despre libertate. Libertatea lor persoanala, ca a altora a fost stalcita de bocancii tortionarilor.

 43. Incepand de azi, NU O SA MAI CUMPAR NIMIC DE PE E-MAG. Punct. Intrati pe site-ul finantelor sa vedeti ce cifra de afaceri are si ce profit……nu are !

 44. „Albert Doibolovani”, Iti citesc cu satisfactie elucubratiile prin care te autodemasti, ca si geamana ta „Rollason” un
  bolsevic spurcat de moda veche stalinista! De fapt esti un bisecsuat „Albert/Ileana” dupa modul de gandire dogmatic si de exprimare bolsevica inconfundabil!
  De ani de zile spun aici cum membrii partidelor bolsevice vestice,au fost legendati ulterior si in special dupa moartea lui Stalin drept socialisti si, iata, in cazul Sora drept fascist la senectutea decrepita! Nu garantez ca nu a activat ca fascist sau nazist intre razboie, prin SS/Gestapo sau Politia lui Franco! Deasemenea am vorbit de socialisti legendati dupa primul macel bolsevic mondial drept NAZISTI/FASCISTI si am dat numele Hitler si Musolini! Lista ILEGALILOR comunisti francezi si germani legendati postbelic socialisti si ulterior de „dreapta”( generalul De Gaule!!!) e lunga. Dau exemple de bolsevici deveniti socialisti marcanti, Chirac, Miterand, iar de la nemti pe Willy Brandt si Herbert Wehner, ambii agenti Comintern…
  Sora e un ticalos bolsevic fara opera si, chiar daca o avea, era nula de drept, ASASINII CONTRA UMANITATII intradevar neavand un cuvant de spus si NU „PENALII” cum sustineti voi canaliilor marxiste…
  Ma intreb, cum va mai trimit pe net ofiterii de Securitate coordonatori, de „dreapta”, cand voi va autodemascati cu imbecilitate? Flitul tau cu inscrierea in PCF in 1944, dupa ce a actzionat in Spania si s-a retras precum alti zeci de mii de agenti sovietici in Franta(vezi Ernö Neulander/Romanovici, alias Gen Walter!) unde a spionat pt germani si abia in ultima clipa s-a inscris in PCF!? Flitul cu lupta antifascista, nataraule, care crezi in falsul istoric.
  Bolsevicul De Gaulle coordona de la Londra unde colcaiau „guvernele” tarilor ocupate de nemti(modelul lui Lenin din Primul macel Bolsevic Mondial!), intesate de bolsevici sub acoperire, pe camarazii parasutati in Franta!

 45. Cine se bazeaza strict pe Wikipedia fara sa posede o instructie serioasa, in afara de aceea de front, de la Baneasa, da cu mucii marxisti in fasolea bolsevica!!! E si cazul Sora despre care nu se spun cele mai semnificative activitati sub acoperire bolsevica!!! Auzi, la acesti procletzi, Sora a revenit in Romania sa-si vada familia, el revenind ca agent dublu, sovietic-francez, „impiedicarea” revenirii in Franta UNDE II ERA FAMILIA, FIIND O INSCENARE PENTRU…EXTRAGERE!
  A activat dupa 1948 si ca agent al Securitatii in ministerul de externe si apoi in edituri de acoperire, OFICINE, de unde era in contact cu agentii bolsevici „filosofi/scriitori” legendati in Vest si in Lagarul Comunist de Concentrare!
  DE ACEEA TOT SPUN DE „FILOSOFII si SCRIITORII” care au fost/sunt AGENTI DE MARCA AI COMINTERN…
  Cand ii citesti asasinului bolsevic SORA justificarea „ideologica” iti dai seama ca E UN ZERO LA CUB INTELECTUAL!!! Si sa nu uitam ca despre ministra de externe Ana Pauker, MAMICA lui nu se spune pe Wikipedia nimic…Da, MAMICA…

 46. Rollanson ia zi ca cand tortura Catalin Ivan ala nascut in 23 decembrie 1978?
  Si daca e vorba de dezindustrializare de ce nu pomensti pe Ba’Secu, Tazapu, sotul Lacimei st caeteri ?

 47. marturia lui Eugen Ionescu despre el:
  „Fiindcă tot este la modă Cazul Șora, las aici ca mărturie cuvintele lui Eugen Ionescu către Barbu Brezianu (fost deținut politic). Am mai publicat pagina asta din jurnalul lui Barbu Brezianu și acum vreo 10 ani dar văd că unii tot n-au înțeles cum stă treaba”, a scris Fabian Anton în descrierea fotografiei unei pagini din jurnalul scriitorului și criticului de artă Barbu Brezianu.
  Iată transcrierea textului:
  „-Mă întreabă ce cred despre Șora
  -Nimic bine.
  -În 1940 și ceva era la Paris, era comunist și m-a îndemnat să colaborez cu românii iar Rodicăi i-a propus chiar să lucreze la Ambasadă. Firește că refuză. Este un suspect.
  -E -Să afle toată lumea. Să nu fie ascunsă atitudinea lui de atunci. De la mine să se știe. Cînd a vrut sa revină în Franța nu i s-a mai dat voie. A fost turnător”, își amintea Barbu Brezianu că i-ar fi spus Eugen Ionesco despre Mihai Șora.” http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2019/10/jurnal-Brezianu.jpg
  Editat

 48. Totusi, „moșneagul cu multe fețe” poate fi inteles, are o varsta. Domnul, in mare mila lui, nu-l vrea ! Belzebut, chiar in nemernicia lui, nici el nu-l vrea.
  La asa varsta, o fi prea teios !

 49. Albert Zweistein , complimente ! Cu cit este mai mare turbarea postacilor C.M. , cu atit mai adevarate sunt comentariile tale !

 50. Dumnezeu tine unii oameni pana se ajunge in situatia cand se pusha toti in capul lui…ca in cazul de fatza.

 51. conu jorj si zweistein e vorba despre evrei in tot articolul .de jidanii care au adus bolsevismul ateu in Romania si au exterminat 2,5 milioane de romani IN INCHISORILE DE SORGINTE IUDEOBOLSEVICA.

 52. In timp ce Corneliu Coposu , Ion Diaconescu și alții infundau beciurile comuniste , acest venerabil „domn” lucra in Ministerul de Externe…

 53. @ Emil Pribuleanu

  Stimate domn,sunt incantat sa dialoghez cu dvs. pe aceasta cale.Aveti perfecta dreptate, in lb.franceza de azi,verbul tranzitiv in chestiune se scrie corect cu doi N,asadar este,la modul infinitiv prezent, HONNIR.Dar eu,in comentariul care v-a retinut atentia (ceea ce ma flateaza),am citat (partial,ce-i drept,pentru c-am mizat pe notorietatea expresiei) exact cum e scris cuvantul (HONI, cu un singur N) pe brosa-stema a Ordinului Jartierei,instituit,cum bine stiti,de catre regele Angliei,Eduard III(in 1340 sau, zic altii,in 1344).In original,motto-ul este astfel:”Honi soit qui mal y pense”,in acord cu lb.franceza din sec.XIV, si sub aceasta forma a intrat maxima in circuitul universal al expresiilor memorabile.Si reputatul Oxford English Dictionary (referinta nr.1 in domeniul istoriei lb.engleze),sub aceasta forma (cu un singur N), inregistreaza cuvantul de la inceputul ultra-celebrei devize.
  Va salut cu respect si va doresc numai bine!

 54. cum nu zici nimic de turnatorul securist si puscarias voiculescu. chiar nu iti pute gura deloc

 55. @Ghita Bizonu’, @stai rau cu logica, ileana : am scris DOUA raspunsuri, si lui Nistorescu i-am trimis si-un mail, personal (în care, însa, nu evocam si nepublicarea raspunsului meu lui @Ghita Bizonu’), numai ca mi s-au publicat. Fiindca Nistorescu o tine pe-a lui. Din motive obscure, fiindca Sora oricum e centenar. Oportunist, însa centenar. Si-a organiza un colectiv de tortura publica a unui centenar (fiindca toata redactia participa), când ani, daca nu zeci de ani de zile, ai fost complezent cu soros-ismul, tzine de obscen. Catalin Ivan : am spus si mentin ca individul e-un tortionar. Prin cuvinte. E bine s-aflati si de rolul vorbirii, ca nu degeaba scrie-n Biblie despre Cuvânt, cu majuscule. Tortura morala decimând infinit mai parshiv decât aia fizica. Nu retrag nimic din ce-am scris, mai ales privindu-l pe numitul Ivan. Creatura-otrava. Semnez cu numele meu, desi am siguranta ca Nistorescu iar cenzureaza, fiindca asa-l apuca.

 56. ILEANA ROLLASON : ABSOLUT DE ACORD CU COMENTARIILE TALE ! Cu privire insa la C. Nistorescu , DOAR ATIT ….nu este liber…este de nerecunoscut !

 57. ȘA O SUTA DE ANI SEZI LÂNGA NEVASTA DE 60, FOSTA STUDENTA!!!! SI DACA AI MINTEA INTREAGA POVESTESTE, SCRIE, DICTEAZALA MASINA DE SCRIS !!!!

 58. @Tupeu de securist

  mi-a placut postarea dumneavoastra! las la o parte personajul, o spun altii mai informati decat mine..

  esenta este ceea ce ati aratat!

  *Facem filosofia libertatii intr-o reclama de mana a saptea care ne invata sa dam iama in magazine si sa spargem banii… Asta este libertatea? Ce tupeu pe magarul care a facut voma aia de reclama!*

  ati semnalat un *sacrilegiu*! aveti respectul meu!

 59. bai lifta zweistein doua pietre,,, sora al tau a fost si este un porc bolsevic

 60. ce e cel mai grav este ca EMAG nu are legatura cu libertatea, mi a sters o gramada de comentarii fiindca erau negative la produsul pe care l am cumparat.Mai mult, nu mi a venit ceva la cutie la Petrom si emag nu m a ajutat cu nimic cu toate ca am cerut ajutorul de mai multe ori.

 61. Concluziile sugereaza si altceva. Sa fie si emag una din firmele alea născute sub acoperirea patronilor lui Sebi?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.