Mii de note schimbate după contestații

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a prezentat joi rezultatele finale la Evaluarea Națională.

El precizează că au fost înregistrate 21.854 de contestații, mai multe decât anul trecut, dintre care 13.324 la lb. și literatura română, 8.265 la matematică și 265 la lb. maternă.

„În urma evaluării lucrătilor contestate, ponderea elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 este de 82,4%, în creștere cu 0,1% față de evaluarea inițială. La finalul acestei etape 122.301 elevi au medii mai mari de 5”, spune Sorin Cîmpeanu.

A crescut și numărul elevilor cu media ganerală 10.

„Avem încă 16 elevi cu media generală 10, ajungându-se astfel la 237 de medii de 10. 74% dintre notele contestate s-au finalizat cu diferențe mai mici de 0,5 puncte. E vorba de 16.262 de note care au fost schimbate cu mai puțin de 50 de sutimi. Până în 2015 aceste schimbări nu erau vizibile. Notele nu se schimbau dacă diferențele nu erau mai mai de 0,5 puncte. Pentru diferențe între 0,5 puncte și un punct 3218 note schimbate. 166 de note schimbate cu diferențe între unul și două puncte. Am avut, ne vom apleca cu maximă atenție asupra acestor 17 situații în care, în urma contestațiilor, notele au fost schimbate cu mai mult dfe două puncte, 16 la lb. română și una la matematică”, conchide Cîmpeanu.

El precizează că cele 17 lucrări „sunt în drum spre București pentru a fi corectate încă odată, a treia oară, și pentru a vedea care sunt acei profesori care au generat aceste diferențe mai mari de două puncte”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. Ce panarame de profesori corectori! O sa se ajungă să conteste toți care nu obțin media 10. S-au scos și tezele, urmează să se scoată și prezența la ore și în final să se desființeze și școala de stat. Oricum, la sparanghel nu-ți trebuie carte. Trăiască și înflorească meditatorii pe banii părinților. Huuo Hadar cu ecuația coardei vibrante și cu podurile construite din scârțâitoare. Huuo Romania „educata” cu profesori cu vacante prin Dubai din banii de meditații la negru.

  2. Exact ca in politica damboviteana, peste noapte se schimba destule!

  3. Categoria cu nota 10, balta din care securitatea isi alege turnatorii.

  4. Unde a fost găsit acest închipuit și plin de sine domn ministru Sorin Cîmpeanu devastator demolator din ce a mai rămas din învățământul românesc? Să fie de vină ca și la domnul Cîțu și la domnul Cîmpeanu că nu-i duce capul să rețină când se scrie cu “î” din i și cu “â” din a?

  5. de ”pasapoarte” pt univ. straine, isi trec in CV 10 la BAC si occidentul pt care filmele sunt realizate pt un grad de inteligenta/intelegere a unui copil de 12 ani, ii vor crede genii pe toti ”reproducatorii” de texte invatate pe de rost la fel de inteligenti ca si corectorii lor tot niste recitatori fara logica…in trecut trebuia sa stii, acum doar cumperi asa zisele culegeri cu subiecte inveti mot a mot, corectorii confirma reproducerea exacta, nici nu mai trebuie modificate conjuctiile din text ca pe vremea lui CEAU… pt a sti ca-i meditat,…era o gluma pe net cu evolutia invatarii matematicii, daca la inceput trebuia rezolvata problema cate mere si pere au fost culese, in final in sec. XXI elevul trebui doar sa puna degetul pe imaginea care arata un mar…cam asta si cu viitorul de aur al invatamantului, pare ca n-a gresit Basescu atunci cand a afirmat ca ”scoala romaneasca scoate…”…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.