Milionar celebru, arestat. Cum a obținut aproximativ 700.000 dolari de la oameni

Trei persoane, printre care şi omul de afaceri braşovean Călin Donca, au fost arestate preventiv, pentru 30 de zile, prin decizie a Tribunalului Braşov, într-un dosar de infracţiuni financiare, inclusiv de înşelăciune prin crearea unei monede virtuale proprii.

„A fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile, pentru cei trei inculpaţi, respectiv Călin Donca, Ileana Buzatu şi Iulia Elena Dobre. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare. Toţi au contestat măsura dispusă”, a precizat sursa citată.

Conform unui comunicat DIICOT, începând cu anul 2021, inculpații au constituit în municipiului Brașov, un grup infracțional organizat, în scopul obținerii unor venituri financiare consistente prin săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, constând în aceea că au  înregistrat în evidențele contabile ale unor   societăți comerciale  pe care le dețineau sau controlau, documente care atestă operațiuni fictive cu consecința micșorării  bazei de calcul a impozitului pe profit si  măririi cuantumului taxei pe valoare adăugată deductibilă, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului consolidat al statului cu consecința producerii unui prejudiciu de 4.346.286 de lei.

De asemenea, tot prin utilizarea unor  documente false, liderul și-a însușit din patrimoniul unei societăți comerciale   suma de 8.337.746 de lei pe care a folosit-o în interesul său și al celorlalți membri ai grupării infracționale. Cea mai mare parte a sumei a transferat-o în conturile unei societăți înregistrată în Emiratele Arabe Unite – Dubai aparținând  membrilor grupului sau  controlată  de aceștia, iar cu restul banilor a achiziționat  bunuri de lux, în valoare de 340.000 USD.

Din cercetările efectuate a mai rezultat că membrii grupului infracțional au inițiat un proiect în domeniul monedelor virtuale, creând propria monedă virtuală și au efectuat operațiuni de manipulare a pieței de capital, prin diseminarea în spațiul public a unor informații nereale potrivit cărora  suma investiția în această monedă virtuală  poate genera câștiguri de 100  de ori mai mari, inducând în eroare un număr nedeterminat de persoane de la care au obținut aproximativ 700.000 USD.

Ieri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor au pus în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară, în județele Brașov, Dolj și Buzău fiind identificate și ridicate mai multe mijloace de probă. De asemenea, au fost indisponibilizate  trei autoturisme de lux.

 

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

 1. Se ofilește țara mea, / Te uiți la ea și ți se frânge inima. / Fiecare colțișor, paradisul hoților, / Prosperitatea protocoalelor.

 2. Atitea hoti si sarlatani exista la ora actuala in Romania incit poate nu ar fi de loc rau sa nu isi mai piarda justitia timpul cu dosarelele lor si pedeapsa sa fie prin inpuscare .Nenorocitii astia trebuiesc distrusi definitiv si pt. totdeauna ,ca sa se curete tara asta de toti sarlatanii.

 3. Mai avea cineva dubii asupra modului cum se fac „milionarii” in Romania ? … Iar baietii astia de care e vorba in articol ori au deranjat pe alti „milionari”, ori au avut o acoperire ceva mai slabuta asigurata de noii securisti.

 4. Alina Gheorghiu a dat jos militaria din pod. Diicot-ul a inceput sa munceasca chiar si impotriva alora carora le tinea dosarele in neterminate in sertare. Asteptam sa-i ia la suturi pe baietii cu dubla subordonare din DNA desi mai bine ar cere desfiintarea acelei cloace care a consumat fara folos miliarde de lei de la infiintare.

 5. nu mai atribuiti vorbe grele tarii, fiti sigur ca peste tot sunt oameni cu probleme grave de comportament, unii au folosit semenii drept sclavi, facand ce vor cu ei, iar mai nou se pare ca au luat lumea drept jucaria lor, inventand lucruri mult mai grave…Biblia ne spune multe din trecut, dar si din viitor, care din nefericire va opri intr-o zi timpul printr-o catastrofa pt ca stolul sa poata fi expulzat din galaxie, desi stiu nu se opresc pt ca nu sunt convinsi ca vor fi alungati chiar de creator. Cu 300 de ani inaintea lui Iisus Alexandru Macedon a lasat un mesaj:”Dincolo plecam cu mainele goale” si prin faptele noasre putem lasa poveri urmasilor sau o raza de lumina daca am n-am facut rau si am incercat sa fim buni…Deci nu mai ponegriti tara pt ca va distrugeti viitorul, sperati ca legile Universului vor alunga raul si vor aduce binele printre noi…

 6. Mama prostilor e permanent gravida,priviti cum se uita ca niste oi aia din sala,la Vorbarete Goale

 7. @”hadeti” Peste TOT sunt „Oameni” cu Probleme de Comportament ?

  Or fi, ca DREACuu’ si Sfantul DUH SUNT din ADN in OM, adica RAUL si BINELE.

  Depinde CINE si CUM ii reveleaza pe Unuu’ sau pe Alalalt.

  Capitalismul de o ANUMITA Coloratura (Verde, ca Voma de Dreac) este un Sistem de Generatie SPONTANEE.

  Care STA ca Sporii de ALIEN in Adormire, CAT Timp este Nevoie pana APAR Conditiile sa GERMINEZE.

  Cand GERMINEAZA, Face CE se FACE cu Romania DIN 1959 Incoa’ … 🙂

  Ceva mult MAI Putin intre 1964 – 1989 …

  Da’ SI atunci DREACuu’ era infipt ADANC si PUTERNIC in Sistemul Comunist, , otravindu-l inceeeet, inceeet, si

  impiedicandu-l sa EVOLUEZE Natural,

  a avea si Parti Bune Regimul Comunist, trebuia DOAR lasat in Pace sau DIJIJAT Crestineste, NU PAGANESTE catre BINELE Universal…

  Odat ALIENUL Sistemului Capitalist s-a INFIPT in Romania, imediat DUPA Lovilutia LIFTELOR Dreacuu’ CRIMINALE

  Sistemul ATRAGE IMPLACABIL pe TOTI INdivizii care vor sa traiasca DECENT si ii sileste sa marsaluiasca ((EN MARCHE… 🙂 CUM se sparcaise pre Dansuu’ un Naparstock GERPNTOFIL, cu Aere Jalnice de NOU Napoleon … 🙂

  sa marshaluiasca zicem i RITMUL IMPUS, dup[a MUZICA Proprei :

  HOTIE
  CORUPTIE
  PROSTITUTIE
  DROGURI
  BOLI INVENTATE
  REPRESIUNE Mascata perfid in DAMACRACY Cracita ABJECT la maximum, in Vazuu LUMII

  FASCIS la Final
  NU intri in Ssitem ?
  NU traiesti DECENT.

  Deci trebuie sa FACI TOT CE ti se cere, implicit sau explicit.

  Participarea la SISTEM inseamma DISTRUGEREA Pas cu Pas a Romaniei.

  Destruction qui peut etre vue, EN MARCHE !

  NU conteaza CE si CUM gandesti, FACI CE ti se ordona.

  NU vrei ?AFARA !

  NU VREI si STII prea Destulde MULTE ?

  Afara SI din Viata, incet prin Boala DIRIJATA sau rapid prin Excecutie Interlopa …

 8. „OM DE AFACERI” ! Ha-ha. Cocalar sadea. Numai un cocalar putea sa se impopotoneze ce tot felul de troace de luat ochii la fraieri. Ca tot ei, fraierii, l-au burdusit cu bani. Bravos, romani ! Nu va dezmintiti. Pacat de cei cinci copii, ca vad ca acolo a avut spor…

 9. ERATA

  1. 1859, NU 1959.

  2. Participarea la SISTEM inseamma DISTRUGEREA Pas cu Pas a Romaniei.

  Participarea la ASEMENEA SISTEM inseamma DISTRUGEREA Pas cu Pas a Romaniei.

 10. Bisnis de bisnis si tzeapa de tzeapa ! Romenia’s za best pipol ! Madam interes ve ioc ! Buyuc bucluc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.