Ministerul Justiției anunță selecția pentru funcția de șef al DIICOT

Ministerul Justiției anunță că, în perioada 13 aprilie – 14 mai, organizează selecția procurorilor pentru a efectua propunerea de numire pentru funcția vacantă de procuror-șef al DIICOT. Rezultatul va fi anunţat în 14 mai, în condițiile în care mandatul lui Daniel Horodniceanu se încheie pe 19 mai.

„Lista procurorilor care îndeplinesc condițiile legale de participare la selecţie și programarea interviurilor se vor afișa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina de internet a acestuia, la data de 8.05.2018. Procurorii participanţi la selecţie vor susține, în perioada 9.05.2018- 11.05.2018, un interviu cu ministrul Justiției, care constă în:

a) susţinerea proiectului managerial privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care participă la selecţie, sub următoarele aspecte: prezentarea sintetică a unității/structurii pentru a cărei conducere participă la selecţie; identificarea unor eventuale disfuncţii şi vulnerabilităţi în activitatea unității/structurii pentru a cărei conducere participă la selecție, precum şi a soluţiilor propuse pentru prevenirea şi înlăturarea acestora; propuneri pentru îmbunătăţirea activităţii manageriale a unității/structurii pentru a cărei conducere participă la selecţie; compatibilitatea proiectului privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere, întocmit de procurorul participant la selecţie, cu rolul și funcțiile Ministerului Public;

b) verificarea aptitudinilor manageriale şi de comunicare, vizând, în esenţă, capacitatea de organizare, asumarea responsabilităților, rapiditatea în luarea deciziilor, rezistenţa la stres, autoperfecţionarea, capacitatea de analiză, sinteză, previziune, strategie şi planificare pe termen scurt, mediu şi lung, iniţiativa în modernizarea managementului unității/structurii, capacitatea de adaptare rapidă, capacitatea de relaţionare şi comunicare, capacitatea și disponibilitatea de a lucra în echipă și de a colabora cu colegii;

c) prezentarea viziunii asupra modului în care înţelege să organizeze instituţia în vederea îndeplinirii atribuţiilor constituţionale de promovare a intereselor generale ale societăţii şi apărării ordinii de drept, precum şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor;

d) prezentarea viziunii cu privire la atribuţiile funcţiei pentru care participă la selecţie în ceea ce priveşte coordonarea activităţilor de prevenire şi combatere a criminalităţii în general şi a unor fenomene specifice: criminalitate organizată, corupţie, evaziune fiscală etc.;

e) verificarea cunoştinţelor specifice funcţiei pentru care participă la selecţie;

f) verificarea aspectelor legate de motivația, conduita, integritatea și deontologia profesională, precum și alte împrejurări rezultate din analiza înscrisurilor depuse de procurorul participant la selecţie”, este menționat în anunțul publicat de Ministerul Justiției.

Ministrul va fi sprijinit, la interviu, de secretarii de stat din instituție.

Rezultatele selecţiei se vor afișa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia, la data de 14.05.2018.

Propunerea/Propunerile ministrului justiției va fi/vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Secția pentru procurori, în vederea obținerii avizului acestei instituții.

Ulterior obținerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul justiției înaintează propunerea Președintelui României, în vederea numirii în funcția de conducere.

Calendarul aprobat va putea suferi modificări în funcție de numărul procurorilor înscriși, mai arată anunțul.

Procurorii care doresc să se înscrie pentru ocuparea acestei funcții pot depune cererea la Direcția resurse umane din cadrul Ministerului Justiției, iar dosarul lor trebuie să conțină mai multe documente, printre care dovada îndeplinirii condiţiilor de vechime; un proiect managerial privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care participă la selecţie; un curriculum vitae al procurorului; minim 10 lucrări întocmite de procuror în compartimentele în care și-a desfășurat activitatea, în ultimii 5 ani; ultimul raport de evaluare a activității profesionale a procurorului participant la selecţie și orice alte înscrisuri relevante.

Anunțul este lansat în contextul în care mandatul actualului procuror-șef al DIICOT, Daniel Horordniceanu, se încheie pe 19 mai. În luna martie, Horodniceanu a cerut Secţiei pentru procurori a CSM aprobarea pentru a reveni la Serviciul teritorial Iaşi pe o funcţie de execuţie, solicitarea fiind aprobată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

5 Comentarii

  1. câştigătorul concursului va fi stabilit prin tragere la sorţi, la loteria binomului…

  2. Sper sa nu-si mai bage nimeni coada; poate pune Tudorel piciorul in prag. Sa fie ales cel mai bun. Chiar nu mai exista procurori stiutori de carte si cinstiti?

  3. Daca nu e un absolvent al Universitatii Valahia din Targoviste sau o alta cu calificativul E, nu merita efortul organizarii si selectiei concursului de mers!La Videle avem ceva de profil?Sau la Alexandria?In afara de Facultatea de Stiinte si Inginerie Alexandria..apartinatoare tot de Valahia…aia nu se pune ,are un singur cadru didactic:))

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.