Ministrul de Externe bagă refugiații la înaintare

Ministrul de Externe bagă refugiații la înaintare. Modul în care România a gestionat situaţia refugiaţilor veniţi din Ucraina reprezintă un argument puternic pentru faptul că ţara noastră acţionează deja ca un stat membru Schengen, a declarat, luni, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Precizările au fost făcute în deschiderea dezbaterii cu tema „15 ani de la aderarea României la UE. Contribuţia României la UE şi rolul său în consolidarea Uniunii”.

„Modul în care România a gestionat situaţia refugiaţilor veniţi din Ucraina este încă un argument puternic că ţara noastră acţionează deja ca un stat membru Schengen şi că merită să se alăture de jure spaţiului de liberă circulaţie”, a afirmat ministrul care a precizat și că relaţia transatlantică şi parteneriatul strategic al UE cu NATO reprezintă „cheia depăşirii” unor provocări majore, precum cele din aceste luni.

El a evidenţiat că România contribuie „substanţial” la efortul de gestionare a situaţiei de la frontiera externă a UE şi de primire de refugiaţi. Astfel, de la începutul conflictului, ţara noastră a oferit sprijin direct unui număr de 927.000 de refugiaţi, dintre care peste 89.000 au ales să rămână în România.

„România a dovedit că este un partener de încredere şi consecvent, atât la nivelul UE, cât şi în relaţia cu vecinătatea estică. Contribuţia noastră substanţială la gestionarea situaţiei de criză generate de războiul ilegal al Rusiei contra Ucrainei a evidenţiat şi mai mult potenţialul acţiunii noastre şi rolul nostru în plan regional”, a precizat el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

12 Comentarii

  1. Actioneaza pe naiba guvernul! Noroc de cetatenii de la granita tarii ca au actionat, ca, guvernul e praful de pe toba! Nu e in stare sa asigure nivelul de trai pentru cetatenii din Romania, cum sa aiba grija de refugiati, voi ganditi la nivelul mediocrilor?!

  2. Doamnelor si domnilor, de sculat nu ni se mai scoala, dar priviti ce frumos atirna! Apud Bogdan Aurescu.

  3. Oare ucrainienii tot asa procedau cu romanii?Sau ca pe 1aprilie 1941?

  4. Ca de obicei clasa politica minte si joaca teatru asa cum stiu ei sa o faca cel mai bine.

  5. Ba (editat),termina cel mut și surd mandatul si noi încă nu suntem în schengen!!!..cât despre eliminarea vizelor pentru state nici vorbă!!..cu ce realizări te lauzi bă (editat)?..o sa intre ukraina sorosistă în uniune și noi încă suntem supravegheați prin MCV!!..hai (editat) !!!

  6. Domne, nu putem sa intram, ca noi nu suntem „stat de drepti”, inca mai avem ceva independenta prin sistemul Juridic, cand reusim sa tragem pe linie moarte CCR-ul si Avocatul Poporului, o sa fim pe bune „europeni”… in traducere niste sclavi care executa orice li se dicteaza. Apropo, se mai aude ceva cu CSM-ul? Tot Bobitza e sef la cate luni dupa ce i-a expirat mandatu?

  7. De cand cu guvernele MELE de GHINIONI tara se duce vertiginos la vale. Daca nu este un umil executant al stapanilor sai de peste tot, atunci Aurica este cel mai prafolog si incompetent ministru de externe din istoria Romaniei. Pana si Cristinel i-ar fi putut da lectii.

  8. Ha, Ha, Ha !!!!!
    Bani trebuie sa ceri, frumosule !!!
    De promisiuni de intrare in spatiul Schengen, nu avem nevoie atata timp cat razboiul din Ukraina nu se termina prin indepartarea influentei Russiei asupra popularilor germanici.
    Cand Germania nu va mai avea dependenta energetica si intelegeri cu Putin privind influenta Russiei in Balkani si Marea Neagra, atunci vom sti ca s-a schimbat ceva in UE, prin consecinta si in Romania.

  9. Un gunoi de ministru care a vindut tara la Diavolul drogat si pedofil

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.