Mită pentru pensionare medicală

Două persoane, printre care un medic, au fost reţinute de ofiţerii DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, după ce au fost prinse în flagrant în timp ce primeau fiecare câte 1.000 de euro pentru a facilita avizarea dosarului de pensionare a persoanei care i-a denunţat.

Potrivit DGA, în data 15 mai, primul inculpat în cauză a pretins şi primit de la un martor denunţător suma de 1.000 de euro, pentru a interveni prin intermediul unei persoane (personal medical), la angajaţi cu funcţii de decizie din cadrul unui spital din municipiul Craiova, prevalându-se de o presupusă influenţă pe lângă aceştia, în scopul facilitării pensionării medicale a martorului denunţător.

„La data de 16 mai 2023, inculpatul în cauză, cercetat pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, a fost reţinut pe o durată de 24 ore, iar în cursul aceleiaşi zile a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Ulterior, în cursul aceleiaşi zile, medicul primar care urma să avizeze dosarul de încadrare în vederea pensionării faţă de care inculpatul în cauză susţinea că ar avea influenţă, a primit de la acelaşi martor denunţător suma de 1.000 de euro. Banii au fost oferiţi în legătură cu îndeplinirea unui act care intrau în îndatoririle sale de serviciu, respectiv în legătură cu soluţionarea favorabilă a dosarului de pensionare medicală a martorului denunţător, medicul fiind preşedintele Comisiei de Evaluare a Capacităţii de Muncă din cadrul unităţii medicale respective”, spun reprezentanţii DGA într-un comunicat de presă.

De asemenea, medicul respectiv este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, el fiind reţinut pe o durată de 24 ore.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Pe la inceputul anilor 2000 cand m-am intors in Romania prima oara am ramas surprins sa gasesc enorm de multe persoane la 40-45 de ani pensionati. Si mai surprins am fost sa constat ca multi dintre ei, chiar comunitati, din zona Marsa, judetul Sibiu se pensionasera pe motive psihiatrice, bineinteles contra cost. Sotia este ruda cu parte dintre ei. Cum poate statul roman sa suporte atatia pensionari? Atunci mi-am pus aceasta intrebare. Abia acum stiu parte din raspuns. Sotia a trimis, urmand toate procedurile necesare, de doua ori, dosarul cu acte in Romania. De peste 4 ani. Cu toate vizitele la Consulatul Roman din Toronto (care nu ne poate ajuta cu nimic), cu toate telefoanele, email-uri la autoritatile romane din Bucuresti dupa mai bine de 4 ani am primit o singura instiintare (si asta verbala si neoficiala) ca actele sunt undeva la o casa de pensii din Bucuresti care se ocupa de pensiile celor emigrati. Adica se ingrijesc sa primim nimic. Eu nici nu m-am mai obosit sa trimit actele. Cine stie cine incaseaza pensiile noastre. Sau trebuie sa sarim cu banul. Unde?

  2. Eu dupa 35 de ani vechime somer fiind a trebuit sa mai cotizez 10 ani pentru a putea iesi anticipat la pensie.Am incercat sa ma angajez dar eram…prea batran pentru angajare si prea tanar pt pensie.Acum in Romania iti poti cumpara vechime…dar in 1997 nu se putea.Guvernul Ciorbea m-a facut somer platit numai cateva luni apoi aveam nu aveam bani…trebuia cotizat (10ani )

  3. Sunt zeci de mii de astfel de pensionari impostori. Dar fara complicitatea doctorilor hrapareti nu puteau reusi.

  4. Cred ca in Romania, cel putin o treime din pensionatii de boala au pensii nemeritate…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.