Racla cu moaştele Sfântului Apostol Andrei va fi adusă în Buzău şi în Vrancea de hramul Mănăstirii Brazi. Sfintele odoare vor fi transportate de o delegație elenă.
Potrivit Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, în data de 20 septembrie, începând cu ora 17,30, la Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Buzău va avea loc întâmpinarea moaştelor Sfântului Apostol Andrei şi a delegaţiei elene de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian. Momentul va fi urmat de oficierea unei slujbe speciale şi aşezarea raclei în aghiasmatarul Catedralei Arhiepiscopale, unde va rămâne spre închinare până în jurul orei 23,00, alături de raclele cu moaştele Sfântului Sfinţit Mucenic Teodosie şi cele ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina.
„În acest an, la sărbătoarea Sfântului Sfinţit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi, unul dintre ocrotitorii Eparhiei Buzăului şi Vrancei, va participa şi o delegaţie a Bisericii Ortodoxe din Grecia, condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Hrysostom, Mitropolitul Patrelor, care va aduce racla cu cinstitele moaşte ale Sfântului Apostol Andrei, cunoscut drept ocrotitor şi al Bisericii lui Hristos din România, spre bucuria şi mângâierea drept-credincioşilor creştini. Aceasta va fi aşezată spre închinare atât la Catedrala Arhiepiscopală ‘Înălţarea Domnului’ din municipiul Buzău, cât şi la Mănăstirea Brazi din judeţul Vrancea”, a transmis Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei.
În data de 21 septembrie, la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău este programată scoaterea raclelor cu sfintele moaşte şi aşezarea lor în aghiasmatar, unde vor rămâne spre închinare până în jurul orei 23,00, urmată de slujba Utreniei şi Sfânta Liturghie, oficiate de un sobor de preoţi şi diaconi, în Catedrala Arhiepiscopală şi slujba Vecerniei cu Litie, săvârşită de Părintele Mitropolit Hrysostom, împreună soborul de clerici români şi greci.
Duminică, racla va fi aşezată spre închinare la Mănăstirea Brazi din oraşul Panciu, judeţul Vrancea.
„Duminică, 22 septembrie 2024, la ora 8,00, va avea loc aducerea raclei cu moaştele Sfântului Apostol Andrei la Mănăstirea Brazi şi aşezarea ei în baldachinul de lângă biserica mare a aşezământului monahal, alături de racla cu moaştele Sfântului Sfinţit Mucenic Teodosie, Mitropolitul Moldovei, acestea rămânând spre închinare până luni, 23 septembrie, în jurul orei 21,00. Între orele 9,00-12,00, va avea loc Sfânta Liturghie din ziua hramului Mănăstirii Brazi, săvârşită de cei doi ierarhi, împreună cu un sobor de clerici români şi greci, în biserica ‘Pogorârea Sfântului Duh’ şi ‘Sfântul Sfinţit Mucenic Teodosie’ a aşezământului monastic. Între orele 18,00-19,30 va avea loc un concert susţinut de Corala Ortodoxă Mixtă ‘Neagu Ionescu’ a Catedralei Arhiepiscopale ‘Înălţarea Domnului’ din Buzău şi de Corala Mixtă a Catedralei ‘Sfânta Cuvioasă Parascheva’ din Focşani, la Ateneul Popular ‘Maior Gheorghe Pastia’ din oraşul Unirii”, informează sursa citată.
Un nou sondaj de numarare a credintei in Inexistent, 1 din 190 (100.000 din 19.000.000). Etatea lucreaza impotriva statisticii.
Sfinte Andrei prin Mila, Bunatatea si Grija Sfantei Treimi s-a Sfantei Fecioare Maria alunga din Sfanta Noastra Romanie toate fortele diavolicesti dar si pe slujbasii lor, tradatorii de neama si tara si alogenii care de 33 de ani au distrus aceasta tara si acum vor sa ne bage si-n razboi cu rusii. Si fa sa dispara toate trupele straine cu toate armele lor aducatoare de moarte din Romania. Roaga Puterile Ceresti sa le trimita atatea necazuri peste tarile lor incat acestea sa-si retraga trupele si sa-si inchida bazele militare de la noi. Fie numele Sfantei Treimi s-a Sfantei Fecioare Maria binecuvnatate de acum si pana-n veacul veacurilor fara de sfarsit. Amin, Amin, Amin, Amin.
Prea-Inaltul Teodosie ne spune că tatuajul este o schimonosire. Mai javrelor tatuate, de ce nu vreți să arătați așa cum v-a adus Dumnezeu pe lume? Huuo siliconatelor! Tot în spatele bisericii ajungeți, ateilor!
Mănăstirea Brazi este o mănăstire ortodoxă din România, situată în orașul Panciu, județul Vrancea. Mănăstirea datează din vremea lui Ștefan cel Mare. Este situată la o distanță de aproximativ 1 km sud-vest de orașul Panciu, așezată la poalele Dealului Neicului, pe malul drept al pârâului Hăulita și odihnește moaștele celui care a binecuvântat acest loc, Sfântul Teodosie. Acestea au fost descoperite în paraclisul subteran al mănăstirii. Conform documentelor pe la mijlocul secolului al XVII-lea, doi pustnici – Sava și Teofilact – au întemeiat primul lăcaș, în subteran, alături de un bordei, pentru adăpost.
Odată ajuns la Mănăstirea Brazi, după ce fusese izgonit de la scaunul Mitropoliei Moldovei de către Dumitrașcu Vodă Cantacuzino, Teodosie a fost cel care a ajutat la reconstruirea mănăstirii. A fost decapitat de către tătarii care năvăliseră acolo pentru a jefui mănăstirea, deoarece a refuzat să le predea odoarele mănăstirești. Moaștele Sfântului Teodosie se găsesc în prezent spre închinare în noul paraclis de la mănăstirea Brazi.
Biserica Ortodoxă sărbătorește la 22 septembrie pe Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi.
Sfântul Ap. Andrei a fost un apostol al lui Isus din Nazaret, frate cu Simon Petru. Andrei a fost ucenic al lui Ioan Botezătorul. La Sinodul Apostolic care a avut loc în jurul anilor 49-50 AD la Ierusalim, apostolii s-au întâlnit și au tras la sorți pentru a decide unde va merge fiecare. În Tradiția Bisericii Apostolului Andrei i-a revenit Scytia (Dobrogea). Sf. Andrei a murit ca martir în Ahaia, la Patras.
Sfântul Ap. Andrei a fost un apostol al lui Isus din Nazaret, frate cu Simon Petru. Andrei a fost ucenic al lui Ioan Botezătorul. La Sinodul Apostolic care a avut loc în jurul anilor 49-50 AD la Ierusalim, apostolii s-au întâlnit și au tras la sorți pentru a decide unde va merge fiecare. În Tradiția Bisericii Apostolului Andrei i-a revenit Scytia (Dobrogea). Sf. Andrei a murit ca martir în Ahaia, la Patras.
Este patron al Scoției (steagul scoțian reprezintă crucea sfântului Andrei), al României, al Spaniei, al Siciliei, al Greciei și al Rusiei. De asemenea, este patronul orașelor Napoli, Ravenna, Brescia, Amalfi, Mantua, Bordeaux, Brugge, Patras.
Scriitorul bisericesc Hipolit de Roma/(170-235 AD) a scris în lucrarea „Despre apostoli” că Sf. Andrei a predicat sciților și tracilor, alăturarea celor două popoare arătând că Scythia Minor (Dobrogea), aflată lângă Tracia, a fost creștinată. De asemenea Sf. Ap. Pavel cu două secole înainte, în Epistola către Coloseni, spune că și sciții au auzit cuvântul lui Dumnezeu (Coloseni, 3,11).
În Dobrogea există Peștera Sfântului Andrei, descoperire 34 AD (perioada când a locuit Sfântul aici) și 1943 (redescoperire) în comuna Ioan Corvin. Peștera este clasată ca monument istoric cu codul CT-IV-a-A-20990.
BOR trebuie acuzată de necrofilie.
Doru Popescu. Așa și? De ce trebuie venerați,zi un singur lucru pozitiv făcut de nesfantul Andrei. Unul care sa fi revoluționat omenirea. Nu povesti copilărești. Tot ce vezi pe pământ este făcut de om. Omul și natura. Și Simion se pupa cu Sosoaca și Teodosie ,sunt sfinți?
Băi Gelule, să nu fii supărat, pentru voi o să aducă ștrula lui Putin.
Să prinzi loc din timp că o să fie imbulzeală la pupat și molfăit.
@tetea/Securistule ce nu-i cenzurezi pe idiotii ca tetea si-mi cenzurezi postarile mele de raspuns sa ajungi in brebenelul gol fara toale si acareturile transeformate in cenusa. Amin, Amin, Amin, Amin.
Moaştele Sf. Apostol Andrei trebuiesc VENERATE deoarece acest SFANT este SOCOTIT ca fiind PATRONUL cel SPIRITUAL al NEAMULUI nostru cel stravechi geto-dacic (paleocrestin inca din sec. I AD) si daco-roman (crestin inca din sec. IV AD) de pe TARAMULUI nostru cel stravechia al Daciei/pre-106 AD, al Romaniei/post 381 AD precum si al României de astazi !