Mușchii lui Burduja

Preşedintele PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, a declarat la emisiunea Jurnalul de seară, de la Digi24, că, dacă va fi candidatul pentru Primăria Capitalei, se va lupta atât cu atât cu Nicușor Dan, cât si Gabriela Firea și cu Piedone.

Moderatorul Cosmin Prelipceanu: Ce ne puteți spune despre decizia din seara asta din coaliție? Noi știm, aproape că ne-a confirmat Lucian Romașcanu de la PSD, că cele două partide au decis să meargă cu candidați proprii la Primăria Capitalei.

Sebastian Burduja: Din punctul meu de vedere nu se schimbă mare lucru, pentru că eu am spus de la preluarea filialei București a PNL că sunt dispus să-mi asum această bătălie pentru Primăria Generală, fără a conta pe sprijinul altor partide. Cred că, finalmente, aceste alegeri sunt despre proiectul pentru București, despre planul pentru București cu care fiecare candidat vine în fața electoratului, despre ce a făcut fiecare în funcțiile publice. Pentru Nicușor Dan, înțeleg că mai nou este sociolog, am ascultat o lungă expunere care pare a fi mai degrabă pe tărâmul dlui Ionaș, despre polarizare, despre tot felul de calcule politice. Nu cred că despre asta trebuie să fie vorba în alegerile pentru Bucureștiul viitorului și pentru viitorul Bucureștiului, ci despre viziunea pe care o are fiecare candidat, proiectele și planul pentru un altfel de București. Că ce au făcut cei care au fost primari în acest oraș, am văzut cu toții, de asta suntem azi unde suntem.

Cosmin Prelipceanu: Cele două partide vor merge cu candidați proprii. Dumneavoastră veți fi candidatul desemnat de PNL?

Sebastian Burduja: Sunt președintele filialei, deci am această răspundere. Decizia va aparține forului statutar, Biroul Politic Național. Cu siguranță va fi o analiză atentă. Îmi doresc să tranșăm această chestiune cât mai repede, pentru a putea să ieșim pur și simplu în fața bucureștenilor cu planul pe care l-am gândit.

Cosmin Prelipceanu: Mergem pe această ipoteză în care dvs veți fi nominalizat candidatul PNL. Cu cine vă veți bate? Cu Nicușor Dan sau cu Gabriela Firea?

Sebastian Burduja: Cu amândoi și cu dl Piedone. Finalmente, asta înseamnă o competiție pe bune. Eu i-am propus dlui Nicușor Dan, de câteva luni de zile, organizarea alegerilor primare pe dreapta, ca să nu mai utilizeze acest narativ ieftin de tipul cine nu e cu mine este cu PSD-ul. Nu știu cât de de dreapta este dânsul. Asta e o discuție pe care poate o să o facem cândva, dar nu are motive să se teamă de o competiție onestă. Alegeri primare este un instrument într-o democrație, cel mai bun să se bată cu candidații pe care stânga îi propune în București și sunt convins că va avea cu atât mai multe șanse să fie un primar bun pentru bucureșteni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

13 Comentarii

 1. ASTA VORBESTE, BAIATUL LUI „TATA” SI LINAGUL PSD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Mie băiatul ăsta, că bărbat nu-i pot spune , îmi pare imatur. Îmi aduce aminte de niște colegi de facultate care erau șefi uscr, se voiau atât de populari încât deveneau enervanți. Aveau note mari pentru că toceau nu pentru că erau inteligenti și erau lingăi exact ca tații lor activiști și ușor aroganți dacă tații erau securiști. Ăștia din urmă își vindeau și mama dacă aveau un interes.

 3. Vulturasuu’, FIUU’ F’UNui VULTUR…
  APUD Marin Preda, cu Petrini stand în Poarta Vulturului care oooo … pe Matilda, Mama Fie’sii …

  Este PLINA România de VULTURI da’ MEREU s-au GAINArit la TOATE ADICAs.

  SI-AU GAINAtat Penele și Haripele, de FRICA altor VULTANI GREI, care LE dau VOIE sa își vâneze GAINILE din Cotetzuu’ NATIONAL …
  GAINAtate, Haripele NU au mai avut Portanta Necesara ASUMARII de Fetze de VULTURI …

 4. He,he! Se crede cal de rasa dar este o biata martoaga. A fost ministrul cercetarii si a redus finantarea la sub 0,2%.A facut zeci de angajari la cercetare pentru o digitalizare buna la alte ministere. Ca ministru pe energie scoate numai vorbe nici un proiect serios. Cu pregatirea ce o are nu este bun de primar. Macar N. Dan stie sa faca socoteli rapide si corecte si nu se lasa furat. Este buna si matematica la ceva. Burduja sa se faca primar in Ilfov daca vrea sa vada cum este sa fi primar.

 5. O beizadea de Bancorexist (origine si fonduri sanatoase) prezentat in presa de atunci ca unul dintre organizatorii mitingului din 10 august 2018 si ulterior impus insistent in PNL si in Guvernul meu. Fara activitate de partid, nascut politic direct pe functii ministeriale. Nu conteaza care.

 6. Ambii sunt de apreciat: si Burduja si N. Dan. Dealtfel sunt singurii care merita atentie.
  Cum N. Dan este primar si are deja o viziune si o sumedenie de proiecte bune incepute, multe finalizate, ar trebui sa existe continuitate. Burduja face treaba buna la Ministerul Energiei.
  Urmatorul mandat a lui N. Dan are toate sansele sa fie unul muuult mai bun. In acest mandat a facut pregatirile pt. urmatoarele proiecte/ a curatat terenul.
  Cetatenul/bucuresteanul atent nu ia in calcul rafuielile politice, nici tirul de acuzatii la adresa actualului Primar.
  Daca comparam putin mandatul lui N. Dan cu mandatul G. Firea, Oprescu… cu toti inaintasii lui N. Dan, tipul de administrare a Bucurestiul este mult diferita, mult mai responsabila. In primul rand a eliminat risipa, nu da pomene, se lupta cu mafia imobiliarelor.
  Cum sa nu fie atacat?!

 7. Gargara si tupeu. Competente de taiat frunze la caini si aburit lumea.Tot o sarma-n fund si un plicusor dan dar cu mai mult tupeu si mai multa logoree.
  O luati in barba daca il votati cum ati luat-o si cu cei dinaintea astora.Garantez 100%.Primaria capitalei are nevoie de oameni practici, gospodari cu experienta, bine intentionati, cinstiti nu hoti si spagari,care stiu ce-i aceea o urbe cu toate cele,cum trebuie sa arate o strada, un bulevard, o canalizare, un parc, spital, scoala, piata, gara, cartiere printre blocuri,o parcare,etc.Pana acum capitala a avut numai parodii care nu au fost in stare sa puna un indicator de STOP la circulatie pe drumul care-l duce acasa (vezi stopul spanzurat ani in sir printre crengi al lui Basescu de pe cheiul Dambovitei cu drumul de Constanta sau mizeria de cale de tramvai imbecila care incurca toata circulatia Crangasi Maniu).,mizeria de pasaj din Unirii, ghetourile groazei de parcari subterane de la Cora, (misterele Parisului cum le zicea cineva)etc.,etc. Astia in viata lor n-au schimbat o roata la masina si vor sa conduca o capitala de tara.

 8. Singura realiZare a lui BancoRex Jr. e că a ALBIT plagiatul eduKKatului DOCTOR Bode.
  Prin trepădușii PERNICIOȘI asamblați în așa-Zisul Consiliu de Etică, măR🤮g
  {■ RumBurKaK – 2×perfectMICȚIONATU la CEPECAca – RumBurKaK ■}

 9. Cine are muşchi e tare, dar cine are muşchi cu epoleți e şi mai tare!

 10. Mușchii mei minte nu are, ar spune o zicătoare din batrani, ceea ce e valabil și pentru acest milog. Întâi sa rezolve prețul uriaș la energie și gaze, au plafonat la preț uriaș, cel mai mare din Europa pentru parandaraturi din bugetul statului român.

 11. Popa, multe lucruri nu s – au facut in 30 de ani. Nu toate apartin de primaria generala, multe de primariile de sector. Primarii anteriori nu au urmarit decat afaceri ptfamilie si prieteni. N.Dan nu pate acoperi in 3,5 ani ce nu s-a facut in 30 de ani. Tramvaiele si troleibuzele vor domina transportul public.

 12. Intr-o confruntare televizata cu Nicusor cel ingramadit, alde Burduja ar face spectacol national. Mai putin cu Firea sau Piedone care au intotdeauna replicele la ei.

 13. Sunt siderat de nivelul – redus- al discutiei ! Ce pretentii are Burduja pentru o evaluare ? Ce a facut pana acum la viata lui,ce viziune are, ce n-a fost bine si ce si cum vrea sa faca el ?
  In momentul in care unul dintre candidati este primarul in functie discutia ar trebui purtata cu totul altfel ! Ce a gasit la Primarie, ce a regandit/remediat, ce proiecte valabile sunt in curs si cum pot fi duse la bun-sfarsit ?
  Restul e …gargara !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.