Mușchii lui Șoigu

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a efectuat marţi o inspecţie a postului unificat de comandă al trupelor ruse care luptă în Ucraina şi a ascultat un raport despre situaţia operaţională de pe front, prezentat de comandantul acestor forţe, generalul Serghei Surovikin, informează EFE.

Ministerul rus al Apărării a transmis într-un scurt comunicat despre vizita lui Şoigu, care este de asemenea general de armată.

În afară de situaţia de pe linia frontului, Şoigu a fost informat despre aprovizionarea celor mobilizaţi, după numeroase reclamaţii cu privire la condiţiile proaste de cazare, lipsa hranei calde şi a lemnului de foc pentru încălzire, instruirile de tragere deficitare şi dotarea cu arme învechite.

Potrivit preşedintelui rus Vladimir Putin, aproximativ 50.000 din cei 318.000 de mobilizaţi sunt în prezent în misiuni de luptă, în timp ce restul se află în diferite faze de pregătire.

În aprilie, presa occidentală a relatat că Kremlinul l-a numit pe generalul Aleksandr Dvornikov, cu experienţă anterioară în Siria, ca primă verigă în lanţul de comandă pentru a conduce campania de război în Ucraina.

Numirea lui Surovikin, ‘erou al Rusiei’ pentru participarea la războiul din Siria şi care a fost implicat în conflictul armat din Tadjikistan şi în al doilea război cecen, a fost bine primită de criticii comandamentului militar responsabil pentru operaţiunea de război din Ucraina, cum ar fi liderul cecen Ramzan Kadîrov şi fondatorul companiei de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin.

Forţele ucrainene au recucerit aproape 2.000 de kilometri pătraţi în cadrul contraofensivei lor din sudul ţării, în timp ce în est au eliberat cel puţin nouă oraşe în regiunea Lugansk, potrivit surselor din Kiev, notează EFE.

În prezent, Rusia înregistrează doar progrese foarte lente în regiunea Doneţk, unde au loc cele mai aprige lupte în zona oraşului Bahmut.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

5 Comentarii

  1. 70 zile de MAXIMA OFENSIVĂ × 200 DENAZIFICATzI Zilnic (înjumătățind cifrele rusilor) înseamnă minim 10000 urkani trecuți la Cele Veșnice.
    Plus pierderile materiale.
    Ca să ELIBEREzE o jumătate de judetZ ? ?

  2. Pai la cit avansau de „repede” spre Moskva eliberatorii ukraineni atit au reusit ? Adica o fisie de 10km pe lungime de 200km ? Si eu care credeam ca-l asediaza deja pe putina la Kremlin ……Pai in ritmul asta ramine restul Ukrainei goala si trebuie gasiti repede niste „bastinasi”sa astupe golurile .

  3. pentru „astia” care o dau cu „contraofensiva ucraina” esuata, doar atat in loc de trei zile razboiul a luat o alta intorsatura, iar URSS nu a juns la Berlin decat dupa ani de razboi. Deci cam asta soarata veti avea si voi, si dupa binenteles proceul si condamnarea comunismului

  4. Ukraina cu toate miliardele de dolari,armament de ultima generatie,munitie,trupe cu mercenari ,primite de la occidentali tot timpul ,nu pot tine piept tavalugului rusesc.Zelenski nu intelege ca nu are nici-o sansa de reusita in fata rusilor si insista in a-si distruge toata infrastructura Ukrainei pana cind nu va mai exista nimic de facut.Armata Ukrainei este decimata complect,daca nu ar exista mercenarii platiti, nu ar mai avea Zelenski soldati pt. lupta.Intreaga Europa este destabilizata complect ,populatia este nevoita si obligata sa faca sacrificii si sa sufere pt.acesti dementi de nazisti ukrainieni, care inca viseaza ca vor slabii tavalugul rusesc. Ukraina nu face parte din EU si nici din NATO pt. ca noi sa suferim si sa ne sacrificam pt. ei.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.