Muzeului de Artă Cluj Napoca i s-a luat viitorul!

Lucian Nastasa Kovacs: ”Muzeului de Artă i s-a luat viitorul!” Atâta au putut autoritățile noastre publice locale! Măcar să i-l fi dat lui Buta, pentru un mic Untold, altfel se mobilizau!, scrie Victor Lungu în Ziar de Cluj.

O liniște care a dus la situația în care, în 2022, doar

O parte din Palatul Banffy (Muzeul de Artă) se transformă în apartamente private care costă o avere,

să aflăm acum că întreaga clădire se transformă în hotel de lux. Păi (….) de autorități și de judecători, chiar așa?

  • Muzeul de Artă Cluj, fostul Palat Banffy din Piața Unirii, a primit o somație ca în următoarele două săptămâni să predea două treimi din clădire unei ipotetice moștenitoare a fostului baron Banffy, a anunțat directorul instituției, Lucian Năstasă Kovacs.
”De ce nu toată clădirea, dacă tot este o moștenire in integrum, chiar e greu de înțeles! S-a mai scris despre acest ticălos … aranjament! Muzeului de Artă i s-a luat viitorul!
Credeați că trăim doar printre drogați și bețivi, printre hoți și șmenari, oameni leneși ori indiferenți? Nici pomeneală! V-ați procopsit cu o societate amorfă, în care tăcerea acoperă o lașitate de veacuri, iar noi susținem tot soiul de Dinu Păturică, impostori mai de pretutindeni!
Zilele astea rămânem și fără Muzeul de Artă.
Că avem ca temei o sentință judecătorească absurdă și nedreaptă, taman invers decât mărimea ”pensiilor speciale” – n-ar fi de mirare și nici unica injustiție postcomunistă!”, a scris directorul instituției, Lucian Năstasă-Kovacs, pe pagina de socializare.
În 2022, Alin Tișe declara:

„Este o revendicare pentru care ne-am judecat și finalmente am reușit să câștigăm parțial procesul, în sensul că s-a stabilit prin instanță că fiecare din părțile procesului ce dobândesc din acest muzeu. Pentru a se putea realiza partajarea între proprietarii desemnați și stabiliți prin hotărâri definitive, documentația cadastrală pe care noi o propunem ține cont de aceste sentințe definitive care lămuresc ce rămâne în domeniul public al județului și ceea ce va rămâne în proprietatea revendicatorilor.

A fost un proces dificil, pe alocuri am pierdut în anumite faze procesuale întreaga clădire, după care am atacat din nou, am câștigat în alte faze, dar cert este că în momentul de față am reușit să obținem ceea ce ne este necesar pentru a-l putea menține în proprietatea și în patrimoniul public.

Vom respecta sentința judecătorească care este definitivă cu privire la părți din imobil care fiind apartamentate vor reveni fiecărei părți din proces. Este important că am câștigat o bună parte din această clădire care este definitiv în patrimoniul județului”, a explicat Tișe, în cadrul ședinței.

Ce s-a întâmplat în justiție pe parcursul unui singur an de am ajuns în situația în care ÎNTREAGA CLĂDIRE să fie retrocedată nu se știe cum?

Potrivit lui Lucian Năstasă Kovacs, nimeni nu a mișcat un deget pentru a salva ceea ce se mai poate!

”Invocând măcar ideea <<Exproprierii pentru cauză de utilitate publică>> este ca și cum ai arunca cu agheasmă asupra necuratului! Iar cei care au pierdut procesul se spală pe mâini și pasează altora imorala punere în posesie a edificiului.
Așadar, orașul de ”Cinci stele” va avea în curând un Hotel de „cinci stele” în chiar centrul urbei! În loc de Grigorescu, Pallady, Tonitza, Hollósi ș.a. veți admira aroganța îmbogățiților prin tot ce este mai abject și fără scrupule! Cu alte cuvinte, un tezaur de peste 16.000 opere de artă (în cuantum de sute de milioane de euro) va fi în curând ascuns privirilor în profitul limuzinelor și a prostului gust!
Iar voi hrăniți-vă cu iluzii că alții „muncesc” și se frământă pentru prosperitatea noastră!”, a conchis directorul Muzeului de Artă.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Tot să vă ia ungurii ‘ţi-ai dreac’ de iobagi băsişti – TOT RĂUL ROMÂNIEI DE LA CLUJ VINE!
    Victor Eugen Mihai Lungu, fost mare băsist mare, mai apoi mare boccist mare, şi mai apoi a făcut caca şi-n blidu’ lu’ Boc şi mai apoi …. şi mai apoi …. şi mai apoi a supt de pe la toate ţâţele libere rând pe rând. După care a scuipat – LICHELISM GAZETĂRESC TRANSILVAN! DUPĂ CE BĂSESCU LE-A LE-A TRAS MAREA ŢEAPĂ AU ÎNCEPUT SĂ SE SFÂŞIE ÎNTRE EI.

  2. Cam multă artă …cam multe confiscări. Puțin grețos. asta e problema. Adio lefuri de la stat

  3. Dupa ce a fost rascumparat in aur ceea ce jefuisera ungurii de veacuri, dupa ce ca dupa 1945 tot ungurii s-au inscris primii in pcr si sekoritate pt. avantaje materiale si ascendent in fața românlor, iata ca si dupa 1990, cu concursul duplicitar ardelenesc ungurii jefuiesc din nou.
    Da, nu ardelenii au luptat contra iobagiei ce incepuse sa le placa pt. niste margele colorate, ci bravii olteni, de asta ingrații nu stiu sa fie recunoscatori. Lasa ca nu se va repeta chestia cu opinca la buda cu pesta, de care sa aveti parte din plin, c-o meritati.

  4. Când și unde vei mai putea admira fabulosul tablou a lui Ștefan Luchian “Sălciile de la Chiajna”?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.