MUZICA vă protejează de muşcăturile de ţânţari

A mosquito sits on the body and drinking the blood. The carrier of the disease.

Conform unui studiu ştiinţific publicat recent, un mod de a evita muşcăturile de ţânţari este de a asculta muzică electronică – în special dubstep, precum cea a artistului american Skrillex, relatează BBC.

Sunetul este crucial pentru reproducerea, supravieţuirea şi menţinerea populaţiei a multor animale, spune o echipă de cercetători internaţionali specializaţi în ţânţari şi bolile pe care le poartă.

Cercetătorii au supus adulţii din specia „Aedes aegypti”, cunoscuţi sub numele de ţânţar de febră galbenă, muzicii electronice pentru a vedea dacă ar putea funcţiona ca un repelent.

„Scary Monsters and Nice Sprites”, o piesă semnată de Skrillex, care apare pe albumul său cu acelaşi nume, câştigator la premiile Grammy, a fost aleasă datorită combinaţiei de frecvenţe foarte mari şi foarte scăzute.

„La insecte, vibraţiile de joasă frecvenţă facilitează interacţiunile sexuale, în timp ce zgomotul perturbează percepţia semnalelor de la speciile conspirative şi gazde”, declară cercetătorii.

Oamenii de ştiinţă au declarat că „apariţia activităţii de hrănire cu sânge a fost mai mică în timp ce muzica era redată”.

De asemenea, ţânţarii expuşi cântecului au participat „în activităţi sexuale mult mai rar” decât ţânţarii care nu au ascultat muzică.

Observarea că astfel de muzică poate întârzia atacul gazdelor, reduce hrana cu sânge şi întrerupe împerecherea,  oferă noi modalităţi de dezvoltare a măsurilor de protecţie personală bazate pe muzică şi de control al bolilor cauzate de Aedes.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Nu ne spuneți dacă oamenii care au ascultat muzica ce omoară apetitul sexual și alimentar al țănțarilor mai erau buni de ceva, sau tâmpiseră complet?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.