Nadia Comăneci, gest pe care îl vei aplauda

Nadia Comăneci, fosta mare gimnastă a României, ambasadoarea Fundaţiei Special Olympics din România şi membră a Comitetului Director Special Olympics International, a iniţiat o campanie de strângere de fonduri pentru susţinerea participării sportivilor cu dizabilităţi intelectuale din România la Jocurile Mondiale Special Olympics din Emiratele Arabe Unite, potrivit unui comunicat remis Agerpres.

Campania se derulează pe platforma de fundraising Galantom, sub sloganul „Susţin participarea sportivilor cu dizabilităţi intelectuale la Jocurile Mondiale Special Olympics 2019!”, şi are ca ţintă suma de 220.000 de lei (48.000 de euro), necesară acoperirii costurilor de transport şi echipamente pentru cei 35 de sportivi care vor reprezenta România la cel mai important eveniment sportiv adresat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale din lume.

„Sportivii speciali se antrenează acum pentru o nouă provocare. În 2019 ei se vor număra între cei 7.000 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale care se vor întrece la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Abu Dhabi. Vor fi văzuţi de 500.000 de spectatori şi aplaudaţi de o lume întreagă. Pentru a ajunge acolo, au nevoie de 48.000 de euro, bani pentru acoperirea costului transportului şi a echipamentului. Dacă crezi în ei şi în şansa lor de a cuceri lumea, ajută-i printr-o donaţie să ajungă la Jocurile Mondiale de la Abu Dhabi”, este mesajul marii campioane postat pe site-ul de strângere de fonduri.

La precedenta ediţie a Jocurilor Mondiale de Vară Special Olympics, desfăşurată la Los Angeles, sportivii Special Olympics au adus României 7 medalii de aur şi peste 20 de medalii, în total.

35 de sportivi vor concura la 8 probe

Cei 35 de sportivi vor concura la gimnastică artistică (8), înot (4), atletism (4), tenis de masă (4), tenis de câmp (4), role (2), judo (5), bocce (4).

Lotul de gimnastică este antrenat de prof. univ. dr. Gabriel Popescu şi include medaliaţi la ediţii anterioare ale Jocurilor Mondiale: Denisa Iliescu, medaliată cu aur la Mondialele de la Los Angeles din 2015, Mădălina Marin, medaliată cu argint la proba de înot în cadrul aceleiaşi competiţii, şi Mohamad Abedin Nejadi, medaliat la Jocurile Europene Special Olympics de Vară din 2014. Alături de ei mai concurează şi Ionuţ Păunescu, medaliat la gimnastică în 2015, la Los Angeles, Ana Maria Istrate, premiată la Europenele din 2014 şi Alexandru Marinescu, câştigător la Jocurile de Iarnă din Austria în proba de mers pe zăpadă.

Lotul de înot este format din sportivi din judeţele Maramureş, Arad, Prahova şi Harghita şi este antrenat de Andrei Anuţoiu.

În echipa de judo sunt cinci sportivi medaliaţi la multiple competiţii internaţionale de judo, antrenaţi de Minea Alexandru.

Lotul de atletism e format din beneficiari ai Fundaţiei Hopes and Homes for Children şi sunt pregătiţi de Adrian Oros.

Loturile de tenis de masă şi tenis de câmp sunt alcătuite din câte doi sportivi cu dizabilităţi şi doi parteneri unificaţi şi sunt antrenate de prof. Dorel Tătaru, respectiv Octavian Mustăreaţă.

Tot un lot unificat este şi cel de bocce cu sportivi din judeţul Dâmboviţa pregătit de voluntarul Toma Radu Gabriel.

La patinaj role, aceasta este prima participare pentru sportivii din România şi sunt antrenaţi de Andreea Ionescu.

România va fi reprezentată şi la Summit-ul Global pentru Tineri Lideri Special Olympics, de două tinere din Braşov: Ioana Flavia Cazan, Sportiv Lider Special Olympics, şi partenera ei fără dizabilităţi Lavinia Drăgan.

Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics se derulează în perioada 14-21 martie la Abu Dhabi şi vor reuni 7.000 de sportivi din 170 de ţări, care se vor întrece la 24 de sporturi, 2.500 de antrenori şi delegaţi, 20.000 de voluntari.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.