Suspansul se prelungeşte: PSD a amânat negocierile pe comasare

UPDATE PSD a decis să amâne runda de negocieri programată pentru ora 18.00. Surse politice spun că liderii celor două formațiuni din Coaliție se vor întâlni miercuri.

Liberalii şi social democrații se reunesc, astăzi, într-o nouă ședință pentru a tranşa problema comasării alegerilor.

Ultima rundă de egocieri care a avut loc vineri s-a încheiat fără rezultat.

Dacă nu reuşesc să ajungă nici acum la o înțelegere, alegerile vor fi organizate la termen.

Potrivit unor surse politice, PSD ar accepta comasarea alegerilor cu condiția ca liberalii să-l sustină pe Marcel Ciolacu în cursa pentru Cotroceni.

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a declarat că PSD îşi doreşte cea mai bună cale.

„Toate opțiunile sunt pe masă. Nu toți românii sunt înmărmuriți să aștepte aceste lucruri. Toate aceste dezbateri vor trebui să aibă un final cât de rapid, fiindcă, legal, nu mai ai timp să le faci la un moment dat”, a spus Tudose.

„Ne dorim să punem capăt acestui episod. În orice fel de scenariu, vă pot asigura că PNL este pregătit pentru alegeri, are candidați pentru toate funcțiile, guvernarea va merge mai departe, nu va exista niciun fel de sincopă. Credem că avem maturitatea să guvernăm împreună, responsabil și să ne prezentăm separat în alegeri, dacă o fi cazul, dacă nu, evident că guvernarea de coaliție a fost și rămâne o oportunitate de a oferi stabilitate României”, a declarat la rândul său purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, la Antena 3 CNN.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

18 Comentarii

 1. Ori se rupe hamul, ori moare măgarul! Măgarul fiind „marele” PNL de nici cu lupa nu se vede! Liberalii au marit prețul la energie prin liberalizare, au papat 60 de miliarde de euroi împrumutați de Câțu-matu cu toți hoții liberali și nu vor impozit progresiv pe averile incomensurabile ale hoților liberali! La ciolan înainte, la război înapoi! Oricum, votez cu AUR fiindcă au niste patrioți in spate, nu cu Soso care și-a demis sotul din funcție!

 2. Toate opțiunile sunt pe masă în sensul că tacâmurile sunt aranjate, ciozvârtele din buget și din trupul țării înșirate pe platouri, funcțiile zemoase înșirate ca fructele interzise ale opulenței nerușinate a liderilor putrefacți ai acestei coaliții, în fine, țara este gata pentru a fi hăcuită de jivinele hămesite după putere și bani și servită îmbuibaților momentului la felul principal.

 3. Aceste alegeri, la modul serios, sunt spaima acestor politicieni care s-au jucat 34-35 ani cu tara, pe e frica că pierd controlul acestei țări! Le e frica pentru ce se va descoperi că au făcut, dar și de o viitoare lege care îi lasă săraci și la bulău pentru câțiva ani grei! Au ajuns să joace la barbut tara și cetățenii, acești vizibili infractori de lux din politica românească. P.s. PSD trebuia să dispară că siglă și înlocuită cu alta de cel puțin 5-6 ani în urmă, am scris despre asta, sa poată rămâne în prim plan în politica românească.

 4. Tu spune mai întâi care sunt obțiunile alea pe care le-ați pus pe masă şi lasă pe cei care cunosc mai bine jocul, să spună dacă sunt toate sau doar cele din care tot voi câştigați.

 5. doua nevoi: marcel-12 clase -diploma bac neconfirmata si (Jardel) Ciuca -unul din comandantii Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab” cunoscut si sub numele de Scorpionii Roșii (asa-pretinsul comandant al bataliei de la Nasiriyah ,link: https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Nasiriyah, de unde putem sa citim ce unitati au participat :United States Army 3rd Infantry Division, United States Marine Corps 1st Marine Division, United States Marine Corps 2nd Marine Expeditionary Brigade, U.S. Air Force,United Kingdom G Parachute Battery, 7th Parachute Regiment RHA[1] (ati vazut mentionat Batalionul 26 ,eu nu?)) cu care ne-am pierdut 3-4 ani din viata , multe resurse si drepturi .

 6. Am trait sa o vad si pe asta-negocierile pe votul secret.Bai nebunilor,dar daca vulgul nu vrea sa voteze cum vreti voi,la asta v-ati gandit….
  Oricum negocierile se desfasuara sub generoasele auspicii ale devizei-FURAM TOT-.
  Apropo,idiotii astia stiu ca rusii au luat treaba in serios si pana in iunie trec de Bucuresti si raman cu negocierea in mana…

 7. Avea mare dreptate Adrian Ursu acum câteva zile, când observa că pe ăştia îi vedem foarte pricepuți şi plini de hărnicie când vine vorba de negociat aranjamente şi învârteli astfel încât să nu piardă ciolanul, dar la Bruxelles devin brusc extrem de servili față de jupânii din conducerea UE şi nu ar lua nicidecum vreo poziție care să fie în interesul României de teamă să nu-şi deranjeze stăpânii…
  Ți se face greață văzându-i!

 8. Ciolacu nu trebuie sa demisioneze sa lase din nou tara pe mana mercenarului vânzător de tara iohanis și a acoliților sai pnl/usr-isti ce slujesc interese străine antiromanesti jefuind, îndatorands și săracind tara!!!

 9. Trebuie sa fie eliminați din structurile de conducere cei din pnl, usr în frunte cu Iohanis ce au trădat și vândut tara, slujind interese străine, săracind romanii și aducând România în stadiul de colonie umila furnizoare de sclavi!!
  Este cazul sa vina la conducerea tarii și partidul România Suverana ce are un program și o ideologie national patriotica în spiritul democrației actuale moderne din tarile civilizate bazata pe dezvoltarea economica industriala și cu accent pe bunăstarea cetățeanului roman!! Partid ce are în conducere pe doamna Carmen Dan ce a dat dovada de, demnitate, competenta și patriotism!!!

 10. Daca Johannis(„liberal”) a zis că distruge PSD,acum PSD îl distruge pe Johannis! Succesuri Johannis! Nimic nu se uita, totul se transforma!

 11. EU PROPUN CA 9 IUNIE SI DECEMBRIE, TURUL 2, SA FIE DATELE DE INCHEIEREA DISCUTIILOR DE COMASAREA PROSTIEI CU MINCIUNA, HOTIA CU TRADAREA,CORUPTIEI CU COZILE DE TOPOR.

 12. ALOOO, PENSIONARII??tv românia tv, tv realitatea, ciutacu si anca alexandrescu??Dna PARCALABU NU A RASPUNS cu privire la contributivitate, CRITERIU EXCLUS IN NOUA LEGE PRIN SMECHERIA PUNCTAJULUI.UN prof care a predat si la stat si la particular, sau a fost demnitar si medic sau profesor, a plătit CASS IN 2-3 LOCURI DE MUNCĂ, iar noua lege ignora cumulul de contributivitate, un drept dobandit si pe care DECIZIA CCR l-a mentinut ăn vechea lege. Smecheria si vagabonteala sa treci de la+2 mii punctul de pensie la calculul 0,50+ 0,75+ 1punct e o mare mincună si ileglitate ca poti ajunge la 50-de puncte , dar valoare pct de pensie de 81 lei fac ca pensiiile de 5-6-8 mii lei sa scadă la 4 mii lei.Minciuna ca nu vor scade pensiile, cade la prima dezbatere in parlament sau OUG A LA MNCIUNĂ CIOLACU -SIMONA AERIANA, .VA ADRESEZ RESPECTUOASA RUGAMINTE sa le semnalizati ca e o fapta penală excuderetea cumului de contributivitate si vor avea mii de procese pt abuz in serviciu, inselaciune, fals si uz de fals. E o lege schioapă, plină de omisiuni si viclenii, incompetență și ilegalitati.A

  Acum la românia tv , violeta si fostul ministru al finantelor, IALOMITEANU dezvaluie viclenia =infractiune. Sa vedem reacția liderilor pensionari pt ca vor prin metologie sa bata legea !!!!!!. ori sunt prosti, ori sunt infactori, dar mai degraba si hoti si prosti, de aceea au adus un ministru infantil la ministerul muncii pt. ca fostul ministru era meserias si nu-si permitea sa faca abuz in servciu si fals in inscrisuri oficiale.Trebuie o rectie publică nu cu mos leonte si mamaia bacari, ci cu cei 5 milioane de pensionari.TREZITI-VA ROMÂNI. COMUNISTII V-AU FURAT MUNCA, NOII CAPITALISTI VĂ FURĂ PENSIILE.ALOOO, DLR izvoranu, dogaru, etc NU MAI APĂRETI LA TELEVIZOR FARA PIXIN MANA SI FARA LEGEA IN BRATE, UNDE-I CONTRIBUTIVITATEA, CUMULUL DE CONTRIBUTIVITATE, SE VEDE DIN DRONĂ PUNCTAJUL DOLOSIV ???

 13. Asta e circ pentru noi, ei s-au înțeles deja, circ sa nu vedem inflația care creste sau cat se fură, nu interesează pe nimeni comasările , oricum mergem la vot să scăpăm de mafia psdnl

 14. Te ține de fraier bre romîne.. Cu siguranță vor bate palma, nu doar pentru că așa vrea licuriciul, ci vor guvernare in continuare, Doar painea și cuțitul sunt la ei și nu vor s-o dea din mînă,, in nici o imprejurare..Acu te distrează cu acest circ, pentru a te face cu atenția in altă parte.. Se pare că diversiunea cu ungurii nu mai ține, altfel e perioada cînd apare cîte o știre că ungurii fură ardealul..Fraiere,.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.