Nepotism politic la vârful Comisiei Europene

Din decembrie 2023, de la învestirea actualului guvern Donald Tusk, toate instituțiile juridice din Polonia au devenit câmp de bătaie politică între președintele Andrzej Duda,  Partidul Lege și Justiție (al lui Jaroslaw Kacsynski), cel mai important partid din Parlament, și coaliția eterogenă condusă de liberalul pro-european Tusk.

Cel mai cunoscut scandal este cel al arestării, eliberării și al eliminării din Parlamet a fostului șef al Biroului Central Anticorupție, apoi ministru de Interne în fosta guvernare eurosceptica, și a adjunctului său. Cu Mariusz Kaminski și Maviej Wasik s-a făcut ping-pong juridic, cu sentințe contrare ale multor instanțe, cu arestarea lor chiar în Palatul Prezidențial, grațierea lor și apoi eliminarea din Parlament. După acest scandal, președintele Duda a avertizat că va respinge toate legile noului guvern și le va trimite Tribunalului Constituțional.

Si au urmat alte scandaluri. În Polonia domnește în acest moment un dualism legal.

Spre exemplu, iată cum a schimbat guvernul Tusk conducerea instituțiilor de presă de stat. Procedura legală prevede numirea și demiterea conducerii de către Consiliului Național al Audiovizualului. Cum această instituție este condusă de apropiați ai actualei opoziții (cu mandate până în 2028), guvernul Tusk, în calitate de singur acționar, a decis trecerea radioului și televiziunii publice în insolvență și numirea în fruntea lor a unor lichidatori. Chiar și așa, mișcarea guvernului a încălcat un ordin al Tribunalului Constituțional. Însă Tusk a declarat că nu respectă deciziile Tribunalului, pentru că este populat cu judecători numiți ilegal de fostul guvern. Într-o situație similară de contestare de către regimul Kaczynski a legalității numirilor la Tribunalul Constituțional de către fostul guvern, Comisia Europeană a luat o poziție dură. Acum, vocea Bruxellesului a amuțit.

Apoi, în luna ianuarie, noul ministru (tehnocrat) al Justiției, care este și procuror general în Polonia, si-a demis adjunctul numit de fostul guvern. Legea în vigoare cere acordul președintelui republicii pentru această decizie. Ministrul tehnocrat a replicat doar că numirea adjunctului a fost ilegală. În plus, ministrul a refuzat un ordin al Tribunalului Constituțional împotriva suspendării adjunctului.

 

Presa din Polonia scrie că în țară domnește dualismul legal și chiar guvernamental, atrăgând atenția că în acest context de instabilitate legală țara nu va mai putea atrage investiții, într-un moment în care bugetul apărării a ajuns la proape 4% din PIB și cheltuielile se vor resimți grav în buzunarul cetățenilor. Bugetul Poloniei nu a trecut însă de președintele Duda, iar premierul Tusk ameninta cu alegeri anticipate. Mai mult, Polonia va risca în acest fel să-și piardă poziția în jocul de putere de la Bruxelles. Experții citați de mai toată presa europeană au însă o altă părere, mult mai ”progresistă”, de-a dreptul revoluționară. Ei susțin că în Polonia nu este un periculos ”dualism legal”, ci ”justiție de tranziție”, un soi de ”stare de urgență” – adica o situație în care legile trebuie ignorate pentru a restabili ordinea legală în instituțiile ”corupte” și care și-au pierdut legitimitatea. Doar că aceiași experți nu vor să arate că aceeași logică a fost adoptată de precedenta guvernare eurosceptică, care susținea că reforma justiției este necesara pentru a epura instituțiile de elementele neo-comuniste instalate la conducere imediat după 1989. La momentul reformelor fostei guvernări, Comisia Europeană și Comisia de la Veneția au supus guvernul de la Varșovia unui  tir de critici, urmând apoi o bătălie în justiția europeană care nu s-a încheiat oficial nici acum. Aceleași masuri luate de guvernul Tusk nu atrag deloc atenția cerberilor de la Bruxelles.

 

Se apropie însă alegerile pentru Parlamentul European, iar polonezii nu sunt interesați de bătălia legală și de nuanțele spețelor constituționale. Guvernul Tusk va fi judecat după ceea ce livrează la nivel economic și social. Liberalii lui Donald Tuska nu au câștigat alegerile din octombrie 2024; au ajuns la guvernare creând o coaliție eterogenă, iar teama că ar putea pierde voturi este vizibilă în atitudinea față de fermierii care protestează la granița cu Ucraina și în marile orașe – guvernul nu a luat nicio măsură pentru ridicarea blocadei de la graniță, în ciuda reproșurilor voalate de la Bruxelles, ba chiar a recurs la declarații deloc pe placul președintelui Zelenski.

Președinta Ursula von der Leyen simte că Donald Tusk (fost președinte al Consiliului European și, anterior, președinte al Partidului Popular European) are nevoie de ajutor. Așa se face că Bruxellesul a început să dezghețe cele circa 137 de miliarde de dolari pe care Comisia a refuzat să le ofere fostei guvernări, în baza așa-ziului mecanism al statului de drept. ”Suntem impresionați de eforturile dumneavoastră dar și de cele ale poporului polonez de a reda statului de drept rolul de coloană vertebrală a societății. O societate unde fiecare joacă după reguli. O societate în care oamenii și afacerile pot să aibă încredere în instituții și pot să tragă la răspundere autoritățile”, a spus Ursula von der Leyen.

Comisia a dezghețat 76 de miliarde de euro (fonduri de coeziune) pentru Polonia din bugetul ordinar al UE, justificând că noul guvern dorește să respecte Carta Europeană Drepturilor Fundamentale și că a depus cerere pentru a se alătura Biroului Procurorului European (Kovesi) și a recunoscut autoritatea acestei noi instituții care controlează cheltuirea fondurilor UE, ceea ce fostul regim Kaczynski a refuzat să facă.

Marea problema apare însă la dezghețarea restului de 60 de miliarde de dolari (25 de miliarde sunt granturi nerambursabile) care fac parte din fondul de refacere post-pandemie și care sunt direct legate de reforma justiției din Polonia. Reforma justiției, în primul rând eliminarea Camerei Disciplinare de pe lângă Curtea Supremă (varianta poloneză a defunctei Secții pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție din România), nu este însă posibilă în contextul opoziției președintelui Poloniei și a ”dualismului legal din țară” decât prin nesocotirea legilor în vigoare, prin amintita ”stare de urgență” sui generis. Practic, Comisia Europeană a dezghețat aceste fonduri pe baza unei promisiuni și ochi frumoși din partea lui Donald Tusk, un premier care guvernează într-o țară în care puterea și opoziția au fiecare judecătorii lor, legile lor separate, experții lor și tribunalele lor.

Asupra acestui lucru atrage atenția Frankfurter Allgemeine Zeitung sub titlul ”UE aplică o măsură diferită pentru Tusk?” Comisarul pentru Justiție, Didier Reynders, a declarat că acești bani europeni vor ajunge în Polonia doar dacă legile justiției se vor schimba. Imediat ce a fost învestit guvernul Tusk, acest criteriu s-a schimbat și banii sunt oferiți Poloniei doarîin baza unor promisiuni. Cum premierul liberal nu poate face aceste reforme decât împreună cu președintele ce i se opune, înseamnă că Tusk a primit miliardele de la UE pentru că este membru al PPE, adică partidul președintei von der Leyen.

FAZ scrie că Bruxellesul are mari dificultăți să explice schimbarea de poziție față de Polonia. „Argumentul Comisiei Europene este că Tusk spune că va accepta preeminența legilor europene asupra celor naționale. Nu contează dacă asta este sau nu adevărat. Nu putem judeca oamenii după intențiile lor. Ce contează este însă că totul miroase a nepotism politic. Dacă se aplică standarde duble la Bruxelles, atunci ar trebui ca procedura respectării statului de drept să fie aplicată asupra Comisiei Europene însăși, deoarece avem de-a face cu o formă de corupție”, scrie Eurointelligence.

”Nu ne surprinde că procedura statului de drept s-a transformat într-o asemenea farsă. Dacă UE dorește să salveze acest monstru, ar trebui să-l retragă de sub autoritatea Comisiei Europene și să-l transfere la Curtea de Justiție a UE, să lase magistrații să decidă când să înghețe și când să dezghețe fondurile. Însă asta ar presupune modificarea tratatelor”, mai scrie Eurointelligece.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 20

21 de Comentarii

 1. Cum scria un analist ”suverenist”: omida a devenit fluture…

 2. POARTA ARTEFACTE S A TA NA REPTILIANA. AMULETE DE PROTECTIE SI SPORIREA PUTERII …uitati-va la forma urechilor…desigur o conspiratie… astia-s shaitani in carcase umanoide.

 3. Dacă mai era nevoie de ceva ca-și dea lumea seama de faptul că UE, această nouă URSS ,clocită și înfăptuită de aceleași minți bolnave nu este decât o alcătuire birocratică , ceva contra firii, care vrea să fie stăpână pe destinul și viețile a peste jumătate de miliard de europeni, fără absolut nici o justificare istorică, umanitară, social și nici economică cum a încercat să fie la începutul ei. Astăzi, o mână de nimeni aleși, mai toți de neam ales, cum se prezintă ei și-au tras și niște euroslugi din fiecare Țară prinsă în acest miraj cu reguli de kibutz, dar cu apucături de harem etnic, care votează la ordin orice li se pune sub nas , chiar dacă pute îngrozitor, mai ales a trădare de Neam și Țară , proprie și Suverană !
  Acum, când își dau seama că popoarele nu-i mai suportă și că prezența la vot pentru alegerea yesmanilor necesari pentru a-și putea bate joc în continuare de tot ce-i mai sfânt în partea asta de Lume, au ordonat să se cupleze alegerile lor, euroȘparlamentare, cu cele locale, ca să nu se observe scârba și dezinteresul față de acești mizerabili penali încă nepedepsiți pentru toate crimele, nu doar financiare, sociale, dar și umanitare, înfăptuite doar și prin cele întâmplate în Plandemie și acest război ucrainean !
  Ursula ar trebui să rămână în mână doar cu ultima parte a numelui, nu cu miliardele de euro încasate urmare a contractelor oneroase cu ucigătorul covidiș, bine ascunsă în vreo pușcărie, nu la vedere, în fereastra UE, această birocratică făcătură europeană, de sorginte iudeo-comunistă !

 4. Dupa ce-a fost NUMITA si nu aleasa hoashka batrana 😀 de la RAMMSTEIN la UE 😛
  cu multi copii deci anti-LGBTQ-uista, in sinea ei vicleana 😀
  „nemtoaica” (vezi-i nemurile „nobile” in partidul NS a lui HITLER = s-a intors lumea-n cap ?) 🙁
  nemtoica
  NERUSINATA ❤️
  se voia IN PLUS carrierei UE si sefa la NATO !🤞👌🤙
  __________
  Noroc ca de straniul-mistucum MISHTEUAX … Rabby la o „SYNAGOGA DIN NORD” (ante-stiind de GENOCIDUl la harapi):
  prezisele
  „URAGANE la …BERLIN!”
  (multi vad putini inteleg ca … misteaux chiar e ce pare ! sub masca „n-am cu cine” 😛 )

  SCHOLZ i-a nu doar taiat taietzul, ca viitoare „sefa” la NATO,
  ca PREA-ANTI-RUSA pentru vremile decadente USA-ei,
  care dupa infrangerea NATO in Urkania sigur vin prin DOLLAR, acestei ciudate „doamne” 😛 😀 🙁 -> shalom !🤔❤️🤐
  ci SCHOLZ de teama celor care nordstream-ist vor sigur veni :

  REFUZA impreuna cu TOT PARLAMENTUL neamt … RACHETE TAURUS la
  ukranii disperati ca NULANDIERII chiar sunt „USA e OUT!” cum straniu pre-anticipa 1005 correct
  PROPHETUL … mishteaux !

  IQ>145 ( FONDUL CLINTON deja pierde …miliarde in Urkania si …cei care-au promis INVESTITORILOR PROFIT UKRAN
  au teama de moarte ca …odata cu infrangerea NATo in URKANIA …vor fi REALMENTE LINSATI ! )

  😀

  UE se duce naibii odata cu NATO !
  (pentru ca vezi PFIZER-LAYEN secrete -> NATO incasase banii pe VAXXINE)
  IQ>145 -> de ce-au investit BANII DE PENSII frantzujii bancherii MACRONISTI , perdant in URKNIA ? 😉 😉 😉

  ADIO BANI DIN „RECONSTRUCTIA” 😛 😀 🙁 …URKANA ! „FUNDATIA CLINTON” = BANCROTA ! 🙂 PUP !

  MAGA !

 5. Și Iată cine jonglează cu miliardele! Zece miliarde încolo, zece încoace iar contribuabilii urmăresc manipulările acestor nulități ca spectatorii la un meci de tenis.. Și uite ca nimeni n-o poate întreba pe această găină despre loturile de seruri cu termen expirat aruncate la gunoi..

 6. sti”democratic” yankeu NEPERMIS de multe
  inca de la pre-ghicirea BREXIT-ului (si prin el atacul la rusii care instiintati se asteptau „24-joi” de ani)
  la POGROAMELE iudeice discutate la o „SYNAGOGA din NORD” si
  inevitat-programmatul GENOCID „solutia finala” la GAZA !

  Ce DUMENZEU ETERN si ATOT-PUTERNIC iti ordona straniile PROPHETII
  mega-GENIULE !

  STATISTIC logic sunt paradoxale … amintesc doar „nu tot ce zboara …” BALOON-ul „investitorilor galbeni” dupa
  „ochii pe butelie” si
  exact ca QANON cu experimentul lui mass-manipulatoriu reusit pe milioane de oameni 😉 (*URAGANE la … BERLIN! soldate cu schimbarea de atitudine ne-ami anti-russanaca 😉 a teutonilor )
  ghicela … caderii DOLLAR-ului (care sigur vine ) odata cu reusit-asteptata
  atragere a USA intr.un RAZBOI …fie 😀 el 🙁 REGIONAL :|!

  FANTASTIC cat de alabicat mediocrilor pot gandi GENIILE REAL-PROPHETICE !

  (cu siguranta din senin … nici macar la nimereala un „cititor” oarecare, putea aduce absurd IN DISCUTIE 😉 straniile tale IDEI de BRAINSTORMING.cica!)

  IQ>145 …mult peste !
  TRUMP=POTUS … castigi ca un GENIU pariul cu 3301 ! …o „scara” de urcat pentru a fi uitata …dupa 🙁 ! 😀

  MAGA !

  (fara acel „august” la Mar-a-Lago … TRUMP avea deja soarta lui JFK ! noroc cu Q si respectul adus de Marele blond „lui” ascuns-anostului !”)

 7. Nu ar fi rău să urmăriți pașii făcuți de Suedia și Polonia, apoi faceți paralela cu Romania, abia atunci vă veți da seama de bazele puse pentru implementarea haosului din toate punctele de vedere care e instalat definitiv în Romania. Suedia deja a renunțat la anii de neutralitate(posibil suveranitatea totala) pentru a intra în nato, vor renunța și la suveranitate definitiv dar fara sa ii anunțe pe cetățeni, tot pentru nato dar mai durează putin. Apoi, praful și pulberea. La fel se va întâmpla și cu Polonia. Urmăriți pașii și vă veți convinge. P.s. despre nepotism și afini, se practică peste tot in orice tara dar nu e așa vizibil și sfidător că în Romania. De asta nu ies scandaluri la vedere.

 8. Peste HQ UE
  e
  HQ NATO !
  __________
  The question is: How long yet ? 😛

  IQ>145 … chiar si mie mi-e straniu „de unde naiba” le scoate la FIX … mishteaux ?

 9. Polonia nu se dezminte! Eu nu doresc să fie așa! DEZVOLTAREA STATULUI POLONEZ ARE MULTE SINUSOIDE :BA STAT SUVERAN,BA STAT ÎMPĂRȚIT ! IAR STAT SUVERAN PUTERNIC-IAR ÎMPĂRȚIT ,IAR REPUBLICĂ IAR DISPĂRUTĂ ÎN DOUĂ NOPȚI CU TOATĂ VITEJIA CAVALERIȘTILOR,IAR REPUBLICĂ CU SOLIDARITATEA-PUTERE ÎN EUROPA… CE URMEAZĂ?…..PERONUL PE DREAPTA CUM MERGI DIN SLAVIA CATOLICĂ (ADMIRAȚIE PENTRU CHESTOCHOVA) SPRE SLAVIA ORTODOXĂ! PĂCAT DE POLONEZI,DE MÂNDRII POLONEZI CARE VORBA CE-I CARACTERIZEAZĂ-MÂNDRIA-POARTĂ PINTENI ȘI PE PICIORUL GOL!

 10. De ani de zile o tot dăm pe după cireş sau, mai pe româneşte, „ne tot învârtim în jurul cozii.” Competiția americano-rusă, pe toate planurile, este foarte veche iar în ultimii ani s-a transformat în conflict. Situația s-a acutizat din ce în ce mai mult astfel încât şansele să se amelioreze au devenit aproape nule. Ce au ei de împărțit, îi priveşte în mod direct şi nemijlocit însă faptul că sunt atrase şi alte țări sau regiuni, ne priveşte pe toți. Din păcate sau din fericire, prin poziția ei geografică sau geostrategică pentru a menține naratismul, Europa este prinsă la mijloc astfel încât, o apropiere prea mare de una dintre cele două, creează suspiciuni, temeri şi frici uneori justificate, alteori exagerate celeilalte şi doar o politică echilibrată a Europei poate crea şi menține un echilibru cât de cât stabil între cele două şi este evident că în prezent, acest echilibru a fost rupt. Cei care trebuie să înțeleagă cel mai bine situația ar trebui să fim noi, europenii şi cei care ne conduc ori noi observăm că tocmai aceşti conducători nu prea înțeleg adevăratele ițe şi mize ale acestui conflict. Este dispusă Europa să permită tranşarea lui pe spinarea, cheltuiala, „beneficiile ” şi teritoriul ei? Până unde a ajuns „nepotismul”?

 11. Obsearva ca USA a inceput …
  nu Russia care se considera iferioara GLOBAL USA-ei !

  PS: Mai ti minte cand se mintea ca DEVESELU e pentru …IRANIENI ? 😀
  USA a pierdut din LACOMIE si GRABA
  nu doar „PRMAVARA NARABA” si SYRIA (cum baza militara rusa langa …ATENTIE: ISRAEL ! (rusii au ATOMICE acolo , multi uita asta !)

  Sa fim seriosi … ce traim azi e declasarea HEGEMONULUI YANKEU odata cu devalorizarea in GLOBALISMUL prosus american mai ales in CHINA (cu are acum yankeii vor o cearta …dupa ce i-au imbogatit si ridicat din LACOMIE ANGLICANA 😀 …industrial)

  ASA E ISTORIA !
  Daca ca HEGEMON nu esti atente … la fel ca-ntr-o HAITA DE LUPI …pozitia de ALPHA WOLPH e … disputabila !

  USA are POLITIC-INTERN anti-democratic ce-a mai mare provocare istorica
  in care cred ca evreu ca noi evreii … prin NULANDIERI
  vom pierde mai mult decat pierdeam daca eram mai putin MOZAIC-RELIGIOSI !

  SHALOM!

  Rusii lasati in pace-n Urkania …erau mai slabi azi decat sunt si GERMNAIA nu era 🙁 unde energetic-dezindustrializat e !

  USA are GIGANTICA GROAZA de un MASTODONT industrial RUSSO-GERMAN mai ales dupa …BREXIT ! 😉
  PRICEPI sau doar propaganda marunta ? mai copilaresc decat pueril n-o pot zice ! 🙁

  DEINDATA ce USA va fi momita-ntr-un RAZBOI (fie el REGIONAL) … ADIO DOLLAR ! (o spun pentru ca exista FORTE care vor asta ! unele chiar … evreisti ! 😐 )

  SHALOM !

 12. Tu ai dreptate că USA a început dar ia să declare şi europenii că se retrag din nato cum au făcut americanii şi-ar mai încorda ei bicepşii în fața tututor ca până acum?

 13. Normal.Pai si atunci,nu au avut dreptate polonezii cand le spuneau in PE,ca la fondarea UE desi scopul anuntat a fost o familie europeana mai mare si mai puternica,acum asistam la o clica condusa de o ORDINARA pe numele Ursula si o lesbiana,pe nume Metsola,care are in subordine o turma proasta de 360 mil. de ovine copitate,care nici acum nu-si da seama ca trebuie sa puna mana pe par ?

 14. Ce bun ar fi acum un om de talia PAPEI IOAN PAUL AL II LEA. Din păcate conducători adevărați nu prea mai văd. Când ma uit la Macron ma gândesc la Olaf Shultz, doamne în ce lume trăim!

 15. Iertati-ne
  Astia doi din imagine nu sunt cumva ca bosorogii din CC-ul lui Ceausescu, nu sunt tot niste yes-meni cocotati acolo? Imi amintesc de alt derbedeu, Jean Claude Junker, beat turta mergea pe langa covoru rosu, se oprea la un lider si l pupa pe bushon. Ce dezaxati si sinistri au pretentia sa fie liderii nostri?

 16. Întotdeauna în istorie elitele ticăloase de moment se cramponează de putere și știu că pot menține status quo-ul doar făcând turma să stea unită și să joace cum le cântă ei. Care este mijlocul, instrumentul folositor? RĂZBOIUL, cu spaima de invadator, de dușmanul real sau inventat- de cele mai multe ori. In numele acestei spaime este obligat norodul sa renunțe la democrație, să accepte cheltuieli cu înarmarea, să accepte mobilizarea economiei spre sarcini militare, să accepte raționalizarea resurselor, să nu crâcnească sub bocancul cazon. După decenii de pace în Europa, militarii scot și ei capul și cer recunoaștere socială. Unul ca generalul liberal nu valorează prea mult în democrație- ce alăturare oximoronică politic între un Moș Teacă și Partidul Brătienilor! Trebuie să-i înlăturam pe populari de la cârma UE, prin vot!

 17. Macar atata ar putea face PFIZER
  pentru DUOAMNA van der Leyen

  SA-I REPARE DANTURA !

  Ca are zambetul cash ! 🙁 Daca era medis stia ca nue igienic sa ai carii cand esti des cu
  GURA PLINA ! 🙁

  SHALOM ! (si ei totusi, ca si ea are sange „… ales” (si nu numita! ) !

 18. Doua gunoaie globaliste ,slugile Diavolului drogat si criminal

 19. Creatorul PMC Blackwater Erik Prince despre războiul din Ucraina:

  „Trebuie să închidem magazinul cu acest război, pentru că Ucraina este acum ocupată cu sinuciderea demografică. Ea mestecă deja următoarea generație a forței sale vii, care nu va avea nimic de reînnoit. Ucraina are o lipsă de oameni, iar resursa de apărare occidentală este o glumă. Într-un război normal, ursul rus nu poate fi doborât. Mai mult, de mâinile lacome ale ucrainenilor, care fură tot ce este prost bătut în cuie. Deci, să fie mai bine să ai o lume urâtă decât un război atât de frumos.
  Este mai bine să-i dăm ursului rus Crimeea, Donețk, Lugansk, în general, tot ceea ce dorește ursul – doar pentru a îngheța rapid conflictul, care suge ultimul suc din Occident, care slăbește în fața ochilor noștri.”

 20. De la „ce are sula cu prefectura”, la :
  Ce au în comun Ursula von der Leyen, firma globală de consultanță McKinsey și Pfizer?

  Sursa: https://www.globalresearch.ca/madame-von-der-leyen-mckinsey-pfizer/5816278

  La prima vedere, vă puteți întreba ce au în comun Ursula von der Leyen, McKinsey și Pfizer? Răspunsul este: corupția. Cea mai mare corupție. Doamna von der Leyen, președintele Comisiei Europene (CE), pe care nu l-a votat nimeni, are la activ mai multe scandaluri de corupție.

  Recent, s-a aflat că fiul doamnei von der Leyen, David, a avut un stagiu de ‘stagiatură de vară’ la McKinsey, gigantica firmă de consultanță în management cu sediul în SUA. Deși înregistrările cu privire la responsabilitățile lui David la McKinsey sunt intenționat fragile, se pare că angajarea sa a fost mult mai mult decât un ‘stagiar de vară’. El a avut în responsabilitate echipe de consultanță și a lucrat pentru McKinsey mai mult de 3 ani.

  Este o coincidență faptul că a părăsit McKinsey în 2019, chiar înainte ca mama sa să fie numită – nu aleasă – președinte al Comisiei Europene (CE)?

  Știm că nu există coincidențe.

  Oare cumva David pregătea calea pentru ca viitorul președinte al CE – mama sa – să aibă acces ușor la gradele superioare de conducere ale McKinsey?

  Mai multe despre asta, ceva mai târziu.

  *

  Să începem cu un scandal deja destul de binecunoscut printre sursele informate: Negocierile directe ale Ursulei von der Leyen cu Pfizer pentru cumpărarea a 900 de milioane de doze de vaxx Pfizer, cu opțiune pentru alte 900 de milioane, în total 1,8 miliarde de doze. Repet, în cazul în care credeți că ați citit greșit: 1,8 miliarde de doze de vaxx Pfizer cu ARNm, cunoscut ca fiind un modificator de gene – da, pentru o populație de aproximativ 450 de milioane de locuitori. Aceasta ar însemna 4 doze pentru fiecare persoană din Uniunea Europeană (UE).

 21. II….

  Aceste ‘negocieri’ au continuat în 2021, deoarece au fost descoperite schimburi de texte între von der Leyen și directorul general al Pfizer, Albert Bourla. Presiunea asupra CE pentru a face publice textele a fost pur și simplu ignorată.

  Acest lucru s-a întâmplat înainte de semnarea contractului pentru 1,8 miliarde de doze. Este în mod clar o încălcare a normelor UE privind concurența, adică a licitației competitive. Contractele au fost semnate în mai 2021. Total împotriva regulilor UE privind licitațiile competitive internaționale. În afară de asta, cum s-au justificat 4 doze pentru fiecare cetățean UE?

  Care este prețul total al acestui pachet nebunesc?

  În evoluțiile recente, von der Leyen este implicată în negocierea unui alt contract important cu Pfizer:

  Prețul fiecărei doze de vaccin a fost negociat direct cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care este cunoscută ca fiind coruptă.

  Obiectivul mai larg al directorului general al Pfizer, dr. Bourla, este de a negocia un contract de 4,5 miliarde de doze de vaccin pentru o populație a UE de 450 de milioane, cu alte cuvinte, 10 doze de persoană. Acestea sunt doze suplimentare față de cele deja achiziționate de UE (Peste 800 de milioane).

  Strânsa ‘colaborare’ a doamnei Von der Leyen cu Pfizer ar putea fi doar vârful icebergului.

  Soțul ei, Heiko, este directorul medical al Orgenesis, o companie americană de biotehnologie specializată în terapii genetice, cum ar fi ‘vaccinurile’ Pfizer și Moderna.

  Ursula face parte din consiliul științific al Orgenesis din 2019. Pfizer și Orgenesis au o relație foarte strânsă, deoarece Orgenesis a fost implicată activ în dezvoltarea vaccinului Pfizer. Heiko von der Leyen are o relație îndelungată cu Pfizer. Consultați asta pentru mai multe detalii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.