Nereguli la cabinetele medicale școlare

Inspectori sanitari au controlat câteva cabinete medicale școlare din județul Olt. Cele mai frecvente nereguli găsite la cabinetele școlare din Olt sunt sterilizarea improprie a instrumentarului, lipsa seringilor de unică folosință și a truselor de medicamente de urgență. Constatările au fost făcute cu ocazia unui control la opt cabinete școlare și trei de medicină dentară din Slatina, Caracal și Corabia. Cele mai multe nereguli au fost găsite la cabinetul de medicină dentară de la Colegiul Tehnic „Alexe Marin“. Pentru neregulile constatate, cabinetul a fost sancționat cu o amendă de 500 lei. „La niciun cabinet medical școlar nu s-a găsit cearșaf de unică folosință pentru canapelele de consultație. La cabinetul școlar din incinta Școlii gimnaziale «Eugen Ionescu» din Slatina s-a identificat un dulap de depozitare medicamente, materiale sanitare și instrumentar medical într-un stadiu avansat de uzură“, explică Gabriela Gogiu, purtător de cuvânt al DSP Olt. la Colegiul Tehnic „Alexe Marin“, instrumentarul medical și aparatura medicală lipseau, iar sterilizarea se făcea într-un spațiu multifuncțional. „Până la  remedierea tuturor deficiențelor constatate de Direcția de Sănătate Publică, adică dotarea conform baremului, cabinetul nu va funcționa decât pentru situații de extremă urgență“, spune Nora Popescu, director în cadrul Primăriei Slatina.

Cabinetele medicale verificate se află în subordinea serviciilor de asistență socială din primării. Autoritățile au promis că vor remedia problemele constatate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Sonia Teodorescu 274 Articole
Author

2 Comentarii

 1. Asta e o gluma sinistra!
  Pai, cine se astepta ca-n saracul judet Olt sa existe seringi de unica folosinta si alte farafastacuri MODERNE numite CIVILIZATIE la anul 2018!
  Nici nu-mi pot imagina cum o fi la scolille de la tara daca la Orasele din Judetul Olt e dezastrul asta!

  In timpul asta, Economia Romaniei „duduie”, maine poimaine o sa auzim de la INS cum in Trimestrul I 2018 am DEPASIT China, iar Vasilica Viorica va aparea impreuna cu Dragnea la RTV si Antena 3 sa comunice poporului maretele realziari datorate, evident, Maretului Program de guvernare!
  Pariem?!
  NU vor spune insa nici un cuvintel si nici NU vor fi intrebati de Gadea sau de Ciutacu de ce NU exista Medicamente in Spitalel de Ev mediu iar Romania a fost nevoita sa Activeze Mecanismul de protectie CIVILA la nivelul UE, mmecanism destinat Situatiilor de Urgenta tip RAZBOI, Epidemii…!

  „Începând cu 2010, CE a instituit un Mecanism mai solid și mai eficient de gestionare a DEZASTRELOR. În prezent, ajutorul umanitarintră în responsabilitatea unei singure organizații, ceea ce le sporește eficiența.

  Mecanismul UE de protecție civilă acționează împreună cu finanțarea UE în domeniul ajutorului umanitar pentru a răspunde necesităților care apar în urma unui CONFLICT sau a unei CATASTROFE, cum ar fi epidemia de Ebola, care a izbucnit în 2014. Acest mecanism a contribuit la furnizarea de provizii de urgență din partea țărilor UE, în timp ce Comisia Europeană a cheltuit peste 400 de milioane Euro sub formă de ajutor umanitar (potrivit datelor din februarie 2015).

  Christos Stylianides, comisar european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor, se află la cârma ECHO din noiembrie 2014.”

 2. A-propos, saracul judet Olt, unul dintre cele mai sarace din Romania, este Judetul PSDistului Darius Valcov, posesorul Unoor Sume Uriase de Bani(peste 2 Milioane Euro!) si a 90 de Tablouri ale unor Pictori celebri(Tablouri ascunse in cimitir, oare de ce le-a ASCUNS „geniul” pustiu al PSD?!) printre care Picasso, Renoir, Andy Warhol, Tonitza, Nicolae Grigorescu,etc si al Baronului PSDist Paul Stanescu, putred de bogat in Judetul Olt unde NU misca nimic fara acordul lui Paul Stanescu, baron care si-a pus tot neamul in funtii publice atat la Bucuresti cat si in judetul Olt!
  Pai, de unde sa mai ramana BANI si pentru Seringi de unica folosinta in scolile judetului PSDist!?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.