Nicio demisie la FRF după decizii contrare legilor României

În FRF în loc să fie demişi cei care au generat decizia TAS, se analizează oportunitatea unui recurs. Regulă în Europa, nu şi în România. Posibile meciuri care vor genera suspiciuni.

Va fi cineva demis după decizia TAS ?

Situaţia în zona retrogradării s-a modificat serios după decizia TAS de ieri, prin care CFR Cluj şi-a primit înapo punctele luate de două comisii ale FRF. Într-o federaţie normală, ar ploua cu demisii atunci când TAS întoarce o decizie o asemenea anvergură. Atenţie, nu este vorba de o decizie într-un litigiu banal, ci unul care a influenţat lupta pentru titlu (fără punctele luate, CFR ar fi contat în lupta pentru titlu) cât şi zona retrogradării. Atenţie, demisile, sau mai bine zis demiterile sunt imperative NU doar pentru că TAS a întors deciziile de la FRF. Ci pentru faptul că membrii celor două comisii de la FRF au luat decizii contrare legilor statului român (nerespectarea prevederilor Legii Insolvenţei – n.a.). Pentru aşa ceva chiar şi demiterea este prea puţin. Şi la FRF se continuă ignorarea legilor statului român, numai aşa se explică acel comunicat prin care se precizează că după ce va fi dată publicităţii motivarea TAS, se va studia oportunitatea ultimei căi de atac, la Tribunalul Federal.

Nicio precizare privind cartonaşele lui Răduţ

Oficialii lui FC Botoşani au reclamat faptul că jucătorul Răduţ de la Pandurii a jucat contro echipei moldave deşi avea 7 cartonaşe galvene, ceea ce presupune o stare de suspendare. Reamintim, foarte multe site-uri de prestigiu din străinătate indicau clar 7 cartonaşe galbene în dreptul lui Răduţ. În scriptele LPF, Răduţ figura cu 6 cartonaşe galbene. Deşi meciul s-a jucat vineri 15 mai, nici până astăzi nu a venit un punct de vedere de la LPF sau FRF.

Regulă în Europa, nu şi în România

În toate campionatele din Europa, şi nu numai, partidele din ultimele două etape se joacă de la acceaşi oră. Această regulă a fost impusă pentru a se evita posibile aranjamente la cei doi poli ai clasamentului. Liga 1, chiar prin regulamentul FRF, face excepţie de la această regulă. Doar în ultima etapă se joacă la acceaşi oră. Ba mai mult, regulamentul FRF permite şi excepţii, dacă un meci nu influenţează clasamentul. Să nu se mire nimeni dacă vom avea meciuri care vor genera suspiciuni în zona retrogradării, mai ales că unul dintre cele mai importante meciuri s-a jucat vineri (Gaz Metan – Concordia 2-0), iar acum toată lumea ştie cu precizie ce trebuie făcut.

Ce se vorbeşte prin „târg”

  1. Se zvoneşte prin Oltenia că CSMS Iaşi va juca cu gândul la vacanţă la Târgu Jiu, pentru ca nu cumva Pandurii să reintre în hora retrogradării, dar şi pentru a avea un „alibi” în ultima etapă când FCSB nu trebuie să piardă vreun punct la Iaşi.
  2. La Galaţi, suporterii se tem că conform obiceiului, Oţelul, după un joc bun va face unul foarte slab, şi nu este exclus ca mediocra echipă U Cluj să obţină 3 puncte nesperate.
  3. Există voci care spun că meciul Viitorul – FC Braşov s-ar putea să nu se decidă pe gazon. Respectivele voci susţin că Viitorul va vira în contul braşovenilor punctele cedate sub Tâmpa celor de la FCSB.
  4. Gurile rele susţin că în situaţia în care din diverse motive (se mai întâmplă ca unele lucruri bătute în cuie să se desfacă) Braşovul nu scoate puncte la Viitorul, sau le scoate dar în ultima etapă Chiajna va conduce Petrolul, atunci „stegarii” trebuie să-şi achite datoria de anul trecut, când în ultima etapă a obţinut punctul salvării la Mediaş. Deci nu trebuie să mire pe nimeni dacă Madiaşul va bate la Braşov. Cu cât trebuie. Aceleaşi guri rele mai spun Mediaşul va bate la Braşov şi în cazul în care sâmbătă seara Rapid bate în Gruia.

Calcule, calcule

Se poate ajunge (dacă Petrolul bate în ultima etapă la Chiajna) şi la situaţia ca patru echipe (Braşov, Mediaş, Cluj şi Chiajna) să termine cu 38 de puncte. Într-un clasament între ele, FC Braşov se salvează. Chiajna este echipa cea mai prost plasată în aproape toate situaţiile. Dacă va avea 39 de puncte, stă mai prost şi decât Rapid şi decât Mediaşul, cele două fiind singurele care mai pot face 39 de puncte; La 39 de puncte, Rapidul este peste Gaz Metan. Dacă Chiajna şi Mediaşul fac 41 de puncte, ifovenii trebuie să învingă cu un gol în plus faţă decât vor câştiga medieşenii la Braşov. Toate aceste calcule însă nu ar fi nu ar fi fost făcute, dacă nu ar fi existat mai multe meciuri în care s-au înregistrat o serie de rezultate care au generat suspiciuni în lumea fotbalului. Câteva dintre ele:

  • Dinamo – Gaz Metan 1-1 – Et.32; (Dacă Dinamo ar fi jucat cu Mediaşul la 50% din turaţia de la Ploieşti, atunci ar fi câştigat la scor)
  • FC Braşov – FCSB 2-3 – Et.32; (Confirmarea poate veni la meciul Viitorul – FC Braşov)
  • ASA – Petrolul 1-0 – Et.32; (Cei de la FCSB au acuzat jocul făcut de fostul mureşean, Astafei)
  • CSU Craiova – FC Braşov 0-1 – Et.29; (Craiova nu a jucat nimic, din minutul 35 a avut şi un om în plus pe teren)
  • Astra Giurgiu – Gaz Metan 1-2 – Et.28; (Asta a dat o mostră de pnibilitate fotbalistică)
  • Pandurii Tg.Jiu – U Cluj 0-1 – Et.27; (Într-o primă fază, unul dintre oamenii din anturajul gorjenilor a fost acuzat de blat)
  • Petrolul – Pandurii 0-1 – Et – 24; (Chibiţii susţineau că punctele de la Ploieşti urmau de fapt să ajungă la Cluj)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.