Nicușor Dan, provocare pentru Firea: „Nu îmi este frică”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat vineri seara că principalul său contracandidat la alegerile locale din 2024 va fi cu siguranţă de la PSD, indiferent cine va fi acea persoană, deoarece această formaţiune politică are „un electorat stabil”.

El a susţinut, într-o emisiune la Digi 24, că nu îi este teamă să o aibă drept contracandidat, anul viitor, pe Gabriela Firea, fost edil general al Bucureştiului.

„Nu îmi este frică de nimeni. (…) A fost un primar foarte slab, dar nu a fost un om acolo, a fost un partid, care a dus o politică de târguri, de spoială, de orice, numai lucruri serioase nu”, a afirmat primarul Capitalei.

Nicuşor Dan a spus că, din punct de vedere politic, este un independent şi „foarte greu să se schimbe ceva” până la viitoarele alegeri. „Sunt două paliere, palierul administrativ şi palierul politic. Pe partea administrativă eu sunt foarte optimist că această coaliţie administrativă între PNL, USR şi mine, la care s-a adăugat PMP, o să continue până la sfârşitul acestui mandat, pentru că am promis nişte lucruri şi trebuie să le facem împreună, aici sunt foarte optimist. Pe partea politică suntem în perioada în care urmează un an electoral, cu patru rânduri de alegeri, fiecare partid îşi face propria strategie, eu sunt un independent, (…) în politică nu spui niciodată niciodată, dar până la alegerile locale de peste mai puţin de un an foarte greu să se schimbe ceva”, a afirmat Nicuşor Dan.

Primarul general a explicat opţiunea sa pentru calitatea de independent prin faptul că în Bucureşti sunt două „partide mijlocii”, de ordinul a 20% fiecare, şi este forate greu ca o formaţiune politică să voteze candidatul celeilalte, în condiţiile în care urmează alegeri parlamentare.

El a precizat că nu intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale, deoarece are de rezolvat probleme ale Bucureştiului.

„Oraşul ăsta are nişte probleme care s-au acutizat în timp. Abia ne-am apucat de ele, o să mai dureze până le rezolvăm”, a punctat edilul general al Capitalei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

19 Comentarii

 1. Servicii de împrumut intern în valoare de până la 500.000.000 lei pentru finanțarea unor cheltuieli curente determinate de achitarea obligațiilor de plată …
  acum 4 zile · Anunț de atribuire al contractului „Servicii de împrumut intern în valoare totală de până la 118.645.000 lei pentru cofinanțarea proiectelor …
  28 sept. 2023 · Primăria Capitalei va împrumuta cu 43 milioane lei două companii municipale, potrivit unor proiecte aprobate joi de Consiliul General.
  Primăria București a luat un împrumut de 300 de milioane de euro …
  17 nov. 2023 · Banca Europeană de Investiții (BEI) a aprobat în 15 noiembrie o finanțare de 300 mili
  Primăria Municipiului București (PMB) vrea un împrumut pe 10 ani în valoare totală de peste 118 milioane
  Primăria Capitalei vrea să se împrumute cu 156 de milioane de lei …
  7 mai 2023 · Primăria Capitalei vrea să contracteze un împrumut în valoare de până la 156 de milioane de lei, conform unui proiect de hotărâre care …
  Primăria Capitalei vrea să contracteze două împrumuturi în valoare …
  26 oct. 2023 · Primăria Capitalei urmează să contracteze două împrumuturi în valoare totală de 402 milioane lei
  Guvernul dă undă verde la împrumuturi pentru Primăria Capitalei
  15 nov. 2022 ·Primăria București ia un împrumut de urgență de 115 milioane de …
  30 apr. 2020 ·
  Împrumuturi | Lege 273/2006 actualizată 2023
  (1) Consiliile locale, judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, după caz, pot aproba contractarea sau garantarea de împrumuturi interne ori …
  Împrumut de peste 118 milioane de lei, pe 10 ani, luat de Primăria …
  10 nov. 2023 · Primăria Capitalei va lua un împrumut de peste 118 milioane de lei,
  pe o perioadă de 10 ani, pentru a plăti noile tramvaie și autobuze …

  restu depaseste spatiu pt. comentariu…..

 2. Sa-i fie frica de candidatul PNL/PDL, fiul unui bajet destept cu domiciliu la Monaco, Burduja, autorul victoriei din Piata Infrangerii din Aug.2018.

 3. @maxtor…cu postarea aceasta,l-ai facut MUCI pe Nicusor Dan !.
  MAIMUTOIUL asta de primar general, timp de 3 ani nu l-a vazut nimeni,acum ca vine alegerile in 2024 a aparut si el.
  USR este ca si terminat politic la anul !.
  Si NU uitati de franțuzoaică Clotilde Armand,o alta NULITATE de primar!

 4. in poza nicu shordan a vazut butonu galben
  si crede ca e gălbenush de ou!

  (acum ar merge 1 ou fiert moale
  sa se intinda galbenusu!)

 5. mai demult
  prin Curtea de apel
  daduse nicushor ochii cu noi,
  era putzin contrariat…….
  (se pare ca nimeni nu da p-acolo,prin Circu ala)

 6. NICUSOR DAN – DA ….FII REA – NU ! Nu mai vrem primar PSD la Primarie.

 7. YES Papagalilor,asa ati facut mereu,tot ce a fost valoros ati distrus, alungat sau inchis in inchisorile comuniste. Asa sa va ajute mnezeu: sa ramaneti in tara numai dobitoci, infractori,analfabeti si tradatori,asa cum sunt auristii.

 8. L-au asigurat clientii sai abonati la banu’ primariei ca-l scot iar castigator. La cata minte are i-a dat de
  gol. Caraghiosul asta nu citeste ce scriu bucurestenii despre el?

 9. Nenorocirea asta de USR ist parasutat in Bucuresti, pe care l-a distrus, cu prostia, rautatea, lipsa de profesionalism lacomia de bani publici nemunciti, acest clovn Nicusor Dan …sigla USR este sobolanul, gandacul si rahatul !

 10. Asadar, imaginea celui din tramvai este cea a primarului general al bucurestilor, capitala romaniei ?! Da ! Atunci de ce nu i se da foc…bucurestiului, nu inainte de a se retrage populatia bucuresteana, normala la cap. Au unde sa se retraga, in suburbii, la Voluntari, Bragadiru, etc. ?! Ca la Sodoma si Gomora, ca asta a devenit bucurestiul…?! Scuipati si scarba, bestiilor si scarnaviilor umane LGBTQ-iste, USR-iste, PNL-iste, PMP-iste, MISA, si toate celelate scursuri umane adepte/practicante/sectante. Huo, nenorocitilor…?!

 11. **sunt un dopuletz de faaataaa, sar baietziii sa ma baaataaa! stati baietzi NU ma batetzi, ca mai vine-un dopuleeetzzz**
  doua „fetitze” (plicushor si duoamna cufire) care au aceiasi stapani in spate…

 12. lui nicusor nu-i este frica de nimic ! Discurs comunist ! Nici ceausecu nu-i era fica de nimic !

 13. a reusit sa readuca pe linia de plutire Bucurestiul. A stopat din gaurile „mamei batranilor” chiar daca guvernul colecteaza din Bucuresti la greu si nu intoarce nimic.
  A fost nevoie sa se recurga la credite, penttu ca guvernul subventioneaza orasele cu primari fesenisti!
  Un asemenea om cu educatie si modestie, ar fi bun de presedinte.
  Ori, nu este santajabi, nu este de-al nostru?…

 14. Are de rezolvat probleme ale Bucureştiului, care s-au acutizat în timp, înainte să fie el primar.Abia s-a apucat de ele că e primar de săptămâna trecută, o să mai dureze până le rezolvă, că a uitat ecuația de gradul trei, în următorii patru ani poate-poate. Ne crede cret!n! așa că el, doar cret!n să fii să votezi așa specimen.

 15. Bucurestenii ar trebui sa uite- pentru un timp – de partizanatul politic si sa aleaga primarul pe criterii de competenta, capacitate administrativa,onestitate, viziune.De fapt, in administratia locala acestea ar trebui sa fie criteriile.
  restul e ….politica. Sa o lasam politicienilor. In celelalte trei randuri de alegeri !

 16. @Alcibiade.Braila.
  -doar Cutremuru…….

  era un film:
  militarii si-au dat seama ca la urma urmei cineva trebuie sa apese butonul nuclear
  si au pus un nebun!!!!!!

 17. „@ maxtor”. Nestiind sa-ti descifrez postarile, recunosc ca nu am citit niciodata nimic din ceea ce postezi pe forum, de data asta vazand insa ca ma abordezi personal te rog sa fii explicit, ca nu stiu ce vrei sa spui/afirmi, si iti promit ca am sa-ti raspund.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.