Cote istorice pe Siret

Cotele râului Putna, la stația Mircești, le-au depășit cu 3 centimetri pe cele istorice, înregistrate în 2005, iar autoritățile au început montarea unor panouri mobile pentru protejarea localității Vadu Roșca, județul Vrancea.

Echipele de la Apele Române Siret, împreună cu autoritățile locale și reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență vor monta panouri mobile, pe o lungime de circa 2 kilometri, pentru apărarea localității Vadu Roșca, aflate la confluența Putnei cu Siretul. Panourile mobile suplimentare vor fi trimise de către Apele Române Dobrogea-Litoral și Apele Române Buzău-Ialomița, potrivit Administrației Naționale Apele Române.

„Administrația Bazinală de Apă (ABA) Siret, în colaborare cu S.C. Hidroelectrica S.A., au luat măsuri pentru atenuarea undelor de viitură în vederea preluării mai rapide a debitelor înregistrate, în ultimele zile, pe râul Putna. Menționăm faptul că nivelurile râului Putna, la stația hidrometrică Mircești, au depășit cu 3 centimetri pe cele istorice înregistrate în anul 2005”, au mai transmis reprezentanții Apelor Române.

Aceștia precizează că în acumulările Călimănești și Movileni a fost stocat un volum de 15 milioane de mc de apă, rezultat din debitele înregistrate, în ultimele zile, pe râul Siret și afluenții săi.

„Având în vedere reactualizarea avertizării hidrologice emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), asociată cu perioadele caniculare prognozate de către Administratia Nationala de Meteorologie RA, avertizăm populația că există posibilitatea creșterii severității fenomenelor hidrometeorologice în plan local, zonele cele mai expuse fiind cele aflate sub cod portocaliu, respectiv galben”, au mai arătat reprezentanții ANAR.

Populația este atenționată să evite circulația în vaduri, precum și cea cu autovehicule în zonele afectate, precum și în cele aflate sub coduri hidrologice. De asemenea, autoritățile recomandă să se evite desfășurarea activităților sezoniere pe maluri sau în proximitatea cursurilor de apă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Eu am invățat la școală cum că plural la nivel se scrie NIVELE,..Iar la vis,.VISE, nu visurile.

  2. Ce mi-e Prut (in titlu), ce mi-e Putna (in text); tot o gârlă-s amândouă.

  3. @Marele Urs:
    Cuvantul NIVEL cam e de gen neutru: un nivel, doua nivele dar nici niveluri nu e gresit, depinde in ce sens si context se foloseste, la fel si vis-vise, visuri. Ca analfabetismul e in floare, chiar e realitate in Romania.

  4. RC tot un repetent si un ignorant ramai ,ati sters comentariu cand v-am scris ca tampitii s-au strins la jurnalism !.
    Habar nu aveti despre ce scrieti :articolul trebuia retras automat : MAI REPETENTILOR -PUTNA SE VARSA IN SIRET LA CALIENII VECHI ,UN SAT DIN COM NANESTI ,inainte de podul peste Siret de la NANESTI -FUNDENI Com Hanul Conachi.
    Vadul Rosca e o localitate pe malul Putnei dupa Mircesti in sensul de curgere a Putnei.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.