Noua controversă a războiului: Va fi o „creștere galopantă a cancerelor”

Kremlinul a criticat joi decizia Statelor Unite de a furniza Ucrainei muniţii cu uraniu sărăcit, capabile să străpungă blindajele, dar controversate din cauza riscurilor toxice pentru soldaţi şi populaţie, transmite AFP.

Utilizarea lor în trecut ‘a determinat o creştere galopantă’ a cancerelor şi, de aceea, este o ‘veste foarte proastă’ pentru care ‘responsabilitatea va reveni Statelor Unite’, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o declaraţie de presă.

Aflat miercuri la Kiev, secretarul de stat american Antony Blinken a făcut public un nou pachet de ajutor de 1 miliard de dolari pentru Ucraina. De la Washington, Pentagonul a precizat că acesta cuprinde şi furnizarea de muniţii de 120 mm cu uraniu sărăcit, destinate tancurilor americane Abrams promise Kievului.

Noul pachet de ajutor include şi 5,4 milioane de dolari din active îngheţate aparţinând unor oligarhi ruşi, sumă pe care Washingtonul vrea să o remită Ucrainei pentru a sprijini reintegrarea şi reabilitarea veteranilor de război.

Această decizie a fost ‘percepută în mod cu totul negativ’ la Moscova, a indicat Peskov.

Rusia consideră ‘ilegitimă’ orice confiscare de active ruse, ‘fie ele publice sau private’, a subliniat el, promiţând că aceasta va duce, ‘într-un fel sau altul, la un proces în justiţie’.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

20 de Comentarii

 1. CAM seamana a Crime contra Umanitatii …

  CE zice Marele TRIBUNAL ‘Nternatzional de la HAGA ?

  Rsotogoleste Dovleacuu’ LINISTII Nesimtite , ca Porcuu … 🙂

 2. Vreun trolak Urkak, să ne spună că Uraniul sărăcit e chiar benefic pentru sănătate ?…
  Koorina (aia cu dinții) ? Veorica (aia cu Mocirla) ? ghițanul eduKKAt ? INGINERUL RumburKaK, PoowliIeșeanul ? Hai, 🌈aj, măRog …

 3. o noua escaladare ,rusii vor avea motiv sa le foloseasca si ei….vai de soldatii si populatia civila si urmarile pe termen lung.Academia Militara Romana a publicat un studiu al armatei americane în urma folosiri acestor munitii….si nu prea e de bine

 4. Fereste-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani am eu singur grija ! … Dupa „episoadele” Hiroshima si Nagasaki (sute de mii de victime CIVILE, pe loc sau dupa ani de zile, datorita radiatiilor … o razbunare pentru Pearl Harbor, unde japonezii au atacat o baza navala MILITARA … stiu, imbecilii vor pune iar placa cu „scurtarea duratei razboiului” …), dupa Irak-ul in care criminala Madeleine Albright juisa la gindul copiilor ucisi si unde au fost folosite din nou arme cu suport nuclear, dupa Belgrad-ul bombardat cu tot felul de porcarii la care nici macar Goebbels, Bormann sau Eichmann nu s-au gindit, iata ca ne-a venit si noua rindul ca blindul unchi Sam sa ne „apere” !

 5. Da. Rusii au dreptate. Genocid în Ucraina (si parti din România, Polonia, granitzele spre Ucraina ale Rusiei) din cauza armelor cu uranium saracit.

 6. Mananca rahat ca de obicei, e mai periculoasa dispersia si fumul munitiei arse decat ce vehiculeaza rusnacii. Se soune in ortodoxie „sa nu ai incredere decat in tine si nu in ce spun sau practica altul”!

  • Sa dea Dumnezeu si Maica Domnului, ca si Duhul Sfint, ca tu si familia ta de cretini sa mincati doar alimente pe care s-a depus uraniu saracit si sa respirati doar „aer curat, de munte” sosit din Ucraina ! Ca poate doar asa ne vei slabi cu aceste securisme imbecile, de rusofob turbat si debil !

 7. Cancerele oricum sunt în creștere. Nu va fceti că nu știți.Cand sistemul imunitar sughiță apar cancerele (dispare echilibrul din corpul uman). Ce spuneți bei vaxerilor. Ziceți că plouă afara,nu.Buna gluma bei vaxerilor.Dati înainte cu tupeu vacerilor.

 8. Ca m-a-ntrebat cineva de ce zic eu ca americanii sunt BOLSEVICI. Uite de ce: „Noul pachet de ajutor include şi 5,4 milioane de dolari din active îngheţate aparţinând unor oligarhi ruşi”. EXACT ASA FACEAU SI BOLSEVICII.

 9. Victimele zilnice al bombardamentelor rusesti nu mai prind cancer.

 10. Bună!
  Speranța încetării focului e la americanii republicani care vor lua puterea in 2024.
  Democrații se joacă cu focul pe suferința europenilor!
  EUROPA trebuie sa-i spună lui Biden
  GAME OVER!

 11. Bună!
  Speranța încetării focului e la americanii republicani care vor lua puterea in 2024.
  Democrații se joacă cu focul pe suferința europenilor!
  EUROPA trebuie sa-i spună lui Biden,
  GAME OVER!

 12. Limba vorbită de marius este cea mai frustra.Plina de culoare și excelent expresivă.Am simțit această limbă catifelată și căutătoare de adâncuri insondabile.Mai vreau această limbă meseriașă…Nu voi spune nimic lui Pandele.Accept și de la ceilalți troli proruși.Ca de pilda Eduard M😜tZ ot CZern😜witZ. Nu însă de la progresiști.

 13. Doamna Firea,bănuiesc ca va referiți la limba romană.De nu ,îmi schimb părea despre Dvs.Slava Ucraina.

 14. Esti naiv. Republicanii au majoritate in Congres, dar nu s-au opus nici ultimului ajutor de 24 mld $ către Ucraina (acum vreo săptămână), nici trimiterii bombelor cu uraniu sărăcit.

  Republicanii (Trumo) înseamnă Bibi Netanyahu care tocmai ce i-a promis azi lui Zelensky un nou ajutor.

  Americanii sunt la fel, indiferent dacă sunt vopsiți republicani sau democrați fiindcă politicul înseamnă complexul militar-industrial care conduce și republicanii, și democrații.

  Nația e defectă, ca-i formata din infractori și psihopați.

 15. „Democrații se joacă cu focul”

  Mai exact se joaca-cu dinamita, de aia au fost premiati de fundatia Nobel, Obama, cel mai mare utilizator de dinamita pe oameni ! Obama si-a pus colega vicepresedinte la SUA.

 16. Cei care cred că armele cu uraniu sărăcit sunt inofensive sunt și cei care au crezut că Irakul are arme biologice. S-a dovedit că SUA a mințit cu nerușinare, dar nu i-a tras nimeni la răspundere pentru crimele împotriva poporului irakian. Dacă credeți că această muniție este inofensiva, întreb, ați dormi la cap cu o salbă de cartușe de acest fel? Vedeți prea multe filme marca Hollywood și vă jucați jocuri în care, dacă pierdeți, puteți relua nivelul iar și iar. În realitate, războiul aduce suferință și moarte. Rugați-vă ca voi și copiii voștri să trăiți în pace. Nu țin partea nimănui, războiul din Ucraina este unul al intereselor americane. Plătim tribut la Marea Poartă an de an. Dacă e nevoie, partenerul strategic, ne mărește cota, așa cum se vrea acum, de la 2 la 2.5 din PIB. Nu fac o pledoarie pentru ruși, nici ei nu sunt mai presus de americani. Doar că plebea vă suferi, așa a fost mereu. Cui îi place istoria, înțelege. Din păcate, școala de astăzi e doar o amăgire, de unde să știe omul istorie sau să gândească pentru sine? Gândesc serviciile pentru tine, cu complicitatea presei și a unor „personalități” ce și-au vândut sufletul pentru un pumn de arginți. Nu vă faceți griji, vom primi ceea ce merităm. Dacă ne trebuie un nou război mondial pentru a ne trezi din prostie, îl vom avea. Numai că sute de milioane de oameni nu vor mai reuși să se trezească nicicum. Mulți dintre postacii de aici, ce visează război, vor fertiliza solul cu succes…

 17. Toti banii confiscati Rusiei,tara agresoare,cca 700 miliarde coco sa fie dati Ucrainei sa-si plateasca costurile razboiului,asa e corect

 18. @Parerenu vrei sa le spui asta bolnavilor de cancer din vestul Romaniei. despre urmarile bombardamentelor cu astfel de munitie de catre americani in Serbia?
  In 2009 tot al 10-lea timisean era inregistrat cu aceasta boala grava.
  M-am saturat de romanii care de dragul americanilor ne-ar sacrifica tara si nu le pasa de romani.
  Vad pe forum pe unii carora nu le pasa ce se va intampla cu noi – sa moara capra vecinului, sa mpara vecinul, sa-i arda si casa choar daca de la acest incendiua arde si casa mea si mpr si eu, dar am timp sa ma bucur 10 minute.

 19. SUNT Catziva DOBITOCKs cu Spume pe Botic, CARE sustin Cestia ASTA MURDARA cu Prafuu’ Radioactiv SIGUR Cancerigen.

  EI NU stau pe AICI ?

  Posibil ca NU !
  Postreaza de la Distanta !

  O sa incasam NOI, Romanii, Bulgarii .. UCRAINIENII, Poleacii, Belarusii, Rusii PRAFuu’ de la AMBELE Tabere, ca nu se lasa nici Aia, Rusii …

  DE CE Toate ASTEA ?

  Ca sa faca UNII Averi MARI, la Fel ca SI la Crevedia pe AXA Caracal si sa MURIM NOI, Restuu’, CAPistii cum ne zic EI, cu o MANDRIE Tampita de Dinu Paturica si Tanase Scatiu AJUNSI, plini de Balega ORIGINARA intacta pe Caractere …

  D’Aia !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.