„O mare nedreptate care ni se face”

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a insistat sâmbătă, la Conferinţa Naţională a partidului Forţa Dreptei, că „o mare nedreptate” care li se face românilor este cea privind refuzul de a fi acceptaţi în spaţiul Schengen.

„O mare nedreptate care ni se face nouă, românilor, este cea privind refuzul de a fi acceptaţi în spaţiul Schengen, în spaţiul fără frontiere al Uniunii Europene. Nu ne batem cu demagogie, ne batem cu instrumente legale pe care le avem la dispoziţie. De aceea am deschis un proces la Curtea de Justiţiei a Uniunii Europene împotriva Consiliului Uniunii Europene, unde vom condamna Austria pentru acest abuz de drept. Suntem 20 de milioane de cetăţeni români care merită să se bucure alături de ceilalţi cetăţeni europeni de libertatea de circulaţie. Mai avem un obiectiv în care eu cred mult, la fel ca şi preşedintele dumneavoastră, domnul Orban, şi anume unirea Republicii Moldova cu România”, a spus Tomac.

El şi-a manifestat convingerea că Dreapta va putea „scrie istorie” la alegerile care vor avea loc anul viitor.

„Dreapta înseamnă respect pentru lege. Dreapta nu pune sub semnul întrebării ataşamentul nostru faţă de Uniunea Europeană. Dreapta nu pune sub semnul întrebării statutul nostru în cadrul NATO. (…) Deşi pare imposibil, deşi pare foarte greu, eu sunt convins că în 2024 putem scrie istorie. (…) Trebuie să le arătăm celor din PSD şi anexelor create că România nu poate rămâne pradă în faţa acestor jocuri mizerabile. Perspectiva de unire a forţelor de Dreapta îi bagă în corzi. (…) Noi nu trebuie să ne batem doar pentru obiectivele noastre politice. România nu trebuie raportată doar la ce avem în ţară, pentru că avem în Uniunea Europeană peste 5 milioane de cetăţeni români”, a menţionat liderul PMP.

În cadrul reuniunii de sâmbătă a partidului Forţa Dreptei vor fi prezentate şi adoptate strategia politică a partidului pentru anul 2024, principalele direcţii ale programului de guvernare şi calendarul alegerilor interne ale formaţiunii.

Austria, de neînduplecat. Diplomatic, tot la ușa Schengen

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

11 Comentarii

  • Fraierii fricosi nu merita Schengen. La primul veto pe care Romania l-ar pune la UE pe orice lege atunci am intra urgent in Schengen. Ungaria a facut asa de multe ori (inclusiv ajutoarele pt Ucraina) si ce sa vezi totul s-a deblocat pentru ei. Slugile din fruntea tarii mimeaza preocuparea si lupta pentru un electorat fraier dar de fapt stau capra la stapanii lor.

 1. Milogu ăsta nu-i sufla-n Editat lu Bîsăscu? Era dispeceru’ lu Petrov pe R. Moldova, pe combinațiile cu cetățenia. Jale mare dacă un căprar de „intelgens” moldovan a ajuns să facă politica statului la Brusăl…

 2. Toromac asta se trezeste cu multe idei favorabile siesi. Hai, mai arunca o pleasca sa poti aduna cnp-uri si semnaturi pe care sa le folosesti in scop propriu si de grup.

 3. Romania si Bulgaria au fost lasate de americani de partea cealalta in vara lui 1989, la Malta. Aveti putina rabdare, mai sunt doar 12 ani pana cand se va face alt acord ruso-american.

 4. Daca scoatem controalele vamale cine ne mai apara de gunoaiele trimise spre depozitare de europenii educati, democratizati, anihilati?

 5. Atata timp cat „parere” este doar o parere si nu o certiudine mai sunt sperante de vindecare.
  Ce parere ai (13:26) ?

 6. Iohannis a demonstrat ca drepta fura mai bine ca stanga si stapanii i-au lasat pe dreptaci in offside in afara schengenului la cate plocoane au facut companiilor austriece dreptacii.

 7. Nu ar fi mai simplu-de exemplu-să fie ținuți în vămi,la controle amănunțite și fel de fel de verificări(reale sau închipuite),până se lungesc coloanele de mașini și urechile șengheniștilor de așteptare?să stea la coadă în Schengen,că acolo e mai bine,nu?ce să înmiresmeze gratis cu noxe aerul și să-și arunce gunoaiele schengeniste prin „spațiul blestemat” non-Schengen?să le folosească la ei,să nu le facem pagubă…

 8. „Dreapta înseamnă respect pentru lege. Dreapta nu pune sub semnul întrebării ataşamentul nostru faţă de Uniunea Europeană. Dreapta nu pune sub semnul întrebării statutul nostru în cadrul NATO.

  La cat de slugoi si lingai sunt dreptacii tot afara i-au lasat stapanii.

  T0l0mak macar e sincer.
  Mai trebuie plecaciuni si pupat in fund.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.