Argentina va folosi inteligența artificială pentru a nimici infracționalitatea, dar drepturile cetățenilor pot fi încălcate.
Forțele de securitate ale Argentinei au anunțat că vor folosi inteligența artificială pentru a „preveni viitoare crime”. Experții au avertizat că inițiativa ar putea amenința drepturile cetățenilor, relatează The Guardian.
Președintele Javier Milei a creat săptămâna aceasta o Unitate de Inteligență Artificială Aplicată la Securitate, ce se va ocupa cu „prevenirea, detectarea, investigarea și urmărirea penală a infracțiunilor”. Va utiliza drone pentru supraveghere, va urmări rețelele sociale și va folosi recunoașterea facială pentru a consolida măsurile de securitate.
Noua unitate va „utiliza algoritmi de învățare automată pentru a analiza datele istorice despre crime și a prezice crime viitoare”, informează CBS News.
Ministerul Securității a declarat că noua unitate va ajuta la „detectarea potențialelor amenințări, la identificarea mișcărilor grupurilor criminale sau la anticiparea tulburărilor”.
Ministerul a citat Statele Unite, China, Israel și alte țări ca fiind pionieri ai utilizării inteligenței artificiale în operațiuni de securitate.
Grupurile pentru drepturile omului sunt îngrijorate că noile măsuri ar putea încălca libertatea de exprimare. „Supravegherea pe scară largă afectează libertatea de exprimare, deoarece îi încurajează pe oameni să se autocenzureze sau să se abțină de la a-și împărtăși ideile sau criticile dacă bănuiesc că tot ceea ce comentează, postează sau publică este monitorizat de forțele de securitate”, a spus Mariela Belski, directorul executiv al Amnesty International Argentina.
Experții se tem că anumite grupuri ale societății ar putea fi examinate excesiv de tehnologie. Centrul de Studii privind Libertatea de Expresie și Accesul la Informație al Universității din Palermo a spus că astfel de tehnologii au fost folosite în istorie pentru a „profila academicieni, jurnaliști, politicieni și activiști”, ceea ce, fără supraveghere, amenință confidențialitatea.
Milei a ajuns la putere la sfârșitul anului trecut și s-a exprimat cu duritate pentru combaterea criminalității. Senatul a aprobat în iunie pachetul său de reforme legislative care a declanșat imediat ciocniri dintre protestatari și forțele de securitate și au provocat zeci de răniți și s-au soldat cu 15 arestări.
Cea mai recentă măsură a stârnit reacții puternice într-o țară unde represiunea de stat a fost excesiv de prezentă de-a lungul istoriei. Se estimează că 30.000 de oameni au fost făcuți dispăruți în timpul dictaturii brutale din Argentina anilor 1976-1983, unii fiind aruncați de vii din avioane, în așa-numitele „zboruri ale morții”. De asemenea, mii de oameni au fost torturați și sute de copii răpiți.
Ion Oroles Manolache
„Președintele Javier Milei a creat săptămâna aceasta o Unitate de Inteligență Artificială Aplicată la Securitate”. Ce tare-i asta, stie pana si programare.
În 2005, avocatul pentru drepturile omului Myriam Bregman a intentat un proces penal împotriva cardinalului Jorge Bergoglio, acuzându-l că a conspirat cu junta militară în răpirea în 1976 a doi preoți iezuiți.
Câțiva ani mai târziu, supraviețuitorii „războiului murdar” l-au acuzat deschis pe cardinalul Jorge Bergoglio de complicitate la răpirea preoților Francisco Jalics și Orlando Yorio, precum și a șase membri ai parohiei lor (care au fost dispăruți) (El Mundo, 8 noiembrie 2010)
că Milel a trimis pe șest aurul Argentinei la Londra.
Mai știm și pe alti, măR🤮g …
● mElena Pompa 1 – LaMpa ●
Experimente Sociale pentru NOUA ORDINE MONDIALA , ROMÂNI VOI ASTIA CARE IUBITI TEHNOLIGIA DAR SI LIBERTATEA SI VIATA LINISTITA …LUATI AMINTE LA CE VI SE PREPARA SI CUM SI IN CARE MONENT VA VETI IMPUNE PUNCTUL DE VEDERE ASUPRA LIBERTĂȚILOR VOASTRE!
Si daca s-ar folosi cu cele mai bune intentii, nu stie o persoana exact ce face maine sau in viitor sa nimereasca un sistem de calcul, de la distanta, intentiile unui om. Poate daca are ceva clar in minte de a comite o infractiune. Poate daca ar pune la cale o spargere, un jaf.
Testele psihologice facute in mod regulat unor politisti n-au putut sa prevada cum ar sinucideri.
In acelasi timp se erodeaza pana la disparitie, prezumtia de nevinovatie.
Argentina asta, e colonia aia in care presedintele face spectacol cu drujba si pe furis a mutat toate rezervele de aur, undeva afara, nu se stie unde, nu se stie de ce, etc. in perioada in care toate tzarile suverane isi repatriaza rezervele… ma intreb cand o sa aflam cu surprindere ca si rromania le-a mutat
s-a intalnit milei cu elon musk:
fiecare avea rabinul personal….
Si Ceausescu supraveghea ce vorbesc oamenii dar folosea turnatori ca pe vremea aia nu erau programe care sa caute cuvinte sau expresii cheie. Si daca nu vorbeau cum trebuie deveneau supecti ca sunt dusmani ai poporului. Se folosea inteligenta securista cam la fel de primitiva ca AI de azi.