O țară interzice vizitele la domiciliu

Cetăţenii irlandezi nu vor mai avea dreptul să se viziteze unii pe ceilalţi, iar regiunile de la frontiera cu Irlanda de Nord vor fi supuse unor noi restricţii severe pentru a lupta împotriva răspândirii pandemiei de coronavirus, a anunțat miercuri premierul Micheal Martin, transmite AFP.

Premierul a anunţat la Dublin interdicţia în vigoare de joi la miezul nopţii de a merge în vizite la domiciliu, în interior ca şi în exterior, pe întreg teritoriul irlandez, unde 1.835 de persoane au murit din cauza COVID-19 de la începutul pandemiei.

„Traversăm vremuri foarte dificile, iar lucrurile efectiv se pot înrăutăţi înainte de a se ameliora”, a spus oficialul.

De asemenea, magazinele neesenţiale, precum şi centrele de distracţii, piscinele şi sălile de sport vor fi închise în comitatele de frontieră Donegal, Monaghan şi Cavan, unde trăiesc circa 300.000 de persoane.

Populaţia, cu excepţia „muncitorilor esenţiali”, trebuie „să lucreze de acasă”, a adăugat prim-ministrul.

Anterior, Irlanda de Nord anunţase pentru o lună măsurile cele mai restrictive din Regatul Unit în faţa unei „creşteri foarte îngrijorătoare a numărului de cazuri şi de spitalizări”, potrivit declaraţiei premierului Arlene Foster.

Barurile şi restaurantele vor trebui să închidă cu începere de vineri, vacanţele şcolare vor fi extinse la două săptămâni, magazinele nu vor mai putea vinde alcool după orele 20.00, iar adunările cu mai mult de 15 persoane, cu excepţia evenimentelor sportive autorizate, vor fi interzise.

Miercuri, au fost înregistrate 1.095 de noi cazuri de contaminare în 24 de ore, un record.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. PRIMA MASURA care ar trebui luata, la nivel mondial, este INCHIDEREA TUTUROR FRONTIERELOR, tara cu tara. Nimeni nu intra, nimeni nu iese ! Bineinteles, exceptind transporturile medicale, care sa fie supuse unui control sanitar drastic la granite. In rest NIMIC ! Adio turism, adio comert, adio delegatii si vizite oficiale, etc ! Lasate toate pentru vremuri mai bune, de asteptat, pina atunci trai in autarhie. Pentru ca sint sigur ca fiecare tara ar reusi, chiar daca cu greu unele, sa traiasca in granitele proprii. Si, dupa aceasta inchidere generalizata a frontierelor, fiecare tara sa-si faca ordine in „curtea” proprie la fel, la o scara din ce in ce mai mica : controale medicale urmate de izolari (bineinteles, in vederea vindecarii) de regiuni, orase, comune, persoane …(ps : probabil ca, teoretic, un mare rol in organizarea luptei impotriva pandemiei l-ar fi avut ONU, dar ati mai auzit ceva de mizeria asta absolut inutila ?)

  2. @boala lunga…. Prima masura care ar trebui luata e ca sa nu mai lase niste imbeci sa ia decizii de ingradire a drepturilor semenilor lor!

  3. Nici la noi n-ar trebui sa se mai permita naveta pe distante lungi. Si, mai ales, pe banii statului.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.