O variantă indiană a COVID, depistată la Brașov

 O variantă indiană a coronavirusului, alta decât cea identificată inițial de PHE England care ar fi dus la criza din India, a fost identificată într-un focar din județul Brașov. Este vorba despre opt persoane sosite din India.

Ministerul Sănătății a fost informat joi de către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (INSP – CNSCBT) că, împreună cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brașov și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMM „Cantacuzino”), investighează un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor angajați în construcții din Colonia Bod, județul Brașov.

Este vorba despre opt persoane sosite din India. Cinci persoane au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2, iar alte trei persoane sunt testate negativ.

INSP a fost informat că un laborator de analize din orașul Sf. Gheorghe a identificat o variantă „indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună.

La data recoltării, 26 aprilie, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică ușoară. Persoana s-a prezentat la laborator pentru recoltare la cerere.

Conform INSP, varianta menționată diferă de cea identificată inițial de PHE England care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India.

DSP Brașov a început de urgență o anchetă epidemiologică, aceasta fiind încă în curs, și a dispus izolarea cazurilor identificate în Colonia Bod (fiind vorba despre forme clinice ușoare).

Omul de știință care a fondat și dirijează BioNTech, Ugur Sahin, spune că vaccinul Pfizer e eficient și împotriva variantei indiene. Europa va atinge imunitatea de turmă în iulie, cel târziu în august, potrivit lui Sahin.

Ugur Sahin a explicat că testele de laborator sunt încă în desfășurare, dar „varianta indiană are mutații pe care le-am studiat deja și împotriva cărora s-a demonstrat că funcționează vaccinul nostru”, conform La Repubblica.

Sahin a adăugat, de asemenea, că vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea fi autorizat în China „cel târziu în iunie”.

„Europa va atinge imunitatea de turmă în iulie, cel târziu în august, când vaccinarea va fi atins aproximativ 70% din populație. Biotehnologia studiază, de asemenea, siguranța vaccinului său asupra copiilor. Dar numai când avem date complete putem recomanda și vaccinarea”, spune Sahin.

În ceea ce privește durata protecției, Sahin afirmă: „Datele privind vaccinurile ne arată că răspunsul imun scade odată cu trecerea timpului. O a treia doză va fi probabil necesară între 9 și 12 luni după prima și din nou periodic la fiecare 12 -18 luni”.

Varianta indiană: „Cel puţin 17 ţări”

Noua tulpină COVID „înflorește” în Europa

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

11 Comentarii

  1. Sa fim seriosi! Pana nu ating punctul obligatoriu, nu se vor finaliza nici minciunile, dalminteri virusul! Am scris destule argumente in legatura cu botezata pandemie.

  2. Mda, ați luat-o și pe asta.. Mă gândesc că mai frumos nu puteam nici eu să vă mint.. Sunt curios de mai trăiești in Julie August Septembrie, de ce o să mai zici.. Unde o să zici că a fost coaja de banană,.

  3. Ce rost mai are sa va intepati anual, vor spune. Cand mai simplu va implantam un cip inteligent si conectat la Wi-Fi, prin care va vom updata si upgrada vaccinul in functie de variante, tulpini si bulbi, dupa cum apar ele la intamplare.
    Si gata, ati scapat…
    Hai, semnati aici ca renuntati la orice fel de proprietate personala, si veti fi fericiti. Si nu mai raspanditi fake news, sa nu ajungeti in lagarele pentru asimptomatici.
    Fuga la Kommandantura si exprimati-va calduros adeziunea.

  4. Varianta indiană cu Raj Kapur, rulează fără spectatori fără masca, dar cu aplaudaci vaccinati cu masca dublă, viziera si vise de nemurire,la cinematograful Covidul Gonflabil, în fiecare zi de luni seară spre dimineata, cand circulația este interzisă si oamenii sunt închiși în casa cu forta.

  5. Acum mărețul inventator ce era sa spună, ca nu? Ma mir de ce este crezut pe cuvânt domnul asta, de conflict de interese nu se mai aude? Ala era bun doar pt pesedisti? Cel mai drăguț e cum se da el mama Omida și cum spune ca a anticipat mutațiile. Atunci de ce își mai updateaza vaccinul și de ce va fi nevoie și de a treia doza în toamna? Întrebări de conspiraționist! ?

  6. Vaccinul rusesc sputnyk V refuzat si interzis de Brazilia continea virusi de gripa vii. (ultima ora)
    Hai a lu’Catarama cu propaganda. Mai vrei Sputnyk?

  7. Da, vrem Sputnik cu virusi vii. prin definitie nu prea sunt vii de vreme ce nu poseda metabolism si alte siteme ce definesc ,,viul”. dar de dragul paradigmei si a pandemiei, vrem virusi vii.. care e problema?

  8. Pe cand vine si varianta noastra romaneasca?! Nu avem si noi mabdria noastra nationala ca sa avem varianta covid romaneasca?! Varianta noastra va fii cea mai contagioasa: nimeni nu va avea sansa in fata ei!

  9. Asta o fi varianta spoitoreasca. Variantele ursareasca, argintareasca, zlatareasca, rudareasca, caldareasca si urmeaza sa apara in curand.

  10. Sa bei o cafia la o cafenea este interzis si la Oradia, sa aduci lucratori straini dintr-o tara infecta si infectata, sa munceasca cate 10-12 ore la gramada, e voie. Cata minte are dr. Calafat ? Anul trecut, pe vremea asta, a permis intrarea in tara a zeci de mii de pasaret ramas fara „munca” in Europa. Ce repede se uita, ce usor ramai fara o invatatura !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.