O viață activă și în timpul iernii

În anotimpul rece îți este mult mai greu să mergi la alergat, atunci când afară e frig sau zăpadă. Nu lăsa vremea rea să te influențeze și, chiar dacă vrei să stai numai în casă, la căldură, găsește o motivare pentru a nu renunța la sport. Este foarte important să adopți un stil de viață activ.

Dacă vrei să obții un corp de invidiat până la primăvară, nu ai niciun motiv să renunți la exercițiile în aer liber iarna. Gândește-la la senzația de bine pe care o ai când te întorci de la alergat. Cercetătorii au arătat că mișcarea făcută în frig ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor și la combaterea depresiei de sezon. Dacă ieși la alergat ziua, vei beneficia și de avantajele asimilării vitaminei D (bună în sănătatea oaselor, a mușchilor și a dinților) de la razele ultraviolete.

Hotărăște ce exerciții vei face și nu sări niciodată peste încălzire. Îmbrăcămintea și încălțămintea trebuie să fie impermeabile. Nu uita de mănuși, căciulă și fular – poți opta pentru pantaloni speciali de alergat în timpul iernii și 2-3 straturi de haine care lasă pielea să respire și absorb transpirația.

Alege cu grijă zonele în care alergi

Mergi în cartierul tău, în parc sau pe pistele speciale pentru alergat. Dacă se întunecă, poartă o vestă reflectorizantă pentru a te face mai ușor vizibil. Cel mai bine este să faci mișcare ziua, pentru a evita căzăturile pe gheață. Dacă asculți muzică la căști, menține volumul la minimum și atenția sporită.
Mergi la patinoar, la ski, învață să te dai cu placa snowboard sau să faci orice sport de iarnă care îți ­place.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Corneanu 31 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.