Parchetul European condus de Laura Codruța Kövesi a pus sechestru pe bunuri de 2,4 milioane de euro din România. Decizia a fost luată într-o investigație privind o fraudă transfrontalieră care implică carburanți importați pe piața italiană, transmite instituția.
„Aceasta se adaugă confiscărilor anterioare executate în Italia, în valoare de 19,9 milioane de euro, care nu au acoperit întregul prejudiciu adus bugetului UE de activitățile frauduloase investigate, estimate la 92 de milioane de euro. Din acest motiv, în momentul în care procurorii europeni delegați de la Bologna au găsit bunurile unuia dintre suspecți aflați în România, au solicitat colegilor din București să le pună sub sechestru, lucru care a fost realizat cu promptitudine, grație modelului operațional al EPPO ca birou unic”, transmite instituția.
18 imobile în București
„În temeiul ordinului judecătoresc, emis de judecătorul de urmărire preliminară al Tribunalului Parma la cererea Parchetului General, oamenii legii au sechestrat 18 imobile situate în București, aparținând suspectului. În plus, au fost înghețate 14 conturi bancare, precum și participații în companii românești, care își desfășoară activitatea în domeniul imobiliar și în sectorul comerțului cu combustibili, toate cu o valoare totală combinată de 2,4 milioane de euro”, explică EPPO.
Codruța provoacă un uragan în Germania
De ce este acuzată gruparea? Legătura cu România
„Ancheta se referă la un grup infracțional suspectat condus de trei indivizi, toți italieni, care lucrează din Dubai, Miami și Napoli. Aceștia sunt bănuiți că au introdus produse petroliere pe teritoriul italian de la rafinăriile din Croația și Slovenia pentru revânzarea lor ulterioară la un cost redus, folosind un șir de companii-fantasmă și o companie tampon. Potrivit anchetei, combustibilul a fost vândut unor companii din România și Marea Britanie și apoi facturat unor companii-fantomă italiene, toate administrate de membri ai organizației criminale.
Dovezile indică faptul că produsele combustibile au fost de fapt vândute unei companii cu sediul în Parma, despre care se crede că ar fi comis fraudă intracomunitară a comerciantului dispărut (MTIC) – o schemă criminală complexă care profită de normele UE privind tranzacțiile transfrontaliere dintre statele sale membre, deoarece acestea sunt scutite de TVA. Acest lucru a permis companiei să revândă produsele petrochimice sub prețurile pieței, prin intermediul a 17 benzinării fără marcă obținând un avantaj ilegal față de operatorii economici onești.
Codruta nu s-a jucat cu infractorii…de aceea a fost trimisa dn Romania!
KOVESI , este o personalitate europeana adevarata ! Face cinste Romaniei ! Pacat ca johanis , ciuca , ciolacu , si gastile lor de sclavi , nu sunt asemenea ei !
obiectiv,trebuie sa zicem,-bravo,fata!
Desi schemele infractionale sunt muliple ,poate acum capata o viziune de anasamblu asupra lor si astfel,implicit poate ajuta si Romania.