Codruța provoacă un uragan în Germania

Parchetul European (EPPO), instituție condusă de Laura Codruța Kovesi, a început o investigație mamut în Germania.

Parchetul European (EPPO) din Köln (Germania) a adus acuzații împotriva a cinci membri ai unui grup de crimă organizată, suspectați de o schemă de fraudă la scară largă în domeniul TVA privind comerțul internațional cu peste 10 000 de mașini. Acesta este primul rechizitoriu din anchetă, cu numele de cod „Huracán (Uragan)”, transmis Tribunalului Regional din Düsseldorf.

Cei cinci au fost arestați la 14 iunie 2023 în timpul unei intervenții care a presupus peste 450 de percheziții în șapte țări (Belgia, Germania, Ungaria, Italia, Țările de Jos, Portugalia și Spania). Doi dintre cei cinci suspecți rămân în prezent în detenție. Patru din cei cinci suspecți au recunoscut deja majoritatea infracțiunilor. Puteți citi mai multe despre schema lor criminală în comunicatul nostru de presă anterior.

Se estimează că peste 10 000 de mașini au fost vândute folosind schema lor frauduloasă și, în total, peste 60 de persoane sunt suspectate că au participat la grupul organizat sau că au sprijinit principalii suspecți, care au fost acum inculpați. Între 2017 și iunie 2023, au reușit să genereze o cifră de afaceri frauduloasă totală de peste 190 de milioane de euro și au creat pierderi de TVA de 53,7 milioane de euro.

Aproximativ 90 din cele 130 de mașini care au fost confiscate în iunie 2023 au fost deja vândute, în vederea recuperării prejudiciului financiar. Alte bunuri confiscate includ bunuri imobiliare și 2 milioane de euro în numerar.

Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă pedepse de câțiva ani de închisoare fiecare.

EPPO este parchetul independent al Uniunii Europene și este responsabil de investigarea, urmărirea penală și judecarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

21 de Comentarii

 1. ” CODRUTA”.. UN PRENUME CARE SUGEREAZA UN ALINT, CEVA MIC SI DRAGALAS ! MA INDOIESC , CA ,KOVESI LA VARSTA FRAGEDA A INTRUNIT RESPECTIVELE INSUSIRI FIZICE CARE SA JUSTIFICE FINETEA , DELICATETEA SUBLINIATE DE ACEST PRENUME SI ATUNCI INTREB.. CUM POATE CINEVA CARE CANTARESTE CEL PUTIN 100 KG , SI CU O APARITIE SEMI FEMININA SA POARTE JUSTIFICAT ACEST PRENUME ..?? INTREB SI EU, PTR UN PRIETEN ..!

 2. O fi provocand uragane in Germania, dar in mod sigur nu le mai provoaca cu portocalii din divizia de elita de la Ploiesti.
  Acolo nu va mai tzine cu declaratii inventate si cu binoame cu Coldea……[Rumburak]

 3. Si pe cand arestatrea celor ce au impuscat un sef de stat, au vandut o economie strainilor si au pus pe umerii romanilor datoria de 170 miliarde? Ce zici de asta Kovesi? Te bagi, daca esti asa tare? Cand vei recupera toate aceste prejudicii aduse Romaniei de sefii tai? Si cand vei opri sifonarea banilor din Romania catre paradisurile fiscale ale companiilor straine? Pana una alta…te tii de gainarii!

 4. Un pirtz,
  190 milioane frauda descoperita comparativ cu PIBul Germaniei este un pirtz,
  din care pierderea neta din buget doar de 57 mil.

  Ca nu o deranja Luluta marile tunuri oligarhice de pe acolo, cum ar fi miliardele covide ale Ursulei.

 5. Urmeaza furtuna de la Bucuresti, unde s-au aliniat mafiotii din diverse partide, care destabilizeaza tara….

 6. Tipii sunt seriosi sa califice o banda marunta de traficanti mediocri a 10 000 de automobile – câte produce zilnic o uzina?-, drept „realizare”, ba înca si „mamut”?

 7. Bineeee… Luluta se ocupa de hoții de mașini… În sfârșit, nemții i-au găsit adevarata vocatie:hoții de mașini.

 8. Si care este legatura cu Luluta? La valoarea ei ‘siintifica’ abia daca poate citi titlurile de pe copertile dosarelor.

 9. Paulian Ionescu spune:
  06 MART. 2024 LA 12:57
  Si de madam Ursula cind se va ocupa ?

  Nu a fost de gasit, la adresa! Ramane pe…alta data!

  P.s. Asa a promis Kovesi!

 10. Nu va faceti griji, niciun dosar instrumentat de Lulutza nu s-a finalizat cu inchisoare.

 11. Daa, cum statea ea in spatele procurorilor germani si-i mana de la spate sa nu mai umbrească cu dosul dosarele! Cum se zicea in comunism, sefii nu isi luau concedii sa nu si dea seama lumea ca treaba merge si fara ei.

 12. Da,ce să zic ,un adevărat uragan,s-au Editat ăia pe ei de frica luluței.Luluța are atâta importanță în UE câtă are Geoană in nato !

 13. Hai (editat)cu Codruta larguta. Codruta a primit răsplată pt clasarea dosarelor de zeci de miliarde de euro cum ar fi EADS, Microsoft, etc. infintarea Parchetului European cu functie de procuror șăf cu remunerație intre 15000-20000 de euro pe luna. Esuatii din Romania sa emita urgent mandat de arestare pe numele acestei tradatoare si sa o bage la zdup macar 15 ani, pentru tradare si favorizarea infractorilor. Romania a pierdut enorm.

 14. Hei Vasile ! Si vocatia ta care e ? Sutitor, mancator de lebede, peste ?

 15. nimic despree tunul dat la ROSIA MONTANA-CODRUTO ? TE OCUPI DE GERMANIAUNDE TERESA A DAT TUNUL CU VACCINUL SUA DIN CARE TE-AI INFRUPTAT SI NU DAI SOCOTEALA?HALAL JUSTITIE !

 16. Uragan cu 90/130 confiscate / valorificate de mașini second hand ?
  Și asta în Germania ?

  Aha e clar ce au ales aștia în fruntea EPPO.
  Un fel de Petrică fă-te că lucrezi.
  Hai bâști

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.