Cutremurul care s-a produs, luni după-amiaza, cu magnitudinea de 5,4 face parte din activitatea seismică normală a zonei Vrancea, unde din doi în doi ani se poate produce un astfel de seism, a declarat, pentru Agerpres, Constantin Ionescu, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).
„Cutremurul a avut o magnitudine de 5,4 şi intensitatea în epicentru de V. El s-a produs la o adâncime de 126 de kilometri, fiind 100 de staţii introduse în localizare. Acesta s-a resimţit si la Bucureşti, a fost mult mai puternic resimţit în Moldova, la Chişinău. Cutremurul face parte din activitatea seismică normală a zonei Vrancea, unde cel puţin o dată la doi ani are loc un cutremur cu magnitudinea peste 5. Am avut unul mai mare în 2018, de 5,8, unul de 5,4 în 2022. Deocamdată nu există nicio replică. Dacă erau replici, trebuia să se producă până acum”, a spus Ionescu.
Aceasta a precizat că ultima revizuire a magnitudinii seismului la 5,4 a fost aproape de cât a arătat iniţial sistemul de alertare în primele trei secunde, respectiv 5,5. El a adăugat că din analizele realizate de specialişti o dată pe secol în zona Vrancea se poate produce un cutremur cu o magnitudine mai mare, chiar peste 7.
Un cutremur cu magnitudinea 5,4 s-a produs luni, la ora 17:40, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, la adâncimea de 126,8 kilometri, în apropierea oraşelor: 56 km nord-vest de Buzău, 58 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 59 km est de Braşov, 67 km vest de Focşani, 69 km nord de Ploieşti şi 97 km nord-est de Târgovişte.
Seismologii sunt la fel de inutili ca meteorologii.
oamenii panicati ,in numar mare, pun intrebari:ce se aude cu recalcularea,cand votam,etc
cutremur?!
-ala a fost o dardaiala…
O funcție pentru bolovanul de iohannnes, protest de susținere miercuri la cinci
Trambalatul a fost in muntii buzaului, foarte aproape de Buzau si Bucuresti, in Muntenia la cativa pasi de zona ilfov. Orasele cele mai afectate: Ploiesti, Bucuresti, Braila, in proximitatea Brasovului, Sibiului si a Tg. Mures. Cutremurul a fost simtit in Craiova si Constanta. Nu au fost afectate Giurgiu, Alexandria si nici estul Banatului zona Hunedoarei in principal si a Transilvaniei in general.. Nu s-a simtit aproape deloc in Maramures si nici in zona Bihorului.
„cutremure”… tehnologie criminala si forari.
Altii au petrol si gaze,altii au cutremure!
Cantități astronomice de apa s-au infiltrat între plăci in zona Litosferei provocând prin subductie deplasări care se simt la suprafață Terrei drept Cutremure .
Nicio legătură deci cu zona unde se suprapun Placa Asiatica cu Placa sud-est europeana aflata la 85 -150 km adâncime , zona Vrancei .
Acesta este un cutremur de mica adâncime care formează formele de relief .