Obiceiuri şi tradiţii de Dragobete

Pe 23 februarie 2016, de la ora 19.00, Centrul Cultural Casa Artelorşi Primăria Sectorului3 organizează la Sala Palatului cel mai mare spectacol de muzică populară, obiceiuri şi tradiţii de Dragobete din Bucureşti.

Spectacolul extraordinar “Cu drag, de Dragobete” este susţinut de Laura Lavric, Floarea Calotă, Nicolae Furdui Iancu, Cristian Pomohaci, Ionuţ Fulea, Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitănescu, Alexandru Pugna, Marius Ciprian Pop, familiile Matilda Pascal-Cojocăriţa şi ştefan Gigu, Ramona şi Petrică Viţa, Lavinia Goste şi Marius Zorilă acompaniaţi de Orchestra Naţională Valahia (dirijor Marius Zorilă). Artiştilor consacraţi li se alătură şi tineri interpreţi, laureaţi ai marilor festivaluri de folclor.

Concertul, dedicat iubirii autentice româneşti, este oferit gratuit, pe bază de invitaţie, celor peste 2.400 de cupluri care s-au căsătorit în anul 2015 la Casa de Căsătorii a Sectorului 3.

Concertele de Dragobete sunt o tradiţie în sectorul 3, acesta fiind al treilea an când primăria dăruieşte un astfel de cadou tinerilor căsătoriţi din sectorul 3. Spectacolul de muzică, obiceiuri şi tradiţii populare de Dragobete lansează sezonul programelor de amploare din 2016, pe care Primăria Sectorului 3 le oferă comunităţii locale prin Centrul Cultural Casa Artelor, instituţie care a împlinit trei ani de activitate pe 1 februarie 2016.

Coproducătorul spectacolului “Cu drag, de Dragobete”, organizat pe 23 februarie, de la ora 19.00, la Sala Palatului, este postul naţional de televiziune TVR 1, care va difuza integral spectacolul.

Prezentator: Iuliana Tudor

Conceptul evenimentului: Alice Barb

Coordonator artistic: Elise Stan

Coordonator tehnic: Masha Toropoc

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.