Oferta Poliției pentru „Noaptea Muzeelor”

Ministerul Afacerilor Interne îi invită sâmbătă pe cetățeni începând cu ora 17.00, cu ocazia Nopții Muzeelor, să viziteze Foișorul de Foc din București, unde, potrivit sursei citate, veți putea cunoaște mai multe despre istoria pompierilor și unde veți fi întâmpinați de Fanfara militară a Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

De asemenea, cei interesați de activitatea Poliției Române, de uniformele care au fost folosite de-a lungul timpului și tehnica de intervenție, vor putea vizita Muzeul Poliției Române din Târgoviște.

Pe de altă parte, MAI a anunțat într-un comunicat că aproape 3.000 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați, suplimentar față de dispozitivul curent, pentru menținerea liniștii și ordinii publice, în noaptea de sâmbătă spre duminică când se desfășoară cea de-a XII-a ediție a manifestării “Noaptea Muzeelor”. Peste 200 de obiective culturale din întreaga țară își vor deschide porțile cu această ocazie.

„O atenție deosebită va fi acordată zonelor în care există aglomerări de persoane, în stațiile R.A.T.B. și pe liniile mijloacelor de transport care duc către muzeele deschise. Totodată, ca la fiecare sfârșit de săptămână, pentru fluidizarea traficului și a prevenirii accidentelor grave, echipajele de poliție rutieră dotate cu aparate radar vor fi prezente în special pe traseele care converg către stațiunile turistice și către zonele de agrement”, se mai menționează în comunicat.

Noaptea Muzeelor este organizată sub înaltul patronaj al Consiliului Europei, Consiliului International al Muzeelor și UNESCO, la care participă anual aproximativ 3.000 de muzee din Europa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.