OMS ne bagă în sperieți – E fatal

Un număr de peste 55 de ore de lucru pe săptămână creşte riscul de deces cauzat de accidente vasculare cerebrale şi boli cardiace, relevă un studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi al Organizaţiei Internaţionale a Muncii (ILO), citat de AFP şi DPA, transmite Agerpres.

Numărul mare de ore lucrate a dus la 745.000 de decese cauzate de atacuri cerebrale şi de boli cardiace în 2016, conform estimărilor din raport.

OMS şi ILO estimează că 398.000 de persoane au murit de atac cerebral şi 347.000 de boli de inimă în 2016 din cauză că au lucrat cel puţin 55 de ore pe săptămână.

Între 2000 şi 2016, numărul de decese de boli de inimă cauzate de numărul mare de ore de lucru a crescut cu 42%, iar cel al deceselor de atac cerebral, cu 19%, mai arată studiul, publicat în revista Environment International.

Problema bolilor legate de muncă este semnificativă în special la bărbaţi (72% dintre decese au apărut în rândul bărbaţilor), la persoanele care trăiesc în regiuni din Pacificul de Vest şi Asia de Sud-Est şi la lucrătorii de vârstă mijlocie sau mai în vârstă.

Conform studiului, un număr de cel puţin 55 de ore de lucru pe săptămână este asociat cu un risc estimat de 35% mai mare de atac cerebral şi de 17% mai mare de cardiopatie ischemică, faţă de situaţia cu 35-40 de ore pe săptămână.

Analiza mai arată că numărul persoanelor care lucrează mai multe ore este în creştere, fiind în prezent de 9% din populaţia mondială totală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Ziceti bine, asta e unul din rolurile principale ale OMS. Sa bage lumea in sperieți (fearmonger)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.