ONU: Omenirea nu este pregătită pentru o nouă pandemie


Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a declarat că omenirea nu este încă pregătită pentru o eventuală nouă pandemie, informează DPA.

„Trebuie să facem mai mult”, a declarat secretarul general al ONU cu ocazia Zilei Internaţionale de Pregătire împotriva Epidemiilor, care este sărbătorită pe 27 decembrie.

„Trebuie să renunţăm la dezastrul moral şi medical al ţărilor bogate care acaparează şi controlează proviziile de produse medicale în caz de pandemie şi să ne asigurăm că toată lumea să aibă acces la diagnostice, tratamente şi vaccinuri”, a declarat Antonio Guterres, reflectând asupra lecţiilor pe care omenirea le-a învăţat după pandemia de COVID-19.

La iniţiativa preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) găzduieşte în prezent o serie de negocieri ce vizează un tratat global privind pandemiile, în vederea îmbunătăţirii reglementărilor şi a pregătirii pentru pandemiile viitoare.

Tratatul urmează să fie adoptat în cadrul Adunării Mondiale a Sănătăţii, programată între 27 mai şi 1 iunie 2024; cu toate acestea, proiectul viitorului tratat, redactat pe 30 de pagini, rămâne extrem de controversat.

Printre altele, actuala propunere reglementează cât de repede sunt împărtăşite informaţiile despre noii agenţi patogeni, cine şi unde va produce vaccinurile şi medicamentele, precum şi modul în care acestea sunt distribuite.

Chiar dacă tratatul va fi adoptat la reuniunea OMS, acesta va intra în vigoare dacă este ratificat de un număr suficient de ţări şi ar fi valabil doar în acele state.

Ţările bogate au criticat faptul că ar fi obligate să dezvăluie detalii despre finanţarea cercetărilor medicale şi că firmele farmaceutice ar fi obligate să adopte o transparenţă a preţurilor.

Proiectul prevede, de asemenea, ca producătorii să renunţe la drepturile de proprietate intelectuală asupra produselor farmaceutice în cazul unei noi pandemii şi să cedeze o parte din producţia lor către OMS pentru a fi distribuită.

În Germania, sute de plângeri au fost depuse la Curtea Constituţională Federală împotriva acestui tratat.

În septembrie, una dintre ele a fost respinsă pe motiv de inadmisibilitate. Reclamantul se temea că OMS ar putea emite directive obligatorii şi că ar putea trece peste deciziile luate de statele suverane cu privire la măsurile de sănătate, în cazul proclamării unor pandemii şi urgenţe sanitare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

 1. N-a fost nici o pandemia, stim cu totii adevarul. Orice epidemie se rezolva pe plan local prin masuri locale, nu vine asasinul cretin Tedros de la OMS care sa rezolve problemele. Dobitocii de la OMS sunt platiti de oligarhia financiar bancara ca sa omoare populatia, nu sa o salveze pentru ca asa au ei ordine de la zionismul mondial care-i plateste pentru crimele lor. S-a vazut clar cate victine a facut si continua sa faca injectarea cu seruri letale impusa de OMS prin intermediul guverneloe asasine si obediente zionismului mondial, fie in mod direct sau prin masonerie.

 2. Mai trebuie să vă asigurați că vor fi interziss medicamentele cu efecte reale cum a fost ivermectina ca să rămână doar celecare dau efecte letale mai târziu.Aveți dreptate toa Gutieres, încă nu e momentul să dea cu alt virus.Trebuie organizată mai bine treaba.Totuși,pentru greseala de a lua labani mărunți big Farma, primiți zece puncte.Dacă îi mai și obligați să trateze si să vindece boala, nu simptomul î.i schimb radical opinia despre tovărășia dvs.

 3. Primul lucru care trebuie făcut ca să ne pregătim pentru „următoarea” pandemie este să-i arestăm pe toți guvernanții care au acționat în cadrul ultimei pandemii și să le interzicem să mai guverneze vreodată.
  Al doilea lucru este să specificăm clar că drepturile fundamentale nu se suspendă niciodată, nici macat în timpul pandemiilor.
  Ar mai fi câteva, însă cele 2 ar scădea spre zero șansele ca să mai „apară” vreo pandemie nouă.

 4. SI CE daca NU este pregatita ?
  NU conteaza !

  Va fi „LUATA” la … 🙂 din Pat !
  Daca este in MARE Parte formata din TUTE si TUTZI …:)

  PS Albastrul de Metilen este chiar mai BUN decat IVERMECTINA … 🙂
  PLUS o Gramada de Alte, fff multe Beneficii.

  Este uluitor cum o Substanta ARTIFICIALA complet, s-a nimerit sa aiba asemenea Efecte Benefice Sanatatii !
  Dati SEARCH pe Google si veti cadea pe Spate de ULUIALA !

  SPER sa nu o scumpeasca Oamenii DREACuu’, dupa CE i-am facut Reclama!

  Si, este fff ieftina, cam 7 USD 100 de Pastile.
  IO consum ZILNIC doua Pastile …
  20 mg Pastila.
  Te pipilesti ALBASTRU-VERDE … 🙂

  Curata ORICE Infectie DIN Passarika SI Poutzoullika … 🙂
  IO cand uit sa iau DZRuu’ iese PiPi Curat, ma obisnuisem cu ALBASTRU-VERDE … 🙂
  ‘OTZII de VRACI stiu, da’ NU NEspun;
  Trebuie sa iei “Betadina” lu’ Pharma, SCUMPAAAAaaa …
  Adica Tinctura de Iod s-a botezat “Betadina”.
  SA NU le ziceri lu’ AXON si Marele sCURs …

  Ca NU merita si OriCUM, ALIENuu’ care ii stapaneste, ADAAAAANC infipt in Danhii ii infecteaza IAR … 🙂

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.